Valborgsmässoafton

Nu ligger jag och lillan inlindandes i en filt och myser framför tvn. Vi har för en timme sen varit ute och tittat på majbrasan med en massa folk! Det var dock en väldigt liten majbrasa, jag hade nog önskat mig en lite större. Iaf, tidigare idag har vi ätit grillat till middag och även hunnit med scrapbooking med tjejerna! Denna gång blev det scrapbooking på lillan. Hoppas ni andra haft en trevlig kväll!


Cheescake

Efter promenaden fick vi besök av lillasyster. Senare kom även mamma, storasyster och hennes dotter förbi. När alla kommit vart det fika för hela slanten. Det bjöds på Cheescake m. hallon som jag tidigare hade bakat, smarigt va det!

Till 6 pers
Botten: 40g maragrin, 6 digestivekex
Fyllning: 400g philadelphia, 2 ägg, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker, 1 msk vetemjöl
Krossa digestivekexen och rör ner det smälta margarinet. Häll i en pajform och sedan in i kylen. Gör då fyllningen, ner med alla ingredienser i en bunk och rör med elvisp. Häll smeten ovanpå pajformen och in i ugnen, 175 grader på 20 min.

Vilken underbar morgon!

Godmorgon! Vilken underbar dag det är idag. Här hemma är vi utvilade och har just fått i oss lite fika. Lillan har legat i sitt babygym hela morgonen men just nu ligger hon och sover i pappas famn. Idag blir det en självklar promenad med familjen och senare blir det mys med syster och hennes dotter.

Ljusstake

Äntligen hittade jag något för pressentkortet jag fått av faster för över 1 år sedan. Ljusstaken pryder nu vårat vardagsrum!


En promenad efter en lång natt.

Just nu sitter jag och njuter av en välbehövlig kopp kaffe! Tidigare idag har jag och Sofi varit ute på en promenad, som även den behövdes! Natten har varit extremt lång. Sofi somnade för natten kring 8 tiden, hon fick mat vid halv 12 och efter det så vart det mycket bök, hon fick då komma och sova brevid mig i sängen. Men inte vart det bättre, hon vaknade stup i kvarten enda fram till halv 4, och om hon fick bestämma så skulle hon nog göra morgon då! När vi bara legat och dragit oss i sängen orkade varken hon och jag ligga kvar, vid halv 7 klev vi upp. Jag var uppe med henne till 8 och sen bytte jag och älskling. Jag sov till 11, sen var älskling tvungen att göra sig iordning till jobbet.

Lillan sover fortfarande. Innan promenaden var hon mycket grinig, tröttheten hade förvandlats till övertrötthet men direkt när vi kom utanför dörren och började promenera så somnade hon gott! Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och bara vila tills Badder slutar jobbet. Det vart en kort pass för han, vilket är skönt då han inte heller sovit bra!

Baseball jacka

Denna Baseball jacka inhandlades åt lillan igår. Nu kommer hon att vara sin pappa lik, då han har en likadan.


Shopping

Anledningen till att jag inte har skrivit på hela dagen är för att vi varit på stan hela dagen lång! Det var säkert över 3 månader sen jag var på stan och shoppade. Fick med mig hem ett par leegings och en tröja/tunika i marinblå färg, jag numera älskar den färgen! Framkallade även en massa bilder på lillskruttan (våra färgpratoner hade tagit slut på färg) och jag behöver ju lite bilder inför lördag! En present till syster och en jacka till lillan följde även med i kassarna våra! Vi smaskade i oss årets första mjukglass idag, passade perfekt i detta underbara väder.

Ikväll har vi badat lillan och just nu ligger och hon sussar sött. Hon vart nog pömsig efter ett skönt bad! Snart blir det även sängdags för mig, imorgon väntas nya äventyr då vi ska iväg till strömpilen! Blir nog lite shopping då också, jag behöver nytt i garderoben!


Lektajm

Idag har jag och lillgumman umgåtts med dessa underbara personer Blev först en promenad med syster sedan lek på gården med Elin och Tuva, där vi även blev bjuda på middag. Innan hemfärd blev det kaffe och ännu mera lek för barnen.


Klarblå himmel

Goddag alla! Underbart väder idag och självklart blir det att gå ut och sedan blir det att traska hem och ta sig en kopp kaffe! Idag bestämmde sig nämligen lilltjoppan för att stiga upp halv 6. Kl 8 fick älskling ta hand om henne så jag fick mig en timmes sömn innan han skulle fara iväg och jobba. Vi får ta oss en liten powernap senare idag.

Idag ska jag även skriva ut lite bilder på lillan. Jag har en hel drös med bilder på datorn! Jag tänkte byta ut lite foton och he dit lillan i ramarna ist. Sen måste jag även ha bilder till scrapbooking träffen som är på lördag. Som jag har längtat att fara på den! Förra gången var lillan så liten att det kändes bättre att vara hemma.


Grillat är gott!

Efter en massa städning så avbröt vi det tillslut, det var ju så underbart väder ute att vi bara var tvugna att gå ut och njuta lite av värmen! När vi gått ett tag gick vi och mötte upp lillans farbror för grillning! Jag och Sofi kom in för exakt en timme sedan och sitter just nu bara och myser och väntar på att pappa ska komma och hålla oss sällskap.

Just nu: Städning

Som rubriken lyder så pågår det städning här hemma i fulla muggar. Just nu har jag har just tagit mig en liten vila innan jag ska sätta igång och våttorka golven! Innan påskhelgen storstädade också vi men det tar inte många dagar innan det blir stökigt igen! Idag blir det till och med att tvätta kläder. Men sånt här tråkigt ska vi inte syssla med hela dagen. Exakt som förra söndagen blir det en promenad med syster och dottra hennes! & solen skiner, underbart! Nu kommer vi iaf inte att blåsa bort som sist, haha.

Påsken

Från farmor och farfar.


Vilken underbar påskhelg det har varit! Gårdagen spenderades hos farmor och farfar där vi som sagt fick påskmiddag. Min faster och mina kusiner fick för första gången se skruttis! Vi fick ett par ur söta sängkläder av kusinerna med en massa djur på. Efter förrätt, huvudrätt och efterrätt hade klockan redan slagit 9, vilket betydde hemresa. När vi kom hem slocknade hela familjen på bums!

Idag har vi varit på umedalen hela dagen/kvällen. Vi, plus syster och hennes dotter var bjuda över hos älsklingens föräldrar på middag. När vi kom dit högg vi direkt in på maten och efter en massa, massa surr så blev det efterrätt och mot sluten fick vi packet, inte bara lillan utan även vi fick det. Alltid uppskattande! Nu är vi utslagna! Lillan knoppar nog alldeles strax, hon orkar knappt hålla upp ögonen, lilltjoppan! Iaf, det har varit en trevlig kväll, både idag, igår och gårdagen. Det är väl det påsken är tillför, att umågs med släkt och vänner och bara mysa och käka god mat

Glad påsk



Igår köpte Badder över 1 kg godis så ikväll kan jag garantera att det att gotta sig lite påskgodis till någon film. Det kommer att bli smarrigt! Vi kommer ha godis flera dagar framöver..

Nu väntar vi på att älskling ska sluta jobbet och komma hem så vi kan fixa till oss innan vi beger oss hem till min farmor och farfar. Där serveras det påskmiddag med familj och släkt. Det var ett tag sen vi var hos farmor och farfar nu eftersom dom har renoverat hela köket, ska bli spännande och se hur det blev! Glad påsk föresten, hoppas ni alla får en underbar dag och kväll!

Utvecklingssprång 1

Skärtorsdagen blev riktigt mysig! När vi kom till mamma började vi direkt med att sätta igång grillen och grilla. Efter maten blev det att linda om sig med filtar och ut och sätta sig med alla grannar och folk satt och drack och hade det trevligt. Blev en "sen" kväll för oss, inte förns klockan 9 började vi röra oss hem. Det är sent för oss då vi brukar fara från folk vid halv 8 tiden i vanliga fall, lillan brukar ju krypa ner i kojs vid 10, 11 tiden men igår vart det lite senare. Men trotts det så vaknade hon med tuppen!

Iaf, jag fick som tur sova ut lite extra idag då älskling tog hand om lillan innan han begav sig till jobbet. Sofi har kommit in i något slags utvecklingsprång, hon är beroende av närhet och direkt hon somnat och vi försöker lägga ifrån oss henne så vaknar hon direkt, grinig och allmänt snuttig av sig har hon varit de senaste dagarna. Men detta utvecklingsprång brukar avta efter 1 vecka. Såhär sägs det vara:

SPRÅNG 1
Vid omkring 5 veckors ålder, ibland redan vid 4 veckor, börjar barnet ta det första språnget. Barnet genomgår en rad förändringar. Bland annat ändras matsmältningen, barnet börjar gråta med riktiga tårar, kan fokusera med ögonen och andas mer regelbundet. Nu kräks och rapar barnet mindre och ofta och kan vara vaket längre stunder.

Inför den stora förändringen blir barnet mera mammigt eller pappigt. Detta varar ibland bara någon dag, men ibland en hel vecka. Barnet brukar också gråta, skrika och vägra att somna. Föräldrarna förstår ingenting och går kanske till doktorn eller BVC för att kolla. Men förändringen beror alltså på att barnets värld skakas om.

Doftblad


I detta ögonblick:


Nu promenerar vi ner till mamma/mormor på middag.

Skärtorsdag

weheartit.com


Idag är det redan torsdag och helgen närmar sig. Men det är inte vilken torsdag som helst, utan idag är det skärtorsdag! Jag gillar påsken, speciellt för att denna årstid har sånt ljuvligt väder och för att påsken har sånna fina färger, gul, blå, grön.. Man blir så glad inombords. Hoppas ni andra får en underbar torsdag!

Dagens planer är enkla, mysa fram tills det är dags att fara och besöka min morfar. Han har ännu inte hunnit träffa lillfia, så det ska bli kul! Juste, vi får inte glömma. Igår fick Sofi yttligare en kusin, en liten pojke. När vi fick beskedet fick det mig att tänka tillbaka på när jag själv låg och kämpade för att få se vår flicka. Vilken underbar upplevese!! Nu har Sofi en hel drös med kusiner, om jag inte räknar fel så tror jag hon nu har 12 stycken. Hon har dock bara en här uppe i umeå, resten bor nere i storstaden. Men en vacker dag får hon träffa dom också.

Beloved children have many names

Sofi, Fia eller Fi som vi oftas brukar kalla henne har en hel drös av många namn. Allt från skuttis, tjoppan, älskling, vännen osv. Lillan är något jag för det mesta brukar skriva här på bloggen men det är inget jag kallar henne, det är konstigt det, haha. Kärt barn har många namn som man säger.

Nu har vi ätit middag och hunnit städat undan lite här hemma. Och just nu sitter vi i soffan och vilar innan det blir dags att bada lillan. Hon älskar så att bada, hon blir så lugn av sig.

Matlagning tips?

Idag har var en riktigt lugn dag. En lat dag rättare sagt! Vi gjorde morgon vid 9 och klockan halv 12 gick vi och vilade, jag sov till 1 och lillan sov till halv 2. Nu är vi pigga och alerta och ska snart bege oss ut på en promenad. När vi kommer hem igen blir det att laga middag, men vad vi ska ta och äta är en annan femma. Vi har inga ideér kvar när det gäller mat, ni får gärna komma på med tips till mig vad man kan ta och laga. Allt uppskattas!

Far & dotter mys!


Tisdag


En bild från söndagens promenad.

Nu är lunchen avklarad och vi flickor sitter fortfarande och myser i soffan. I detta ögonblick har jag just skickat in skattedeklarationen och begärt mer föräldrapenning. Tidigare idag fick lillan och jag besök av pappa/morfar som kom över på en kopp kaffe! Mycket trevligt med lite besök.

Snart slutar älskling att jobba. Kanske får med han ut på en liten promenad nu när det är så fint väder och inte blåser så fruktansvärt mycket.

1 månad ♥

Idag blir vår lilla flicka 1 månad. Hela 1 månad! Känns som att tiden bara har rusat förbi, men det har verkligen varit en underbar månad! Vi har varit föräldrar i 1 månad nu. Mamma har pussat sin flicka i massor redan och fått massa leenden tillbaks. Det värmer så i hjärtat varje gång hon ler. Det är en underbar känsla att vara mamma, en enorm kärlek och en stor lycka  Det går inte att jämför med något annat hur mycket Sofi betyder för oss.

Varje framsteg Sofi gör blir mamma & pappa stolta. Hon följer med blicken. Lyssnar till ljud. Ler. Nacken blir allt stabilare och starkare. Vi har smygit oss på strl. 56 på kläder. Hon har från svart hår gått till brunt. Det är så kul att få följa hennes utveckling och framsteg.

Home sweet home

Denna natt gick också suveränt bra! Vi 5 tiden fick hon komma till vår säng och sova vidare, efter mycket bök. När Badder for iväg till jobbet var vi pigga och alerta, efter amning och blöjbyte var det som att allt vände - vi somnade om. Nu har vi iaf gjort morgon! Här sitter vi i soffan och lyssnar på MTV. Idag är 1 månaders dagen för lillan. D-vitamin dropparna är påbörjade, nu måste jag ställa dom på ett bra ställe så att dom inte glöms bort och försöka ge dropparna ungefär samtidigt varje dag, då har vi nog fått in rutinen.

Idag blir det en hemma dag, ingen står på schemat så det blir en slappar dag helt enkelt. Kanske en promenad om det inte blåser som det gjorde igår, man blåser bokstavligen nästan bort! Hoppas ni andra får en underbar dag i det fina vädret.

Lundmyr of Sweden

För någon dag sen tappades Fias favorit napp bort. Idag fick hon nya nappar och två nya napphållare. Nu ska vi väl kunna hålla reda på alla dessa nappar! Lyndmyr of Sweden "Gullunge" fick hon av kära moster sin Jag älskar verkligen märket Lundmyr of Sweden, men vem gör inte det? Dom har ju så bedårande saker och kläder!


Café Victoria

Idag har jag och syster varit och fikat på Café Victoria. Blev kycklingmackor och kaffe. När vi väl satt och fikade träffade vi en gammal klassfröken som jag hade på högstadiet, hade henne i bild och matematik. Det var super kul att träffa henne och vi satt och snackade i massor, hon berättade till och med att hon tänker på oss ibland!

När vi var klar gick vi upp till barnenshus där jag köpte mig hem en barnvakt, nu när vi ska börjat lägga Sofi i spjälsängen om nätterna så är det bra att ha den när vi sitter ute i vardagsrummet. Igår var faktiskt första gången hon sov hela natten där och det gick super bra, så varför inte fortsätta. Vi får se hur det går inatt.

Tavlor pryder nu vårt vardagsrum.

Efter 2 år i denna lägenhet så åkte nyss första tavlan upp, vi passade då på att spika upp ytligare en till tavla (gick inte att ta kort på, då solen reflekterar sig mot glaset).


Sön: 17 April




Härligt väder fastän det blåste som sjutton! Nästan att man höll på blåsa bort vissa stunder! Satt hemma och var sjukt rastlös, så jag ringde upp syster och vi bestämde oss för en promenad! Efter över en timmes promenad stannad vi vid en lekpark så att Izabelle fick leka av sig och fika. Sofi sov hela tiden! Hon sover riktigt bra i vagnen sin. Apropå vagnar, hur underbar vagn har inte Izabelle? Hon fick till och med en liten pojke att gråta eftersom han också ville ha! Haha, stackarn.

När vi kom hem vaknade Fia och efter amning somnade hon gott om igen! Haha. Nu ligger hon i min famn och sen så nöjd ut! En riktig tjuvsovare är vad hon är. Nu blir det att plocka undan lite innan pappa kommer hem från jobbet. Han är saknad här hemma!

Four weeks.

Grillpremiären igår satt fint i magarna våra! Killarna stod och girillade medans mamma/mormor dukade och vi andra satt och kollade på film med flickorna tills det var dags att käka grillat! Det var extremt gott!  Efter middag blev det fredagsmys tills hemfärd. Kort som gott en toppen dag/kväll.

Nu sitter jag här hemma med skrutten som idag blir hela 4 veckor. Oj vad tiden har går fort! Tänk att hon redan är 4 veckor och att nu på tisdag blir hon hela 1 månad. Snart sitter jag väl här och skriver att hon redan är 3 månader haha. Iaf, tillbaka där vi var. Nyss for sambon/pappa iväg till jobbet så vad jag och skrutten ska hitta på idag får tiden utvisa!

Grillpremiär

Fredagen började med en promenad med Elin och Tuva. Var egentligen tänkt att vi skulle fara förbi på ÖF men idag var det tyvärr stängt, vi tar det nästa gång ist. Efter promenaden blev det att fara hem och vila innan vi begav oss ner till mamma för att ha grillpremiär! Gud så smarigt det kommer bli! Just nu sitter hela familjen bara och tar det lungt och ser på tv medans flickorna springer runt som vanligt och leker, denna gång med sina vagnar. Det kommer att bli en super trevlig kväll med en smarig middag. Hoppas ni andra också kommer att få en underbar fredag.

En dagens.

Idag blev hela familjen bjudna på middag och efterrätt hos kära syster/moster. Det bjöds på kyckling och potatis och till efterrätt blev det hallonpaj. Kusinerna myste hela kvällen lång! En riktigt trevlig kväll.


Moster mys


Since you came into my life i realize i can't stop smiling.

Nu ska jag se till att fika klar och göra mig i ordning för utgång. Lillan ligger och sover i sin baby seat så ska passa på att fixa till mig nu! Sen blir det en promenad innan vi beger oss hem till syster/moster för att umgås! Hoppas ni andra får en underbar dag i solen.

Gårdagen

Gårdagen spenderades ute hela dagen därav ute blev ett blogginlägg. Dagen började med ett besök på BVC, gick super bra! Skrutten har gått upp hela 700 g sen födelsevikten och växt 2½ cm sen start. Hon fick berör på hur stark hon blivit i nacke och på hur hon reagerar på reflexer. Sofi visar framsteg i massor! En sak som gått en steg tillbaka är nog sovningen, hon har alltid sovit själv i sin säng men de senaste dagarna så har hon sten vägrad så tillslut har hon då fått sova med mig. Tror hon vill ha närhet.

Vi drog sedan ner till stan för att besöka Badders klass. Dom har så länge velat se vår dotter och vad alla blev exalterad, dom är riktigt barn kär allihopa! Efter lunch så drog vi hem, men vi tog oss en lång promenad innan vi gick in genom dörren. Kort som gott en toppen bra dag ute i solen ♥

Tis: 12 April

Idag har jag och lillan myst hemma hela dagen lång! Sofi har börjat vara mer vaken under dagarna nu vilket är kul, hon tog små micropauser på 10 min till och från men vid 1 slockande alla i familjen och sov enda till 5. Sen klockan 9 har jag suttit fastklistrad framför tvn och sett både Desperate Housewives och Big Brother. Nu som alla andra dagar kallar sängen på mig. Det har verkligen varit en slapp dag, beror nog på det trista vädret. Vi får hoppas det blir bättre imorgon, för det vore ju skönt att få komma ut och ta sig en promenad då vi ska till BVC. Ska bli spännande och se hur stor vår flicka har blivit, var lite mer än en vecka sen sist vi var där. Godnatt på er alla


To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.


3 underbara år med älskling!


Frankie & Alice

"Ett drama som handlar om en ung kvinna med personlighetsklyvning och hur hon kämpar för att inte hennes rasistiska alter-ego ska ta över." - http://rstvideo.com/trailer/frankie-and-alice/

Godkväll gott folk, tänkte bara tipsa er om en bra film. Ikväll har vi sett fankie & alice. Helt klart värd att se!

Sunshine

Riktigt underbart väder ute idag! Solen skiner och marken är tom av snö. Blir att gå ut och ta sig en liten promenad om ett tag så vi får oss lite frisk luft, ska även försöka få hem mig lite påskris!


Today it's gonna be clean

Gårdagen var mycket trevlig. Det var full rulle hemma hos farmor och farfar, 14 barn och 10 vuxna snacka om fullt hus, haha. När vi väl kom hem så blev det lite vila innan tv tittande, det behövdes en lugn kväll efter allt snack under kvällens bravader.

Just nu sitter jag och fikar och ska snart sätta igång och städa lite här hemma, det behövs plockas undan lite här hemma. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt nu medans liten ligger och tar sin morgon tupplur. Jo, juste..vad tycker ni om min nya design? Satt och fiffla med den hela gårdagen.

Farmor och farfar

Nu början veckan nå mot sitt slut och det har verkligen varit en bra helg. Denna söndags morgon började med en grinig flicka men gick snabbt över och nu ligger hon och sussar sött. Idag ska vi fara och hälsa på Sofi's farmor och farfar samt farbröder. Vad ska ni andra hitta på denna fina söndag?

Hej mitt grusland!

Är det bara jag eller har ni andra också en hall full med grus? Det är vagnen som är boven, den drar in grus i massor varje gång man kliver in genom dörren. Känns som det enda man gör är att dammsuga, haha. Har fått ett tips av kära syster att köpa vagnhjuls skydd som man her över hjulen innan man går in. Funderar stark på att göra det!

Vårkänslor

I mammas/mormors rabatt.

 

Idag ser det lika härligt ut ute som det gjorde igår. Jag känner vårkänslor och det är så härligt när all snö börjar smällta och blommorna börjar titta fram(se bild ovan). Idag blir det en tripp ner till plantagen. Dom har dessutom rea på vissa varor, så får se om jag fyndar något.


Moody model.

Målade naglarna med Moody Model igår kväll.


Har just fikat aprikoskräm m. mjölk och ska nu fixa lillan så vi kan ta oss ut på en promenad i det fina vädret! Blir en promenad med både Elin och Petra. Senare ikväll är vi bjudna på middag hos mormor/mamma. Hoppas ni andra får en underbar fredags dag och kväll ♥


Morbröder och moster


Moster Engla leker.

Efter mitt städande här hemma fick vi överraskatt besök av Sofi's moster och morbröder. Engla sprang som vanlig runt och lekte medans vi andra satt och snackade i soffan och såg på tv. Passade bra med besök då jag och Sofi varit ensamma hela dagen. Vi väntar just nu på att pappa ska komma hem, han har nu varit borta tok för länge och vi saknar han så mycket. Jag undrar då hur det kommer vara imorgon då han ska jobba hela 24 timmar.

Vita tulpaner i mitt kök.

Blev en lång sovmorgon idag eftersom lillan bökat en hel del inatt. Från 5 till halv 7 höll hon på men tillslut somnade hon i mammas famn. Nu ligger hon och sover så jag har passat på att städa undan lite här hemma, vilket jag ska fortsätta aldelles strax.


Älskar att bada.

Idag har vi fått besök av Elin & hennes dotter Tuva. När vi väl sagt hejdå till det trevliga besöket så fick Sofi ta sig ett bad. Nästan att man funderar på att lillan ska få bada lite oftare, hon tycker det är så härligt och avkopplande! Det märkar man.


Nu vaknade nyss lillan så ska gå och rå om henne medans jag ska titta på Halv åtta hos mig.

Kärlek när den är som störst

Med musik som sussat i våra öron har vi legat i soffan och myst. Sofi har legat och spanat in mammas ögon och ansikte och jag likaså hennes. När våra ögon möts fäller jag nästan tårar, fast med ett stort leende på läpparna. Hon är så fin min Sofi. Tänk att jag burit min flicka i hela 40 veckor och att jag väntat mig denna skatt visste jag inte. Nu har jag henne här, i min famn. Jag snosar & pussar min bebis varje dag. Mamma älskar dig så ♥
.

Nya kläningar

Gårdagens promenad tog oss till KappAhl och H&M istället för plantagen. Planen var att inskaffa mig nya blommor till hemmet men vi bestämde oss för att tar det en annan gång ist. Hittade dessa söta kläningar på KappAhl till lillan:


Otur eller vad?

Ibland känns det som man lider av otur, iaf när det kommer till möbler. För det första så tog det evigheter innan vi fick hem vårat matbord, hela 4 veckor när det skulle ha tagit 1 vecka. När vi sedan skulle hämta vårat skötbord för några dagar sen så var det en spjälsäng vi fick med oss hem(!?). Helt sjukt. Dom var iaf rara och kom på direkten och bytte, vilket var snällt. Nu när vi beställt ett nytt skrivbord från ikea som vi fick hem igår är det sönder(!?). Man blir ju smått galen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nu blir det att ringa till kundservice och fixa det, så vi får oss ett som vi har nytta av.

Men jag orkar inte deppa. Ska snart promenera ut och handla nya blommor, vita vårblommer ska nu pryda våra fönster.

Måndag

Måndag och ny vecka. Idag får vi besök. Sara är i umeå nu så idag ska hon komma förbi och hälsa på oss ett tag. Sen vi gick ut skolan har vi inte alls setts mycket eftersom hon har flyttat till skellefteå för studier. Ska bli kul och få träffa henne och sen får hon ju träffa dottern min!

Idag börjar älskling återgå till både skola och jobb. Kommer kännas konstigt att spendera dagarna hemma själv med Sofi. Har börjat använda mig av vår bärsele, den är så praktisk att ha. Nu kan jag om lillan är vaken och jag måste göra saker, göra dom också!

Denna bärsele använder vi oss utav (fast vi äger en i grön).
Bild från google.se

Framsteg

Igår kom syster med dotter över på middag. Efter det blev det lek och sång, Izabelle satt och sjöng och "lekte" med Sofi. Lillan blev facinerad över alla leksaker som kom flaxandes runt henne. Senare på kvällen blev det familjemys här hemma. Jag och älskling poppade popcorn och tittade på tv medans lillan somnade intill oss.

Sofi har blivit så duktig på alla möjliga sätt, hon har sen en vecka sen fixerat blicken och vi märker framsteg att hennes nacke blir allt starkare. Hon älskar verkligen att ligga på mage och träna nacken. Mamma och pappa är så stolta över vår flicka ♥

Pytteliten

Dagens Sofi, min pyttelilla Sofi. Idag blir det lugnt tills senare då några vänner kommer hit på besök.


Grått & trist

Dagen började med en lång och välbehövlig sovmorgon. När vi klev upp så myste vi flickor bara i soffan innan vi satte igång och städade lite innan farmor och farfar skulle komma på besök och mysa med deras barnbarnsbarn. Nu har just gammelmormor och gammelmorfar farit hem. Sofi var för en gångs skull vaken och tittade glatt runt samtidigt som hickan var i full gång.

Vi skippar promenaden idag, det är så dystert och grått ute att jag inte ens vill kolla ut genom fönstret. Jag vill ha sol och värme nu! Har läst att värmen kommer till veckan, det ser jag nämligen glatt framemot. Ne, nu ska jag gå och mysa med dottern min. Hoppas ni andra haft en underbar lördag och en fortsatt sådan!

Fiskarna

Min dotters stjärntecken - Fiskarna. Får se hur Sofi kommer att bli när hon blir äldre, det kommer bli spännande att följa hennes utveckling och framsteg. Vad hennes starka och svaga sidor är, vad som gör henne glad och vad som gör henne ledsen. Så här sägs Fiskarna vara:

"
Den typiska Fisken är rättvis och medkännande, ömmar för alla som har det svårt. En mjuk, känslig och sårbar läggning är kännetecknande, liksom en strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron.

Neptunus är tecknets härskare, känd som vattenguden i den grekiska mytologin. Den som är född i ett vattentecken är en känslomänniska, med ett rikt inre liv. Fisken är en god lyssnare och har förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livssituation. Fisken är mycket intuitiv och anar sig fram i tillvaron. Här finns stora fonder empati och välvilja. Fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd. De svaga och utsatta grupperna i samhället, barn och djur, ligger denna godhjärtade natur extra varm om hjärtat.

Många Fiskar känner sig vilsna och har perioder där de upplever att de inte passar in. En känsla av utanförskap kan stundtals vara svår att brottas med, men ger samtidigt Fisken en mycket tolerant människosyn. Fisken väljer ibland att fly undan, att inta ett passivt förhållningssätt. Det är viktigt att Fisken vågar följa sina drömmar och visioner, att ha modet att lyssna med det inre örat…

Fisken är en sökare med en öppenhet för andra dimensioner. En god människokännare och humanist, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra och stora fonder välvilja."

Fredagsmys

Just nu ligger en blåbärspaj i ugnen och väntas på att bli klar och till det severas vaniljsås. Sen blir det bara att lägga sig i soffan och mysa & pussa på Sofi och Badder. Hur ser eran fredags kväll ut?


Bild från google.se

Hello April

Bild från weheartit.com

 

Godmorgon på er alla! Idag är det första April och även "april, april din dumma sill". Jag hoppas då ingen luras med mig idag! Att jag själv kommer dra något aprilskämt det vet man aldrig haha, har hittills inte kommit på något bra skämt än men har ju hela dagen på mig.

 

Idag ska vi iaf ner till familjecentralen på BVC för att väga och mäta stumpan. Sen blir det en promenad med Syster och Elin med deras ungar. Ha en bra första April ♥