De små stegen

Den 14/2 på alla hjärtans dag tog Sofi sina allra första steg, två små steg. Åh så lycklig hon såg ut när vi jubblade och klappade händerna! (Självklart så skulle hon då också klappa händera, åt sig själv hihi). Dagarna efter vart det mer och mer. Som mest har hon tagit åtta små kliv.


Vårkänslor

Passar på att slägga upp ett inlägg medan sambon och lillan sover. Bloggen blir tyvärr lidande dessa tider, vi har tagit många promenader och haft andra trevligheter för oss. Men ska verkligen försöka göra mitt bästa att skriva lite oftare. De senaste dagarna har för det mesta beståt av promenader och mys. I söndags fick vi till och med fin besök av Elin och Tuva. Sofi gav Tuva en drös med kramar, hon måste ha saknat sin kompis :)

Idag har vi varit på ÖF och lekt med Eva och numera storkillen William. Han har blivit så stor. Snart kommer vi väl att få jaga dom då dom får spring i bena hihi. Efter ÖF sken solen starkt! Vårkänslor javisst. Om det fortsätter såhär ett tag kan man nog säga att våren är här. När vi kom hem så var vi ute en stund och kikade på när pappsen skottade trappen. Vi han se en katt, snöbollskastning och andra skojigheter undertiden. Sofi gillade dé!


Mysig helg med stort M.

Eftersom sambon varit sjuk sen torsdags e.m så bestämde jag mig för att ta en blogg paus och rå om han ist. Vi har bara myst hela helgen lång, tagit promenader, sett filmer och lekt. Snart är han på fötterna igen! Hoppas ni andra haft en underbar helg. Imorgon blir det lek med Sofis kusiner och kompis, det ser vi framemot.


Busplaneten.


I torsdags invigde vi busplaneten tillsammans med ett par tjejer och deras små.
Dit vill vi fler gånger och busa.

Fettisdag



Fettisdag. For på en promenad och köpte hem så jag kunde "baka" semlor. Blev även riktigt god middag idag - pasta med räksås. Yummi.

11 månader ♥

Stor tjejen 11 månader idag, vi älskar dig!

 

Anvd. ff strl. 80 och enstaka i strl. 74
Håller på få sina första tänder
Har tagit sina första steg, 14/2
Blivit stadigare och stadigare på att stå helt själv. Kan stå flera sek innan hon dimper ner på rumpan.
Uppskattar pekböker mer och mer, tycker om att bara sitta och peka och peka. 
Går längst möbler och förflyttar sig från möbel till möbel.
Kryper och ålar nästan inget.
Kan från ståendes huka sig för att ta upp leksak eller dylikt och upp igen.
Att ge och ta saker/leksaker med/från andra är skoj!
Babblandet i babypråk fortsätter, inget nytt ord denna månad.
Gillar att rulla boll till och från varandra, blir mest kast men vad gör det hihi
Förstår ordet "nej" men valet att vilja lyssna är inte alltid något som hon gör haha.
Vill vara med, upptäcka och titta.
Bad, dansa, läsa, leka, vara i famn och klättra är favoriter.

Ovälkommen snöstorm.

Vi som hade planerat in en promenad denna söndag. Ja, det får vi helt enkelt skjuta på tills det skiner upp. Ingen vill väl ut i detta väder. Igår möttes vi bara korta stunder medans vi sprang fram och tillbaka till bilden. Vi for trotts lite sömn och kämpig natt till farfars 75års födelsedagsfest. Sofi har nog fått alla syntomer man kan få vid första tandsprickningen. Trotts de var hon igår glad och busig!

Helgen har varit mysig. I fredags kom Malin och lilla Valle och hämtade upp mig och lillan och drog vidare till Tavelsjö för att hälsade på en fd arbetskollega och hennes son. Det blev pulkåkning, lek, prat och fika. Super mysigt. Detta besök fick mig att längta efter hus! Att man aldrig blir nöjd haha.



Det är inte lätt att vara liten och få tänder

Usch vad jag tycker synd om vår lilla flicka. Hon har inte bara en tand på G, utan två stycken till och med! Visst är det bra att hon får det bortgjort samtidigt men det är jobbigt för henne. Resultatet blir självklart en grinig och mammig/pappig tjej! Sofi har haft en kämpig vecka, både dag och natt. Nu håller vi tummarna att tänderna hennes snart dyker upp :)

Myset forsätter

Dagarna fortsätter med bebis mys på högsta nivå! Gårdagen spenderades hos fina Eva och sonen William. Vi blev överbjudna på lunch och lek. Vi hade en super mysig och trevlig dag tillsammans med våra favoriter. Vi smed även planer om en resa och inte vilken resa som helst heller. Hihi! Som jag längtar tills denna dag är kommen!

Även idag vart det lek och bus i fulla muggar! Idag var nämligen sista föräldra träffen. Det har alltid varit så trevligt att ha våra träffar, jag kommer verkligen att sakna det. Men alla barn och mammor kommer vi att se igen, vi träffas titt som tätt på ÖF. En super grupp!

Dom är ju rätt så stora nu när man jämför bilderna hihi!


Valentine’s Day

Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag!


Bebis mys

Idag har det varit bebis-/barn mys på högsta nivå! Vi drog direkt efter lunchen iväg till Petra där vi tillsammans umgicks med Jenny och hennes grabb. En super mysig och trevlig dag med mycket bebis snosandes. Jag bara älskar att snosa bebis! Dessa stunder kommer jag skarpt ihåg Sofis bebis tid

Helgens bestyr

Gårdagen bjöds på skratt, snack och kortspel med ett gäng fina tjejer. Vi hade en super trevlig kväll kort och gott. Men inte fick man någon sovmorgon dagen efter inte, lillan var pigg och glad redan kl 8. Efter frukost, bad, powernap och lunch begav vi oss ut för en promend, bob-åkning och fika handling. Sen begav vi oss till mig för fika, middag och lek. En underbar söndag!

Kusin-mys på högsta nivå.


Man måste våga testa.

Jag har gett upp foto-utmaningen. Det var meningen att jag skulle få igång blogg skrivandet. Jag känner att jag kommit igång och att hålla på med en foto-utmaning är/var inte så skoj som jag trodde det skulle vara så nu avbryter jag det projektet. Idag har dagen bestått av lunch och stan häng med vännen Sara. Alltid så himla trevligt att umgåss med den tjejen. Vi åt lunch på Eastern Palace, testade tillsammans med buffen även på Sushi för första gången, varken bu eller bä men inget jag nog kommer roffa åt mig bara sådär. Efter en mysig dag begav jag mig vidare hem till mamma på tacomiddag.


Gårdagen

Igår fyllde käre farfar år. Pga förhinder var dom tvungna att resa iväg, då fick jag och syster äran att vara där om någon skulle komma och gratta. En super mysig & trevlig dag spenderad med syster och barnen.


En favortbild

Min underbara skatt. En liten plutt Sofi

Blingoparty

Kom bara för ett tag sen hem från en tjejkompis, som idag hade en blingoparty och massa gott fika hhi. Sen får vi ju inte glömma alla barnen, det ett ju verkligen ett helt gäng med barn. Sofi har fått leka av sig mycket i veckan, igår var vi ju som sagt på riktiga ÖF hihi. Det var iaf super trevligt och som vanligt blir man själv och barnet super trött så just nu sitter jag bara och kopplar av och väntar in att få börja med middagen som idag ska bli tacos! Gott och enkelt.  

A smile is the prettiest thing u can wear - ny header

Jag blir bortskämd här hemma. Jag har nu två gånger denna veckan fått sovmorgon. Sofi har blivit en morgonpigg tjej på senaste tid. Sen en vecka tillbaka har hon gjort morgon kl 7. Sovmorgon är alltså riktigt uppskattat här hemma! Nu väntar jag på att lillan ska vakna så vi kan traska iväg till syster m. familj och hälsa på!

En bra start på dagen

Dagen började i all ära med en sovmorgon! Klev upp och fick mig en underbar start på dagen med en harmonisk dotter och en fantastiskt frukost. Med mätt mage och ett strålande humör började vi dagens bravader. Dagen började med lite frisk luft då jag åkte iväg för lite handling och resten av dagen har spenderat inne med fix och don. Sofi sover sen en halvtimme tillbaka och nu blir det bara mys innan vi själva gör natten. Hoppas ni andra haft ett bra slut på veckan.

Lördagsmys

Dagen har som sagt spenderat inne. Inte vill vi ut och springa i detta kyliga väder. Sofi har hjälpt mamma med att tvätta och vika tvätt, eller snarare gjort så att mamma fått vika alla plagg 2, 3 gånger om hihi! & grabbarna har äntligen byggt ihop min garderob så imorgon ska det hängas kläder, i massor. Till middag åt vi  soltorkadetomater- o fetaostfylld kyckling m. klyftpotatis och resten av kvällen har vi suttit bänkade framför melodifetivalen. Sofi blir så glad att ha morbröderna på besök.


Kalla dagar

Vet inte vad jag ska säga förutom brrr.. Vi är redan inne på Februari, 3dje för att vara exakt och har just jobbad klart det 3dje och sista passet för veckan! Bara att fara fram och tillbaka till jobbet gjorde att jag höll på att frysa ihjäl. Så ihelgen har jag bestämt mig för att låsa in mig, linda om mig i varma filtar och dricka varm choklad. Låter inte det som en underbar ide? Hihi.