Skötbord

Nu åker jag iväg och hämtar vårat nya skötbord. Ska bli otroligt skönt att äntligen få ha ett riktigt skötbord. Vi har tidigare bara bytt på skötbädden i gästrummet och nu är det slut på det. Jippi! Vi hade från början tänkt köpa hem ett från ikea, men så blev det bara inte. Nu har vi hittat ett skötbord från babyproffset! Medans Sofi och B sover så rusar jag iväg och hämtar upp det.

Idag blir det en lugn dag, en promenad med syster och hennes dotter senare på dagen och sen ska även Sofi få bada igen. Får se vad hon tycker om det den här gången. Spännande!

Dagen i bilder

Izabelle och Engla sprang runt och lekte medans Sofi låg och sussade sött i vagnen.


Mor & dotter


Morgonmys

Sofi och pappa ligger och sussar sött medans jag sitter här och fikar. Vi klev upp 8 imorse men vi har varit vaken mycket längre än det. Blev en del morgonmys innan vi bestämde oss för att kliva upp! Idag blir det bara lugnt, känns bättre i magen men inte riktigt 100 än. En uppfriskande promenad blir det nog, det är alltid nyttigt att få komma sig ut en stund.

Sömntutor

Idag har distriktsköterskan varit här och gjort hembesök. Det blev bara en massa snack. Efter att hon farit hem så gick vi alla och la oss, varken jag eller älskling känner oss krya. Det är något som oroar våra magar, kan det vara magsjuka på g? Hoppas iaf inte det. Vi har ätit jättedåligt och bara sovit oss igenom dagen, till och med lillan men det gör hon ju ändå så. Vi har sen middag varit uppe, ätit och myst med Sofi. Nu blir det att se lite på tv och sen gå och sova igen. Vi får hoppas att vi mår bättre imorgon!

Från ikea

Här är några av det saker jag fick mig hem från ikea. Jag har inte själv hunnit tagit någon bild så ni får dom som finns på ikea.se sidan. Det går ju lika bra det. Speldosan är en favvo! Sofi älskar den.


Helgen

Är lite dålig på att uppdatera bloggen min, men jag har mina skäl. Det kommer nog att bli bättre efter som, det kan jag lova! Kort som gott, helgen har varit underbar. Vi har haft besök och bara varit hemma och myst med lillan som nu är över en vecka, 8 dagar blir hon idag! I fredags var vi på vårt första BVC besök och det gick jättebra, hon har nu gått upp 200 gram sen sist vi vägde henne. I morgon kommer även distriktsköterskan hit på hembesök, vi ska bara surra som vanligt.

Idag har vi hunnit varit ute på en promenenad innan det började snöa som tur var. Vi har även fått lite besök, av syster och mamma min med deras barn. Att besökåda lillan är ju så kul! Fick även mina saker som jag beställt av dom från ikea, ni får se i ett annat inlägg vad jag har köpt hem! Längtar tills jag själv kan dra mig ner till ikea och handla. Nu liggar iaf Sofi och sover gott, vilket hon gjort ett bra tag. Blir nog att försöka få henne och vara vaken en stund snart så hon kan sova inatt. Hoppas ni alla andra har haft en bra helg.


Första badet

Idag har vi tagit det första badet. Sofi tyckte varken bra eller dåligt om det, visst var det lite skrik men inte så farligt som jag trodde det skulle bli. Hon tyckte då iaf det var skönt att bli inlindad i handuken efteråt. Men att vara ren och fresch varade inte länge, kort därefter satte hon igång att spy, vår lilla kräkbebis.

Hon fick senare inviga sina nya kläder som hon fått av sin morfar. En body där det står "Born 2011" och ett par skrattande sockar.


Små fötter, liten hand


Bästa natten hittills, lillan har sovit som en stock och jag själv har varit tvungen att väcka henne för mat. En utvilad mamma och en utvilad pappa. Nu beger vi oss ut på en promenad.

Onsdag

Idag blir Sofi 4 dagar gammal, min lilla plutt! Blev dock en sömnlös natt, lillan ville helt enkelt inte sova. Blev då en hel del sovandes från morgon till 12 slaget ist och en hel del morgonmys och det gillar vi. Nu har hon just krypit sig ihop för att sova yttligare lite mer, nu har jag och älskling tid för lite annat som behövs göras här hemma och inkl vila lite.

Återkontrollen igår gick super bra. Hon har gått ner 300g sen födelsevikten och det var ingen fara med det, så länge dom inte gått ner mer än 10%. Efter det gick vi ner till Café Kristallen för fika. Det var riktigt skönt att få komma sig ut lite, det var ju fint väder, solen lyste men det blåste då inte lite men det gjorde oss inget. Att få sig en promenad var bara det skönt, och lillan verkade då gilla det mest. Hon låg och sov sig igenom hela resan till och från sjukhuset och bara njöt! Vi fick besök när vi kom hem, lillans moster m. sambo och kusin kom förbi, även min vän och hennes dotter kom på besök. Senare kom hennes farmor och farfar igen, dom hade varit och köpt lite frukter till oss och kläder till deras barnbarn. Lillan har fått så mycket presenter, jättekul! Allt från kläder, gosedjur, pengar osv.

Ne, nu ska jag gå och diska lite. Tack för alla grattis kommentarer föresten ♥

Vår prinsessa

Godmorgon! Sitter just nu och fikar och ska strax hoppa in i duschen så vi inte behöver stressa ihjäl oss idag. Vi ska nämligen fara ner till BB Hemvård på återbesök för kontroller vid lunch. Lillan och jag vaknade vid halv 7 imorse och har bara myst i soffan och tittat på vakna med The Voice hela morgonen.

Nu ligger hon och sover med pappa så här sitter jag och försöker slänga ihop ett blogginlägg. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men som ni märker har hon kommit, vår lilla guldklimp! Hon kom den 19 Mars, på bf datumet. Hur kul är inte det på en skala 1 till 10, hon ville varken ut innan eller efter utan bestämde sig för att vara punktlig. Allt gick jättebra och alla mår toppen! Vi fick åka hem igår och det känns faktiskt bra att vara hemma, nu börjar verkliga livet. Tvätten växer och disken stiger men det gör inget, vi ger vår energi till lillan istället och försöker få sömn och vila.

Besök har vi fått, en hel del. Alla vill se henne. Det mesta besöken fick vi på BB vistelsen men även igår kväll fick vi oväntat besök som ville komma och beskåda henne. Besöken är inte slut inte, det finns fler som inte ännu inte sett henne men det kommer. Man kan inte alltid ha huset fullt inte, vi måste också kunna njuta lite av egentid med lillan och få lite lugn och ro.

Ne, nu ska jag sätta igång med att göra mig klar och sedan väcka upp herrn och göra lillan klar! Skriver mer senare när jag får tid.

LE.


17.03.11

Hej på er!! Har inte skrivit nu på ett tag eftersom jag inte har någon ork och när man har ont överallt så försöker man bara vila och ta det lugnt. Dessutom är jag smått förkyld, dålig tajming må jag säga. Jag har inte tid för sånt inte haha. Snart blir det middag och ikväll blir det bara mys med älskling.

Nu är det inte många dagar kvar till bf, kommer jag föda innan eller gå över? Spännande att se. Imorgon ska jag även till BM, förhoppningsvis för sista gången! Värkar/SD har jag i fulla muggar och ont lite här och var. Det är på G iaf :)

15.03.11

Har nu suttit fram klistrad framför tv:n sen klockan 8 då DH började igen och sedan Big Brother. Är fortfarande på säsong 5 på DH men följer även de nya. Kan ju inte missa något, har ju redan sett alla säsonger så. Innan tv tittandet har vi suttit och spelat vilda affärer, blev helt annorlunda nu när vi var tre ist för bara jag och älskling. Nu börjar ögonen sakta men säkert slockna, ska fika klart sen blir det nog sängs. Godnatt på er alla!

Promenad i solsken

Nu blir det att traska sig ut igen Det var riktigt skönt att få komma sig ut igår så vi bestämde att vi ska ut på en promenad idag också. Nyttigt att vara ute och få i sig lite frisk luft!

Hann inte skriva något inlägg igår, vi fick nämligen besök av H. Vi käkade middag, såg på film och mot kvällen bakade vi en kladdkaka, riktigt längesen jag bakade det faktiskt och oj vad gott det är! Finns kvar så ikväll kommer nog en liten bit att slinka sig ner i magen.

Ek


I väntan på liten

Jag fortsätter ta bilder på magen i väntan på att liten ska komma till oss. Försöker skapa en bild framför mig om hur jag kommer vara som mamma och hur vi tillsammans kommer vara som föräldrar. Åh, denna eviga väntan gör mig snart galen hoho! Att man redan kan älska någon så mycket ♥




Sol!!

Nyss ätit frukost och ska nu klä på mig för att gå ut i det fina vädret med syster och hennes dotter. Vi lär nog gå och sätta oss vid någon lekpark så lillan får leka av sig och vi får prata. Det känns skönt att få komma ut lite, jag är inte ofta ute och när det är fint väder vill man ju iaf ut en sväng. Man blir som på något sätt lite piggare av att få solsken. Solen skiner verkligen in i vardagsrummet och det känns så härligt! Smält snö, smält nu. Vill ha torr mark, sol dag ut och dag in. Ja, jag vill till och med att insekterna ska komma bara för att sommaren ska hit. Nån mer som längtar galet mycket till sommaren? Dum fråga, det är klart ni gör!


Detaljer



13.03.11

Godmorgon! Vaknade egentligen för flera timmar sen, har haft riktigt svårt för att sova inatt pga smärta. Vi har iaf nyss fikat och ska snart börja städa, storstädning blir det idag. Vilket verkligen behövs. Vårt matbord är klart föresten, monterat, putsat och inoljat så nu ska det bara ställas på sin rätta plats. Vad ska ni andra hitta på en söndag som denna?

Memories

Dagen har spenderats hos mamma. Vi satt och gjorde halsband medans herrarna satt och spelade poker. Vart riktigt nöjd över halsbandet jag skapade (ska visa er när jag tagit bild på det). Blev en del pärlor kvar så ett liknande armband ska jag nog göra.

Mot kvällen blev det bara en massa snack. Snack om förlossning och hur jag kommer bli som mamma. Vi satt och kollade på bebis bilder på hela familjen och pratade om gamla minnen. Hur mysigt som helst och en hel del skratt blev det minsann!

A memory. Har alltid funnits där för min syster och det fick jag nämligen besvarat idag. När Petra var kring 4 år och var ute och lekte, kom en kille på 5 år fram och sa en tasktig sak. Jag hörde och reagerade trotts att jag bara var 3 år. Jag gick ut med bestämda steg fram mot killen med fingret i luften och röt till att "så där får man inte säga till min syster". Sen den dagen sa han inget till oss mer. Detta kallar jag syskonkärlek.


Hej vecka 39!

Din graviditetsvecka: 39

Barnets tarmar är nu fyllda av mekonium, den första avföringen. Ögonen är mycket öppna. Sclera, det vita på ögat är nu nästan helt vitt och iris (regnbågshinnan) är hos alla blå. Alla bebisar föds alltså med blå ögon, men från några minuter till ett halvt år efter att barnet är fött kommer ögonfärgen att kunna förändras.

 

Barnet är nu helt redo att leva utanför livmodern.

 

Din kropp har genomgått stora förändringar under graviditeten. Som nyförlöst kvinna kommer din kropp att genomgå stora förändringar på nytt.


Fostrets längd: ca. 49 cm

Fostrets vikt: ca. 3400 g


Mm..marabou

Marabou har fått en ny smak sen några veckor tillbaka och har alltid tänkt mig testa den. Och som vanligt har den glömts bort varje gång men idag såg jag den just innan vi skulle ut ur affären och då passade jag på att roffa åt mig den! Nu sitter jag här och njuter av Marabou Mango! Riktigt god.


Pearlized

Kom nyss hem efter en runda på Pearlized. Efter att ha sett min vän Elin göra sitt halsband så kliade det som tusan i fingrarna, jag vill ju också göra ett halsband! Så nu har jag även inhandlat lite pärlor och av det ska ett halsband göras, imorgon eller om några dagar..det vet jag inte! Ska bli kul iaf, får se om jag lyckas göra nå fint av det.

Igår monterade vi ihop matbordet, slipade och oljade in det. Stolarna är inte riktigt klara än, men herrn håller på förfullt med det. Jag ska verkligen inte ta åt mig äran av detta arbete, har nästan bara varit ivägen och han klarar det så bra utan mig.

Will it be the last picture?


Flaber groda


Lillans spjälsäng, hon fick de kärleksfulla grodorna som sängkläder.

Mjuk & skön


Tillsammans med matbordet fick vi denna underbart sköna pläd! Blev paff när dom bara gav den och sa att vi skulle ha den, var det som tack för att vi väntade så länge på att vårat bord skulle komma? Vi vet inte, men glad blev vi helt klart!

Vårt marbord är inte på långa vägar klar. Allt ligger fortfarande i sina kartonger i väntan på att bli öppnade och monterade förutom en, en ynka stol som är på sin plats haha. Det tar sin tid och det gör oss inget. Jag visar er en bild när det är klart och står på sin plats.

Ons: 9 mars

Morgonen började tidigt idag trotts att vi gick och la oss rätt så sent. Har just fikat och ligger nu bara i soffan och dra oss, det är mysigt! Idag får vi se vad som händer, tar dagen som den kommer. Juste, vi ska få vårat nya matbord idag. Jippi! Efter en hel del väntande har det äntligen kommit till lagret.

Igår kväll höll jag och älskling på att fixa och dona här hemma så allt ligger på sin plats den dagen lillan bestämmer sig för att komma. Vi bäddade spjälsängen och ställde den på plats, vi har gjort i ordning en preliminär skötplats i väntan på att vårt riktigt skötbord ska komma. Kläderna är på sin plats och saker är i sin ordning nu, känns skönt. 


Barntavlor

Hur underbart söta är inte dessa barntavlor? Finns på barntavlor.se för er som vill
ta en närmare titt på dessa m.fl.

Två favoriter


Ska förska dra mig ner mot stan och inhandla någon ny body butter då mina snart är slut. Dom lukar ju himmelskt. Weleda är en bra kräm mot torra vinter händer, mina känns som nya.

Lovley day

Godmorgon alla! Idag är det inte bara Tis: 8 Mars utan idag är det även fettisdagen och internationella kvinnodagen! Semla är inte en favorit hos mig, då jag inte tycker om madelmassan, så skippar nog det där med semla i år. Har inte heller någon ork att göra några egna. Iaf ännu en fin dag ute, vindstilla och plus gradit. Får hoppas att det håller i sig och att snön fort försvinner. Sitter just nu och fikar, müsli m. fil och saft. Har varit en jobbig natt, har inte alls kunna sova och här sitter jag trött och pigg på samma gång.

Idag blir en ta det lugn dag för min del medan älskling är och jobbar. Det lär nog bli en eller två avsnitt av DH så att jag någon gång hinner se klart alla, det var nu ett tag sen jag såg ett avsnitt! Vad ska ni andra hitta på idag?

v.38+2


Vilda affärer

Känns faktiskt konstigt att jag inte bloggat på hela dagen förens nu! Jag har verkligen haft fullt upp idag att jag inte ens kunnat slänga in ett inlägg. Idag har jag och älskling haft en toppen dag, det började med att vi for och handlade lite saker till hemmet - nya handukar och en vinäger och olja spruta till köket. Vi for sedan och små handlade lite mat som behövdes. När vi väl kom hem var det dags att laga middag, det serverades kött och potatisgratäng med sallad.

Nu har vi just spelat klart, vi har suttit och spelat vilda affärer. Hur kul som helst..haha! Nästan som monopol för er som inte vet vad det är för något. Det kan verkligen gå hett till i sånna här spel när både jag och älskling är dåliga på att förlora men ändå så kan vi inte sluta spela.


Vår nya vinäger och olja spruta.

Söndags gott

Idag har dagen bestått av storstäd och tvättning! Nu är allting klart, så nu kan vi bara njuta av dagens slut. Maten är i ugnen och väntas på att bli klar, lammstek m. svartvinbärsgéle och pommes frites är vad som serveras! Hoppas ni andra har haft en underbar söndag och får en fortsatt bra kväll!

Nytt i rummet?

Nu när vi håller på att fixa om lite i gäst- och barnrummet så behöver vi lite nya möbler för att det ska kunna gå. Vill gärna inskaffa mig det enkla databordet, ist för vårat klumpiga som nu bara står här och inte gör någon nytta. Bilderna kommer från Ikea, Mio möbler och tussilago. Den söta glagen är inge snack om saken, den ska jag ha!

05.03.11

Idag har vi haft besök. Lillebror sov över här och lillasyster har även hunnit komma förbi och sagt hej medans mamma for och handlade. Vi har bara umgåtts och käkat bullar med saft medans lillan bara sprungit och lekt. Nu har alla farit och ska snart hoppa in i ducshen så man vaknar till liv. Idag blir det bara lugnt, en promenad med älskling blir det nog också! Tycker det är så härligt att solen skiner dag ut o dag in.

Går även in i vecka 38 idag, bara 2 veckor kvar till bf. Idag har nämligen Izabelle gissat på att lillan ska komma till oss, men som det känns nu så kommer ingen bäbis..inte på långa vägar! Där ett tag så hade jag så fruktansvärt mycket sammandragningar och nu är det som att allt bara lagt sig. Hoppas att lillan kommer snart, vi längtar så mycket här hemma ♥

9 månader

Din graviditetsvecka: 38

Huvudet mäter 9 cm i diameter. Fjunet på barnets kropp är snart borta. Huden börjar bli slät och fin. Ännu kan han/hon röra sig runt i livmodern, men det blir allt mindre plats.

Fosterrörelserna kommer därför efterhand att förändra sig lite. Kanske du nu känner det mer som glidande rörelser.

 

Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt ett halvkilo. Livmodern har nu passerat ditt bröstben. Vissa upplever att fingrarna svullnar eller blir kraftlösa. Detta är obehagligt och beror på nerver som kommer i kläm över handlederna. Detta är inte farligt. Lite sträckning av lederna hjälper ofta.

 

Din blåsa trycks ihop av livmodern och du måste ofta gå på toaletten.

 

Du går väl och väntar på förlossning? En del får en förvarning om att förlossningen är på gång en eller två dagar i förväg.

 

Ett tecken på att förlossningen är alldeles om hörnet kan vara att det kommer mycket tjockt slem från slidan. Detta slem kallas populärt slemproppen, och har en viktig funktion i graviditeten.


Fostrets längd: ca. 47,5 cm

Fostrets vikt: ca. 3200 g


Fruksallad och mys

Lillebror på besök ikväll. Här sitter vi och myser i soffan med fruktsallad och glass framför tvn. Vi har redan hunnit med att se en film, nu blir det att se om det finns något annat bra att se denna fredagkväll. Hoppas ni andra har/får en underbar fredag!

Nära hjärtat

Kom nyss in från en promenad ute i det fina vädret. De är skönt att få komma sig ut ett tag och bara lyssna på musik och få vara i sina egna tankar en stund. Svängde även förbi affären innan jag traskade hemåt, handlade lite frukter inför ikväll då det blir fruksallad!

Testade min vårjacka idag, som jag hade tänkte inviga pga plus gradigt ute och ojj vad den såg liten ut på mig med stormagen ivägen (raffsade ist åt mig sambons jacka) och promenerade ut. Apropå stor, upptäckte här om dagen en bulltande känsla i ett av mina fingrar (där jag har min ring) att mina fingrar har svällt upp! Fick först inte av ringen, den satt som klister. Igår kämpade vi, även fast det kändes som hela mitt finger skulle lossna men tillslut lyckades vi få av mig den! Nu klär ringen halsen i ett av halsbanden jag fick av älskling första året tillsammans.

Bjuder på en dagens, vecka 37+6.


3 Mars

Allt såg fint ut hos BM tidigare idag, vi pratade för det mesta - om livet efter att lillan kommit till oss. Fick lite små tips och det är alltid välkomnande! Sf-måttet ligger nu på 35 cm (sist var det på 34), hon växer och har det gott inne i mammas mage. Fick även med mig hela min journal över graviditeten, ett tips till er alla andra som inte varit duktiga på att dokumentera efter varje besök!

Efter BM blev det en sväng runt med Elin och sedan hem till henne en stund, innan det var dags att bege sig hem för att göra mat. Blev makaronipuddig idag, enkelt att göra då man vill få något tillagat snabbt. Ikväll blir det bara lugnt innan det är dags för sängs!


Dagens planer

Blev en tidig morgon idag och skönt är väl det någon gång men att vakna av att tel ringer och att grannarna håller på med gud vet jag är inte alltid uppskattat. Sitter just nu och dricker min andra kopp té för dagen och lyssnar på musik medans solen skiner in i fönstret. Idag är det 4+ ute, men blåsigt har jag hört.

Idag blir det att besöka BM för vanlig kontroll. Hon var tvungen att ta det en timma tidigare än bestämt vilket gör att dagens planer blev lite köriga. Ska fara iväg på lite äventyr med Elin, men om det blir innan eller efter BM är inte riktigt bestämt...vi får se!

En dagens


Besök

Nu gick just syster och dottern hennes nyss hem. Det har varit kul att få umgås med dom hela dagen, var ett
tag sen! Fick även äran att hämta upp lillan på dagis eftersom mamma var på skolan och pappa var på
jobbet. Moster ställer då upp! När vi kom hem ville hon självklart titta på "I drömmarnas trädgård" som
är hennes favorit program. Till middag kom mamma/syster tillbaka och sen dess har vi bara umgåtts
och sett på tv. En mysig dag helt enkelt ♥


Mosters hjärta.

Ut i det fina vädret gott folk

Dålig natt i natt, kunde inte sova. Jag bara vred och vände på mig eftersom jag inte hittade något sätt att sova på, ont hade jag också. Men tillslut somnade jag bara, av trötthet säkert. Nu sitter jag iaf här, nyvaken, musik som susar genom öronen och just käkat frukost. Ska snart ut och ta mig en promenad med syster. Var ett tag sen vi sågs.

Senare idag får vi se vad som händer. Ska nog fortsätta med städningen, iaf ta tag i gäst-, barnrummet. Vi måste försöka få någon ordning där inne. Att är i princip huller och buller.


weheartit.com

1 Mars

Nu är vi inne i den månad som jag och B sätt fram emot i flera månader. Nu har månader blivit till dagar och här sitter vi i väntar på att hon ska komma till oss. För varje dag som går så längtar man lite extra. Det första månaderna snurrade bara tankar om vad man skulle köpa och vad man behövde och vad som hände i magen för varje vecka som gick. Nu kommer tankarna vem är hon lik? kommer hon ha mina ögon? osv.. men snart visar det sig också!

Nu har även förlossningsavd. förflyttas, nu är dom äntligen klar med salarna i den nybyggda byggnaden. Ser fram emot att se det, tidigare har dom haft förlossningen i preliminära(säger man så?) salar.