Vaniljbullar


Det blev bakning som planerat och oj vilken tid det tar men gud vad gott det är. Äntligen har jag gjort ett rejält lass med vaniljbullar! Blir att frysa in de flesta och en del kommer nog att slinka ner i magen redan ikväll.

Här får ni ta del av receptet jag använde mig utav:

Ca 25 st
Ingredienser
Deg:
25 g jäst
75 g smör eller margarin
2 ½ dl mjölk
½ dl strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör eller margarin
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 

Pensling:
1 ägg

Garnering:
Pärlsocker

Gör så här: Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt den bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dom i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

Vispa ihop ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugn i 225 grader i 8 – 10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10 – 12 minuter.


KOMMENTARER

Gud så gott!!!! Det skulle inte sitta fel med några bullar och ett kallt glas mjölk just nu ;)

2011-02-19 // 00:04:31

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback