Playtime.

Här bjuder jag på ett helt berg med bilder från förra veckans busplanet besök. Varenda en av oss blev barn på nytt. Så jag gillar detta ställe ♥

Öroninflammation

Gårdagen Sofi som vi trodde var frisk, som hade hur mycket energi som helst, som sprang och nästan höll på klättra på väggarna var inte alls frisk. Efter flera timmars besök på VC lyckades dom tillslut ge oss ett svar på vad lillan hade. Man som mamma klarar inte av dessa stunder, att se sin dotter få ta prover hit och prover dit, att bli undersökt där och undersökt där. Tillslut lugnande mammahjärtat ner sig. Lillan sover som en stock för över en timme sen och imorgon hoppas jag att hon inte lika ont har.


Förskylningar

Denna vecka började återigen med en sjukdom. Inte för mig denna gång heller men för lillan, snor i massor, hes och hosta. Sofi blir bättre och bättre för varje dag och imorgon blir det återigen dagis för hennes del. Jag som tidigare alltid lyckats hålla mig frisk har jätteont i halsen. Jag hoppas det avtar, att jobba och ha ont i halsen är ingen hit. Jag hoppas nu att jag på mina två lediga dagar ska krya på mig.

När minnet sviker.

Jaha, när minnet sviker kan det lätt bli fel. Inatt när man inte är som piggast råkade jag knappa in fel pinkod 3(!) gng. Kom till pukkoden, och vart allmänt less. Hur ska jag veta min pukkod? Hur ska jag veta vart jag har min papper om pukkoden? "Ja, men juste! På halebops sida kan man ju kolla sånt" (kom jag på.) Men minnet ville inte komma tillbaka då heller, vad har jag för lösen där då? Efter antal försök (borde ju bli rätt någon gång.) Några minuter senare.. "Ja, men juste jag kan ju klicka på "glömt lösenord", smart". Ny kod skickas till din mobil, hmpf..
 
Här sitter jag med låst mobil och vet inte vad jag ska göra. (Jordens undergång låter det typ som, men det är typ så.) Så, ja. Vill ni få tag i mig så får ni väl anvd. FB eller ringa en pling till B.

18 månader ♥

 
Anvd. strl. 86
Kan räkna till 2. "Ett" "Tå"
Kan nästan nämna alla kroppsdelar, öga, näsa, mun, tunga, huvud, hår, öra, haka, hals, arm, fot.
Orden bara flyger ur mun. Massa nytt och hon pratar ff i två ords meningar.
Det finaste ett barn kan säga, har nu sagts. "Jag älskar dig" säger hon. Hon vet självklart inte innebörden men oj vad mammahjärtat smälte. 
Att stå på tå, gå baklänges och hoppa är favoriter.
Vilja av stål!
Ska klättre, öveeeraaaallt!
Älskar "gömma lekar" och "kurragömma".
Sofi har börjat med att få städa upp själv, det hon plockar fram - det plcoakr hon bort. Hon är så duktig.
Nappen är tillbaka i munnen, att sluta med napp var ingen bra idé tyckte Sofi.
Har börjat inviga och sova i hennes storasäng, än är det inga hela nätter utan hon brukar komma till oss någongång mitt på natten. 
Vill klä på och av sig själv.
Sover alltid med nalle nuförtiden.
Vill numera stå o gunga. Hon ska sitta på de "stora gungorna". 

Fina höstdagar

Nu på senaste har vi haft otroligt härliga och fina höstdagar. Idag tog vi en ledig dag för lillan och passade på att ha lite kvalitetstid mer varandra. Hon har det ju trotts allt lite jobbigt på förskolan så lite ompyssling av föräldrarna en dag mår man bara gott av.
 
♥♥♥

Bibliotekshäng med vännerna.

Efter middagen packade jag och lillan ner alla böcker som vi tidigare lånat från bibliotek, för att återlämna dom och låna hem nya. Där mötte vi även upp våra favorit tjejer för att tillsammans ha lite bibliotekshäng! Vi kom hem med massa nya böcker och har redan hunnit läsa ett antal av dom, imorgon lär vi nog ha gått igenom alla, om och om igen. Lillan är en riktigt bok tjej.

Trevlig lördag.

Idag har vi haft besök av både mamma, pappa, syskonen och barnen. Sofi gillar besök, speciellt då hon får så mycket uppmärksamhet från alla håll och kanter. Hon skrattade från första besök till sista. Efter middagen gick vi ut med kusinerna för lite eftermiddags lek innan läggdags. Det plaskades i vattenpölar, plockades bär, en massa gungandes och busandes. Väl hemma blev det välling sen sängen, hon sussar ff gott. Tack för idag ♥

Hejdå sommar.

Nu borde vi väl fått höst om man behöver fleecekläder på sig om morgnarna. Jag var tvungen att ta på sig Sofis fleecebyxor när vi kom till dagis för att inte hon skulle behöva frysa ihjäl. Brr.. vissa dagar är kallare än andra. Vi får iaf tacka att det är regnuppehåll och att solen faktiskt är framme, men kylligt i lufen. Byyeee sommar. Delar med mig av lite sommar bilder som avslut.
 
Från nydala och sörmjöle.
 

En saknad

Det är svårt att förstå att Sofi blivit så stor att hon numera går på dagis om dagarna. Veckan har varit tuff, både för mor och dotter. Sofi har verkligen inte velat lämna vår famnar vid lämning, det har varit en vecka med massa tårar. Jag har gått därifrån dag ut och dag in med gråten i halsen, så imorgon avrundar vi veckan med en kort dag. Sen gör vi helg, det är mys, lek och bus som står på schemat ♥