Solskeeen.



Dagen har varit underbart skön, solen har skinit i högsta hugg! Lillan är dessutom feberfri och bara det är ju ett stort plus på kanten. Morgonen började med lite häng på balkongen min med lillebror J och lillan i skuggan. Nu när sambon far iväg tidigt på morgonen och jobbar är det faktiskt skönt att ha någon annan hemma hos sig som gör en sällskap vid frukosten. Lillebror J sov över igår, vilket han även idag ska göra. Vi begav oss sedan hem till mamma en stund.

BVC - 3 månaders vaccination


I måndags var det dags för 3 månaders vaccinet, vilket förövrigt gick bra! Oj vad man gruvat sig i helt onödan, bara pyttegrin då hon just tog sprutan sen gick det över. Hon är nu 3½ månad och väger 7140gram! Ja ni läste rätt, undra på att man börjat få ont i ryggen då man går runt och bär på en 7kg bebis här hemma dag ut och dag in. Haha min gounge! Iaf, 62,5cm är hon nu och har en huvudfångs på 39cm.

Nu vidare till vaccinationen, allt gick bra och hon kom hem glad som tidagare. Klockan 6 på kvällen vände allt och hon rent ut sagt kokade, självklart skulle hon åka på feber! Igår och idag har vi haft en febrig tjej här hemma som inte velat slingra sig ut famnarna våra. Nu ligger hon äntligen och sover och här sitter jag och håller tummarna på att febern ska vara över tills imorgon.


Födelesedagsfirande och middag hos morfar.



Söndagens bestyr började hos mormor där vi firade lillebror J på sin födelesedag! I mina ögon är han och kommer han alltid att vara mini J, trotts att han i söndags fyllde hela 14 år! Tiden går såå otroligt fort. Det blev som det alltid serveras på kalas, tårta, bullar, kaffe och saft till de små såklart. Men dagen slutade inte där inte, vid halv 5 tiden promenerade vi vidare hem till morfar för middag. Där blev vi bjuda på grillat och potatisgratäng och till efterätt blev det jordgubbar m. glass, yummi! Alltså en söndag med massa roligheter, en riktigt bra en dag och en mage FULL med mat.


Midsommardagen


Idag har vi spenderat hela förmiddagen hos lillans farmor och farfar. Direkt när vi kom dit blev det lunch. Sedan som det alltid gör kom det dit en massa släktingar, Sofi har nu fått träffa en av sina kusiner för första gången idag och kul är väl det! Innan vi började röra sig mot hemfärd fick vi fika och sen bilade vi hemåt för middag.

Ikväll när lillan har somnat för natten som hon väl göra vilken sekund som helst eftersom hon bara idag sovit 1 timme! (Hon brukar i vanliga fall sova mellan 3 - 4 timmar per dag). Så ska jag knåpa ihop en fotobok, och självklart ska det bestå av bilder på Sofis första månader.

Gårdagen

Hoppas ni alla hade en underbar midsommar för det hade nämligen vi. När vi träffade syster och hennes familj började vi direkt med maten, det serverades grillad entrecote, klyftpotatis, ugnsrostade morötter och tzatziki. Mot kvällen blev det bara soffhäng och chips m. dipp till gott. Kort som gott en underbar midsommar.


Glad midsommar önskar jag och lillan


Onsdag


Inatt sov Sofi hela 7 timmars sammanhängande sömn, helt otroligt! Men ska man väl inte ropa hejvilt än, det kan vända. Hon brukar minst sova 4 timmar sammanhängande sen blir det ibland 6. Det är riktigt skönt för mig att hon sover mer sammanhängande, man blir en piggare och gladare mamma!

Idag har vi bara myst här hemma. Pappsen kom hem från jobbet vid 11 och nu är han på umedalen då några av Sofis kusiner just kommit för att stanna under sommaren. Någon dag framöver så får även dom träffas för första gången. Hon har ju som sagt bara en kusin här uppe och resten nere i storstaden. Izabelle som visas på bilden ovan säger hela tiden "Sofi kusin", "Sofi är min kusin" osv. Barn är ju bara för underbara!

The Adjustment Bureau

Igår blev det denna film framför tvsoffan. Ett tips till er!

"På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David Norris den vackra balettdansösen Elise Sellas, en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär."
//nyhet24.se

3 månader ♥


Sofi blev i söndags 3 månader. Bara jag som tycker att det har gått fort? Från 2 månader till 3 månader har det hänt mycket, men det har varit mer utveckling av vad hon har påbörjat. Allt har "finputsats sig" kan man säga :-)

Första skratten fick vi i söndags
Hon har börjat sprattla med armar och ben som en tok.
Har sen två veckor sen försökt ta sig upp från liggandes, i form av situps, men går inge vidare haha. Men hon försöker iaf :-) Ser rätt sött ut.
Kan med hjälp av sina armmuskler ta sig upp till sittandes.
Använder numera strl 62, enstaka i strl 56 (ett klädesplagg åker varje dag).
Vi får inte glömma det berömda jollrandet. Favvo komunicationen är aaaaaaaaaaaa.
Greppar gör hon också, men bara omedvetet ännu. Är det inte i mammas hår, halsband är det våra tröjor, kräkhandukarna, sängkläderna, tuttten.. Ja, i princip allt ;D
Sofi tycker om att spegla sig, hon vill beundra sin skönhet i högsta grad!
Nu är det slut på att ligga, jag menar varför ligga när man kan stå och sitta lixom? Mycket roligare ju!
Nått som hon förut inte uppskattade har hon nu börjat göra, hennes babysitter. Jo, för från den kan man ju se på tv ifrån. Haha en riktigt tv tittare är vad hon blivit.
Titta och upptäcka är fortfarande i högstanivå. Lampor och färgglada saker är intressantast.
Älskar att tugga på sina händer. Allt som närmar sig munnen måste testast!

Go' kväll, eller nja..Go' natt!

Godkväll alla! Har ni saknat mig? Haha jag har iaf saknat bloggen! Nu var det verkligen ett tag sen jag skrev men har haft full rulle dag ut och dag in! Vi har verkligen haft en toppen helg! Lördagen spenderades med syster och hennes dotter då pappa B jobbade från lördag till söndag så lillan och jag har spenderat hela lördag och en del av söndagen själva. På söndagmorgon begav vi oss rätt så tidigt iväg för att fara hem till min farmor och farfar. När vi kom fram till dom blev det fika, efter lite snack så var det helt plötsligt dags för middag och då hade även älskling hunnit komma. Vi grillade hamburgare och till det bröd och pommes. Sen blev det Boule. Ja, det var kort som gott vad vi gjort hela helgen.

Nu är det ny vecka igen och idag började morgonen med sovmorgon till 10, vilken var skönt. Lillan har nämligen haft svårt av sova nu flera nätter i streck. Magen som spökar. Sovpauserna på dagarna har också stört henne en aning. Jag hoppas för henne att det nu börjar avta sig så hon kan få sova i lugn och ro framöver. Vi har för ett tag sen just sett klart en film och nu ska jag som lillan gör sova! Godnatt.

Fredag

Hallå hallå! Idag har man vart dagavild, var nästan säkert på att det var torsdag men det är ju för tusan fredag! Fick nästan panik över att jag missat en hel dag haha. Så vad har jag gjort denna fredag. Jo, vi for först ner mot stan för att byta ett linne jag köpte för några dagar sen då det var en massa sömmar som hade gått upp, sen handlade vi hem viktiga saker från apotektet till Sofi. Och innan vi begav oss hem köpte vi varsin mjukglass och satte oss och väntade tills bussen kom. Väl hemma blev det en vilopaus och sedan middag. Nu på kvällen har vi inte gjort någonting, lillan har legat och spanat på pappsen som spelat en mycket intresant tv-spel enligt henne, kul att höra lite polisljus och pang pang :-)

Grattis alla studenter!


Den enda bilden från studenten jag har kvar. Allt har förvunnit. Tur att man har framkallat det mesta. Idag har vi varit och kollat när Hibak tog studenten! Det fick mig att tänka på när jag själv tog studenten, som var för två år sedan! Tiden har gått fort och gu vad jag har hunnit med att göra saker! Jag har jobbat, rest till thailand med sambon, pluggat upp projekt och matte b som jag inte hann bli klar med i skolan, njutit av dagarna som gravid och nu sitter man här mammaledig till världens underbaraste dotter.

Jag önskar Hibak all lycka i livet, för det är efter studenten som det börjar på riktigt!

Hemma-mys-dag.

Just käkat middag och nu ligger lillan och tar sin fjärde sovstund för dagen. Upptäckte idag att lillan håller på att få en tand. Vi har funderat på det i ungefär en vecka nu p.g.a mycket, och då menar jag mycket dreggel! Vi har även gått och inspekterat då och då men nu idag när jag skulle ta mig en titt då ser jag att en tand är på g! Så ett utvecklingssprång behöver det absolut inte vara, allt gnäll och att bli ompysslad kan ju faktiskt bero på att hon håller på att få sin första tand. Update!! Det var bara en vätskefylld hård blåsa.

Idag har vi iaf bara myst. Sofi fick träffa sin farbror H snabbt imorse, efter han åkt blev det lek och bus för hela slanten. la henne på madrassen där fick hon sprattla fritt med armarna och bena hennes! Men det var det, sen var det bara mamma som gällde, haha älsklingen min. Tillsammans med att hon håller att på få sig en tand så kanske hon har sig ett litet språng trotts allt :-)

Utvecklingssprång 3



Det var för tre dagar sen det började och nu är vi nästan säker på att det är ett utvecklingssprång som pågår här hemma. Sofi ska numera bara sitta i mamma eller pappas knä, släktning går också bra. Hon sover betydligt sämre på natten, kan vakna intill 4 gng som i vanliga fall brukar vara 1 - 2 gng. Men äter mindre gör hon definitivt inte, här äts det mer! Satt och läste lite på familjeliv och såhär säger dom som spång 3:


SPRÅNG 3
Vid ungefär 11 eller 12 veckor är det dags för nästa språng. Precis när du trodde att ditt barn lärt sig att leka på egen hand, klarar den det inte så bra längre. Barnet har blivit blygt och klamrar dig fast vid mamma och pappa. Det äter och sover troligen sämre och är mer håglöst än tidigare. Det verkar också som om barnet blivit sämre på att göra vissa rörelser. Att det tycks gå tillbaka eller står stilla i utvecklingen kan oroa föräldrarna. Men det är helt normalt. Snart kommer de påtagliga framstegen tillbaka.

Vid cirka 12 veckor lär sig barnet nyanser. För första gången uppfattar det förändringar i sina syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser. Barnet kan till exempel känna igen hur tonläget i en röst förändras eller hur någon ändrar kroppsställning. Barnet lär sig också kontrollera sin kropp allt bättre. Rörelserna blir smidigare.
Barnet kan följa något med ögonen på ett kontrollerat sätt och överblicka ett rum. Barnet kan också uppfatta ljud mer nyanserat än tidigare och experimenterar själv med ljud.


Så kan du hjälpa barnet: Som förälder kan man hjälpa barnet att öva sina nya färdigheter. Man kan ”samtala” och uppmuntra barnet att själv använda rösten på olika sätt - viska, prata högt, gurgla, tjuta... Eller man kan träna på att gripa och låta barnet känna på olika föremål, till exempel päls, siden, galon och ylle.

Men hålla där sötnos!


I förrgår blev Sofi 12 veckor och nu på söndag blir hon 3 månader. Sakta men säkert närmar vi oss 3 månaders vaccinationen, vi går en dag närmare varje dag. Jag har nu börjat gruva mig för denna dag, jag som vart så lungt tidigare. Men att få höra lillan gråta är nog det värsta jag vet! Inte nog med att det två få sprutor som ska tas, ska hon yttligare ta för både hepatit B och TBC också (pga att hon har en somalisk pappa, och då har ökad risk att bli smittad). Men jag får tänka positivt, barn vaccineras ju mot ett stort antal sjukdomar. Eh, det kommer nog gå bra :-)

Söndagens middag

Lövstek m. klyftpotatis, sallad och majskolv.


Sommarens maträtter

Nu sitter jag med en kopp kaffe i handen och har just ätit lunch, idag blev det rökt lax m. gräddfil och dill. Det var tack vare mamma och c.o som imorse kom förbi med en hel firre till oss! Så idag till lunch njöt jag, det är ju sååå gott! Det som är härligt med sommaren är att det finns så mycket gott man kan tilllaga, allt från sallader i form av kyckling, skinka eller bara en massa olika grönaker, feta ost, avocado och soltorkade tomater, sen får vi ju inte glömma fisk, antingen som man fiskat upp själv eller köpt och självklart grillat som är sommarens höjdpunk men sen är de ju dom där underbara efterätterna som kan bestå av fruktsallad och glass i stora lass.

Stranden



Vilken härlig dag det varit! Idag har vi spenderat hela dagen på nydala, där vi tog vårat första dop! Otor i oturen gick min bikini just idag sönder, dock ej i vattnet som tur var. Elin kom då som ängeln i nöden och räddade mig!

När vi väl kom hem tog jag och lillan oss ett bad och efter det var de dags att laga ihop en middag, idag serverades hamburgare och kroketter med fetaost sallad. Smaskigt! Storasyster som joinade oss for hem bara för ett tag sen men lillebror J är fortfarande kvar och nu tänkte vi se klart filmen som aldrig blev av igår :-)

& värmen fortsätter..


Som rubriken lyder så fortsätter värmeböljan här. Igår blev det först stooorhandling! Det ekade i både kyl och frys här hemma. Sen när jag fått hem lite mat så bjöd jag hem syster Petra på lunch då det blev kycklingsallad, vi for sedan ut på en promenad innan det var dax för att hämta Izabelle. Vi begav oss hem till mamma efter det då det blev grillning. Mums!

Lillebror J följde oss sedan hem för att se på film, men någon film han vi inte med att se, haha alla slocknade och efter ett tag vaknade jag till och väckte alla då vi begav oss till respektive sängar och sov gott. Vi fick en god sömn och vaknade vid 9 snåret, pigga och alerta. Vi ska nu packa och göra oss iordning till stranden!

Torsdag


Hallå hallå! Nyss hemkommen från umedalen. Haft en riktigt trevlig dag även fast vi spenderade den mesta delen av dagen inne, mot kvällskvisten gick vi ut och satte oss och njöt, även lillan. Mycket skönare när solen lagt sig lite! B är fortfarande ute, han gick iväg och spelade lite tenis med killarna så jag och lillan passar på att ta det lite lungt innan sängen. Nu ligger hon och jollrar för sig själv i babygymmet haha sötnosen min!

Bilderna som ni ser ovan kommer från gårdagen, då vi spenderade hela dagen med Petra, Elin och hennes Tuva. Blev mest häng ute på alltanen! Senare mötte vi upp B, Engla och Roger på en promenad innan vi gick hem då lillan fick värme chock. Huvva, dock tror jag även att det var lite blandade känslor för henne, övertrött var hon inibomben också! Idag har det gått mycket bättre, mycket sömn och bara en kläning på. Så skönt!

Värme chock

Godmorgon! Vi har för ett litet tag sen nyss klivit upp, det vart en relativ sen kväll igår. Lillan fick värme chock igår och va himla ledsen, att hon knappt ville sova, eller jo hon ville sova - hon har dödstrött men hon kunde inte, av allt grin och skrik. Nu idag kör vi bara blöja då vi ger oss ut till umedalen. Ha en underbar dag i solen!


Gårdagen





Izabelle fylde den 26.05.11 hela 3år.
Igår slog vi i hårt och firade lillan som tidigare i veckan varit sjuk, så vi var varit tvugna att skjuta upp på kalaset åt henne. Men iaf, alla kom och det var kalaskul! Efter sång blev tårtljusen avblåsta av Bella som fixade det galant! En toppen dag med massa klappar.

Men dagen för oss var inte slut där inte, vi drog hem vid middagstid och for då och handlade middag. Det blev kött med kroketter, beasås och sallad. Mums! Och till middag gjorde Hamda oss sällskap och efter det blev de en film.

The Studio


En toppen helg!

Hallå! Vilken underbar dag idag! Jag kände mig verkligen slut imorse, ont i huvudet och extremt trött. Kanske beror på att det blev en rätt så sen kväll igår, vi började traska hem strax efter 12 så vi var nog i sängs strax efter 1. Tur att lillan sov yttligare en natt med 6timmars sammanhängande sömn plus 2 timmar efter amning.

Tänkte att jag ska gå igenom helgen som varit eftersom jag inte bloggat sen i torsdags! Gårdagen spenderades först med syster och lilla flickan hennes som nu inte är så liten längre, hon är ju faktiskt 3 år. Mosters stor flicka! Vi möttes upp på en promenad och tog oss en sväng i solen(och blåååsen) innan vi traskade hem till mig för present öppning av Bella. Hon vart så glad av alla klappar jag införskaffat. När klockan slog halv 4 var det dags att promenera vidare för att fara hem till mamma då vi skulle iväg till The Studio och ta bilder. Kul, kul, kul!!! Jag ska lägga upp bilder, jag lovaaaaar!! Tack allihopa som va med

Fredagen spenderades med Elin hela dagen lång! Det började med en stan runda som anvslutades med fika innan hemfärd till hennes hem, vi käkade middag och såg film och tog en promenad innan jag och lillan var tvugna att fara hem och sova.

Mysiga mornar

Idag som varje morgon här hemma är det så underbart att se sin dotter varje morgon! Hon har ett sånt underbart morgonhumör! Sofi kan i flera minuter bara ligga och titta med sina nyfikna ögon, på mig och på allt annat runt om i rummet. Efter vi legat och dragit oss vill hon ju självklart upp, man kan ju inte ligga hela dagen säg! Då läggs hon i sitt babygym så jag kan i lungt och ro äta frukost. Hon har ju kommit på att man kan ju slå till sina kamrater i babygymmet så får dom ett såntdär härligt pling efter sig. Super skoj! En annan sak som vi börjat med är att beskåda våra skönheter framför spengeln och igår fick vi faktiskt ifrån oss en leende. Hon vet fortfarande inte riktigt om hon ska titta på spengelbilden eller på riktiga jag haha, ja det är svårt det där :-)

Nu ligger hon och sover och har gjort det i dryga 30 minuter så snart lär hon väl vakna. Då drar vi nog ut på en promenad, blir den vanliga rundan för mig och lillan då, som tar ungefär 40 minuter. När vi är tillbaka hoppas vi att klockan inte har långt kvar tills herrn slutar jobba, väl när han kommit hem blir det att färga mitt hår och måla naglarna mina. Jag måste ju se hyffsad bra ut nu när vi ska ner till The Studio och ta bilder i helgen. Hoppas ni andra får er en underbar dag