Fredagsmys med en febrig tjej!

Gårdagens promenad med syster slutade med att jag kom hem till en febrig tjej. Ja, självklart skulle hon få feber. Hon har varit riktigt gosig och bara myst hela morgonen tillslut medans jag satt och ringde några samtal somnade hon i famnen min. Så här tidigt brukar hon aldrig ta sin första och numera enda nap! Vi har stryckigt våra planer för dagen och stannar ist hemma och har fredagsmys

1 års kontroll

Idag har vi varit och vägt, mätt och tagit vaccinationet på BVC. Vid sprutorna kom självklart stora krokodil tårar. Kort därefter var det som bort glömt och vi traskade hem för mysning. Allt annat gick bara bra. Hon impade BVC sköterskan med att visa att hon numera kan gå. En stolt Sofi, hihi!

'
Nu väger Sofi 11.225 gram, är 78.5 cm lång och har en huvudfångst på 45 cm.

Utomhus glädje.

Idag har dagen beståt av promenad med Sofi i vagn och gåendes själv. Hon bara älskar att vara ute. Längtar så fruktansvärt till sommaren, oj vad vi kommer att ha skoj! Efter lunchen kom besök som stannade för middag och sedan vart vi själva igen. Sambon är hos kompisar och jag har ända sen Sofi somnat myst i soffan och plockat bort lite här och där. Nu blir det återigen tillbaka till soffan och sen sängen! Imorgon väntas vaccination för lillan.


Fint av kärleken sin

Tänk att så lite kan göra en glad. Ett litet leende, sms, ett ord eller en gåva. Nu under bara en månads tid har jag fått två buketter av min kärlek. De första fick jag över 3 veckor sen och står fortfarande på köksbordet och blommar och lukat gott. Igår fick jag yttligare en bukett - ett par vita tulpaner. B är helt underbar


Våffeldagen


Morgonen började med en sovmorgon. Att vakna och se att klockan var halv 10 och en fortfarande liten sussandes tös bredvid mig kändes bra! Jag fick ligga och vrida mig lite till innan hon slog upp sina bruna ögon. Då blev det frukost och lek tills vi promenerade ut för att möta upp B som hade jobbat sen igår. Vi kom hem och där möttes vi av besök. Sofi fick yttligare ett par packet, hon är riktigt bortskämt vår lilla tös!

Eftersom det är våffeldagen så kunde vi ju inte ställa oss och laga något annat än våfflor till middag. Det var alldeles underbart gott! Nu blir det soffläge resten av kvällen.

Scrapbooking

Gårdagen bjöds på scrapbooking. Hade länge väntat efter den träffen. Jag har numerna aldrig tid för att sätta mig ner att pyssla, och en träff med trogna pysslare gör det hela ännu trevligare. Vi var klar vid middags tid, då vankades det grillat, och till kvällen blev det lördagsmys iform av chips och dip med familjen. Mums!


Soliga dagar

Promenad ute i det fina! Att gå ute och hålla mamma i handen, är ju skoj!


Födelsedags firande med kompisarna

Idag har vi haft en underbar och lång dag. De sista gästerna klev bara för ett tag sen ut genom dörren. Dagen började med en promenad ute, en lite promenad bara för att få komma ut och njuta av det fina vädret och för att vi skulle spendera resten av dagen inne. Vid halv 2 kom alla gäster, alla Sofi's fina kompisar. William, Charlie, Jasmine, Izabelle, Tuva och Engla. En dag som bjöds på tårta, bullar och presenter. En överlycklig tjej, som fick helt underbara födelsedags klappar. TACK!


Onsdag

Idag har dagen bjudit på trevligheter. Jag och lillan har dejtat Jenny, Petra och barnen idag. Det var som vanligt super trevligt och mycket skratt bjöds det på. Izabelle och Sofi lekte en hel del men med lite gnäll emellan åt. Vi har haft en envis/trotsig dotter idag, man märker snabbt när det är något som inte riktigt står rätt till. När en tand håller på dyka upp så är det jobbigt, och det har verkligen visats. Håller tummarna att denna tand brister igenom fortare än de andra gjorde.

Får vara hemma med mina favoriter och gosa ist.

Morgonen började med två hesiga tjejer. Har vi gått och blivit sjuk blev min första tanke, men ju mer klockan tickade framåt så började våra röster bli till det normala. Här har vi inte tid för några sjukdomar. Efter en massa lek med de nya leksakerna drog jag mig iväg för jobb, trodde jag iaf! När jag väl var framme på jobbet möttes jag av chockande blickar, som vad gör du här? Ja, självklart jobbade jag inte. Efter ett schema byte hade dom glömt kontakta mig. Hm, det var bara att sätta sig på bussen för hemgång. Skönt att vara hemma trotts allt. Nu blir det middag och mys med mina favoriter! Hoppas ni andra haft en bra dag!


1 år ♥

Tar numerna promenader. Ostadig men blir mer och mer stadigare att gå för varje dag som går. Hon går helldre än att krypa.
Kan från sittandes ta sig upp till ståendes.
Står stadigt helt själv.
Anvd. strl. 80
Säger ov, vavo (vovve), ti, tittah (titta). Ibland hörs även en ta, ta (tack), heeeeeeei (hej), aa, ja (ja).
Vet vart lampan är. (Hon blir så stolt varje gång)
Har lärt sig kliva upp på soffan.
Börjat peta i nästan, hihi!
Kramgo. Älskar att vara i mamma och pappa famn. Hihi.
Super duktig på att äta själv, dock ej med sked. Håller ff på att lära sig att dricka själv från pipmuggen, det går framåt men inte riktigt än.
Diggar musik och dansar gärna med genom hopp och gung.
Fått sina första tänder, en nere och en uppe.
Älskar att bli jagad.
Hatar verkligen att tvätta håret, vill inte få vatten över huvudet. Annars trivs hon som fisken i vattnet.
Älskar böker, att titta, peka och lyssna.
När man säger nej, nej eller aj, aj skakar hon på huvudet. Även när hon själv menar nej skakar hon bara på huvudet.
Hon förstår det mesta.
Gåvagnen är en favvis.
Att leka på ÖF är super skoj!

1års kalas


En överlycklig Sofi, som ständigt haft ett leende på läpparna. Hon har blivit uppvaktad hela dagen lång & imorgon fortsätter det. Imorgon är hennes dag. Hon är om bara några timmar hela 1 år. Min lilla flicka har blivit stor. En tjej som numera gärna tar sig en promenad från famn till famn istället för att krypa. Hon blir bara duktigare och duktigare på att gå för varje dag. Vi älskar dig så

Mina första skor.

Sofi har gett hennes nya skoj mer än godkänt. Dom är helt underbara.


I'm almost done.

Morgonen började direkt med en massa to-do. Vi har idag varit och handlat allt till kalaset imorgon, vi var städat ocht tvättat. Vi har även hunnit med en promenad, och vila mellan varven. En skönt dag med en massa göra. Nu ska det bara bakas lite kärleksmums sen blir det lördagsmys!

Sofi hon kan hon, hihi!


Fix inför kalaset.

Igårkväll satte jag igång tvättmarskinen på full varv. Tvättberget här hemma har lagts åt sidan de senaste dagarna och det var verkligen dags. Idag fortsätter det, även lite städ på. Vi måste ju ha fint inför Sofis kalas :-) Nu ska vi iväg och inhandla en födelsedags present, sen drar vi iväg för lek och bus hos en vän. Ikväll blir det bullbak.

Beautiful people

Dagarna rusar som vanligt bara förbi. Både idag och iförrgår har vi tillsammans med våra vänner varit på ÖF, där har vi lekt och busat av oss. Idag testade vi på Ersbodas kyrka ÖF, och det var faktiskt mysigt där. Vi kommer definitivt fara dit och leka igen!

Igår kom syster och barn över på lunchdejt, det bjöds på varma mackor och sedan fika till efterrätt. Sen blev det självklart kusinbus. Sofi och Izabelle busade till det och gick in och myste i Sofis garderob, där satt dom och log och skrattade. Dom är så fina tillsammans.


Nr 1 & 2.


Den 12/3 kom Sofis två första tänder, samtidigt.

Sofi's tillskott i rummet

När jag lix var igång så fortsatte jag med Sofi's rum. Dessa tre saker köptes i lördags från ikea.


Fotovägg

Det blev självklart ingen promenad idag, for ist till en kompis. När jag väl kom hem satte jag igång med detta projekt - fotoväggen. Supernöjd. Vill gärna utöka med någon till ram.

Sofi's upptäcker nya saker

Nu skulle jag gärna uppskatta en par ögon i nacken. Att Sofi inte bara ha vågat sig på att ta några egna steg på egen vilja, har hon nu listat ut hur man kan ta sig upp på soffan. Och hon är snabb. Nu kan vi inte vända oss ryggen till. När hon vandra från möbel till möbel kan hon helt plötsligt bestämma sig för att gå några steg emellan ist och då vill man gärna vara där och fånga om hon skulle tippa/ramla. Imorse när jag skulle ställa bort frukosten tänkte jag bara kika in till vardagrummet för att se vad hon pysslade med - ja, där satt hon i soffan och slappade. Det ända hon gav mig var ett leende. Hjärtat mitt hoppade för sekunden, tänkt om hon hade ramlat? Ge mig ett par ögon i nacken tack.

Att gå på nappjakt här hemma har gått och blivit en rutin, varanan dag är vi iprincip på nappjakt. Hur kan alla dessa nappar bara försvinna? För det mesta ligger dom under soffan, men hur kommer dom dit? Ja, det svaret fick jag här om dagen. Sofi sitter med nappen i handen och jag tittat ner på henne i undran på vad hon gör - jo, hon stoppar nappen under soffan och säger "tutte" medans hon peckar under soffan. Jag blev paff, haha. Tycker Sofi att det är skoj att gå på nappjakt så att hon själv gömmer undan sina nappar? Man kan inget annat än att le.

Mammas buse!


Ny vecka

Idag blåser det sjukt mycket. Undra om jag kommer blåsa bort senare då det är dags för en promenad? Det återstår att se, haha. Nu är vi återigen inne på en ny vecka. Helgen har varit fantasktisk. I lördags var jag och Eva som sagt på ikea och shoppade! Det var verkligen super trevligt, och kul att få shoppa lite! Speciellt till lillans rum och till vår snart upphängda fotovägg. Planen är idag att få allt på sin plats, annars brukar det oftast bara skjutas fram.

Igår var en lugn dag. Sofi var snäll och gav oss lite sovmorgon, det var verkligen välbehövligt! Morgonen började med ett bad med hennes nya badleksak, den plaskande delfinen som mamma var snäll och köpte med sig för en affär i Bista city. Sen blev det bara mys. När Sofi gjorde natten passade jag på att diska undan alla inhandla kökssaker från ikea, la in bilder till ramarna och bara kopplade av.

Ikea

Nu laddar jag förfullt här hemma, imorgon bär det av till Ikea! Inköpslistan är klar, plånboken är fylld så nu är det bara att ladda! Men att ha ställt väckarklockan på 05:45 känns inte direkt taggande. Men det gör inget, jag har längtat länge på att få fara dit. Sist jag var där vaggade jag fram och hade ont, behöver jag säga att jag var gravid? Nu kommer jag ist springa runt som en shopping galning. Hihi.

Mamma's bokflicka.


Sofi har inte alltid haft tålamodet att sitta stilla för att titta/läsa en bok. Men nu verkar det ha vänt. Från att bara slänga bort dom så sitter hon nu och inspekterar, pekar och lyssnar. Hon gillar alla sina pekböcker, pekbilder,
godnattsagor, rams- och sångböcker. Ja, alla sina böcker är numera uppskattade. Att sitta i mamma och pappas knä med en bok i famen är toppen, eller varför inte sitta själv och kolla?


Fyndat.

Dagen har allt som allt varit riktigt mysig och trevlig. Jag och lillan for efter lunch iväg till expo för shopping! Vi kom hem med lite till hemmet. Dom hade rea på en hel del faktiskt, och det är ju alltid kul att fynda. Gjorde rejäla klipp idag och det jubblar jag för. Efter middags har jag i princip suttit fastklistrad framför tvn. Det började med Halv åtta hos mig därefter Topmodel Svergie, Desperate House Wives och sist men inte minst BB. Behöver jag säga att grabbarna här hemma inte var lika glad som jag? Hihi. De fick syssla med andra roligheter. Nu ska jag joina mina favoriter och gå och sova. Godnatt.



5 Mars

Just avklarat mitt andra pass. Dock var gårdagens pass mycket jobbigare då jag redan började kl 7. Med det innebär det ju att jag måste upp strax över 5. Jag vart trött redan vid lunch tid. Det var dock skönt att vi var bortbjuda på middag, så man inte behövde tänka på något sånt. Det serverades tacos och glass till efterätt. Mums!

Nu blir det lungt, förhoppningsvis hela veckan. Vi får se vad dagarna kommer att bjuda på. En shoppingrunda och grilling på bräntis är det ända som står på schemat. Sen får vi ju inte glömma bort promenaderna! Hihi. Ja, så ser det ut för mig det kommande dagarna.


Sofi's 1års önskelista

Gunghäst
Bobby car
Plocklåda från Kids Concept/Pumpkin
Klossar
Duplo lego
Leksaker från Frisher-Price
Traktor med släp - ljud & djur
Kläder strl. 86
Böcker
"I drömmarnas trädgård" film


På jakt efter en födelsedagspresent.

Dagens planer är få. Vi funderar iaf på att dra iväg antingen till stan eller bara till handelsområdet här på Ersboda, nära och bra. Vi ska nämligen kika på en födelsedagspresent till tjejen. Det finns ju så mycket leksaker, så mycket att välja emellan, stora som små. Ska senare sätta mig ner och knåpa ihop en födelsedags önskelista! Det mamma tror Sofi kommer gilla/uppskatta hihi!

Vad köpte ni/tänker ni köpa till era 1åringar?


Mobilblogg

Mysig dag. Denna fredag började vi som vanligt med morgon mys, fika och strax efter det kom sambon hem från skolan. Jag for och handlade medan dom var kvar hemma och lekte. Syster kom strax efter att jag kom hem och hälsade på, sen for vi till mamma/mormor på middag, där har vi spenderat hela kvällen fram till 8 då Sofi var nära på att somna flera gånger. Direkt vi kom ut knoppade hon in. Sen dess har jag haft egentid och väntar på att sambon ska komma hem och joina mig.

Första Mars

Nu är vi inne i Mars månad och snart är det vår. Det fortsätter att smälta på där ute och det är så härligt! Denna månad ser jag framemot, både små som stora saker. DHW premiär, ikea resa, Sofis 1års kalas, tjejkvällar och promenader. Framför allt Sofis 1års dag. Vi har mycket att fixa innan hennes dag och det kommer bli så skoj! Denna månad kommer bli underbar.