Livlig krabat

Lillan är en expert på att sparka, göra kullebyttor och alla möjliga saker inne i magen. För ungefär två veckor sen började hon sparka på urinblåsan och nu har hon även kommit på att man kan sparka långt upp(nära revbenen) och är fruktansvärt obehagligt. Älskar att känna minst rörelse i magen, spark som kullebytta men en spark på urinblåsan så man nästan kissar på sig är mindre mysigt haha.

Hon har de senaste nätterna fått för sig att leva loppan i magen att jag vaknar. Antingen får jag springa på toa eller försöka få henne att inte sparka men det är omöjligt :) Hon kommer nog bli ett livligt barn, nästa karate kid som älskling och jag kommit fram till.

Födelsedag

Idag är inte vilken dag som helst utan det är lillebrors, han fyller hela 19 år idag. Blir att fara och gratta han i veckan.

Julgodis - recept

Ni som är sugna på att baka lite julgodis så varsågoda!

Bounty:

50g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
200g kokosflingor

 

Garnering:
200g ljus blockchoklad

 

Blanda ihop allt utom kokosflingorna i en kastrull och låt koka i 5-8 min så det blir segt, tillsätt då kokosflingorna. Låt smeten svalna innan ni rullar dom till små bollar. Lägg upp bollarna på en bakplåt m. bakplåtspapper och låt stå kallt i minst en timma.

 

Efter det stått ett tag, smält chokladen över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen och låt de yttligare stå kallt en tag innan servering.

 


Ingefärskola:

100g smör
2 dl socker
4 msk vetemjöl
1 dl sirap
2 msk ingefära

 

Penslar ett bakplåtspapper med lite olja och lägg det på en plåt. Blanda alla ingredienser utom ingefära i en kastrull och värm under omrörning. Koka i 5 min. När kolan börjar bli färdig är det dags att he ner ingefära. Rör om ordentligt och häll sedan upp smeten på plåten.

Låt svalna en stund och klipp sen kolan i lagom stora bitar.


Första advent

Nu har många av er tänt det första ljuset på adventljustaken, eftersom vi inte har någon har jag ist satt upp julstjärnan så nu står den och lyser fint i köket. Dagen har här bestått av en massa bakning. Det blev Bounty, Ingefärskola och Pepparkakor i stora lass. Mumsigt är det.

Just nu sitter jag bara hemma, dricker té och inväntar att älskling ska se klart sin film så vi kan se en annan.

Hoppas ni alla haft en bra söndag!

Hej v. 24


Julmys

Nu är det mindre än en månad till julafton, tiden går så himla fort. Bara några julklappar kvar att handla på listan sen är det klart. Har satt upp gladkulan i sovrummet och det vart himla mysigt, julstjärna i köksfönstret ska också upp men det väntar jag nog några dagar med att he dit. Blir inte nå mer julpynt än det, lite julbak och levande ljus sen är julstämningen igång.

Blir att sätta igång med bakningen redan nästa vecka eftersom jag har då en ledigvecka, efter det kommer massa jobb så det gäller att passa på när jag har tid att fixa med det. Alltid bra att ha kakor/bullar hemma.


MVC

Igår hade jag tid på MVC för kontroll, dock var hon jag brukar gå till sjuk så fick gå till den andra BM och samtidigt få en ny tid nästa vecka hos min vanliga barnmorska. Vi satt mest bara och snackade, fick papper om övningar för att lätta upp foglossningen. Hann med och lyssna på lillans hjärtljud också, så mysigt att höra det slå.

Mys med syster

Idag blir en lugn dag och skönt är väl det, jag som varit i fullgång hela veckan känns det som. Jag och syster ska bara luta oss tillbaka och se på desperate housewives och bara snacka. Sen blir det bara lugnt, kanske tar mig en promenad eller nått annat trevligt :)

Dagen shopping



Dessa saker följde med hem idag. Brio happy med sitt och liggdel, babygym tummen, babysitter jupiter (fast brun). Köpte även hem all tillbehör som ska vara till spjälsängen (täcke, kudde, madrass, spjälskydd och lakan). Spjälsängen kommer vi att få av mamma, den min lillasyster har haft.

Det vart en hel del som ni hör, vilket är otroligt skönt att nästan ha handlat allting! Man vet aldrig hur man mår senare och hur mycket jag kommer att orka p.g.a foglossningen.

Mycket att fixa och dona

Det blev en tidig morgon idag, redan vid halv 11 åkte jag och syster ner till stan. Väl på stan fixade vi våra ärenden. Nu har jag äntligen fått veta allt som ska skicka in till försäkringskassan, så imorgon blir det att ringa en hel del samtal och efter det är allt fixat till föräldrapenningen. Fick papper till att söka havandeskapspenning och ska skicka in det snabbt så jag kan i Januari vara hemma ända tills lillan kommer. Det blev också lite julklapps handling och nu har vi inte alls många kvar på listan att köpa till, fick mig själv en julklapp av the body shop, hur kul är inte det? (dock måste man komma upp i en viss summa för att få den, och det gjorde jag minnsann).

Väl här hemma hann jag bara vila en kort stund innan tvätttiden började, skönt att få det bort gjort iaf! Efter middag kom farbror H och hans kompis M förbi och hälsade på.

Alltså, kort som gott en fullspäckad dag. Nu ska jag och käraste bara luta oss tillbaka och se en film och sen sova eftersom imorgon kommer se likadan ut - först besök hos BM sen till babyproffset och beställa barnvagnen och köpa de stora sakerna, sedan vidare hem till hans föräldrar på middag.

Sweet dreams to y'all.

Shopping

Kom nyss hem efter en shopping dag med syster. Vi for först till babyproffset och kollade runt på saker och ting, nu har jag till 100% bestämt mig vilken vagn, babysitter och babygym det blir till lillan! Lite andra saker fick följa med mig hem. Vi begav oss sen till Rusta där jag blev en glaskula rikare, förmodligen åker den upp i sovrummet.

Vecka 23


Barnet:
Andningsrörelser

 

Barnets kropp börjar bli tjockare, men huden är fortfarande rynkig och pigment bildas fortfarande.

Lårbenet är cirka 4 cm långt och huvudets diameter är mellan 5 och 6 centimeter.

Barnets lungor tar ett stort kliv framåt i utvecklingen den här veckan när luftsäckarna bildas. Barnet fortsätter med sina andningsövningar. Lungorna har så smått börjat bilda ett ämne som lägger sig på insidan av luftsäckarna. Ämnet gör att lungorna lätt fylls med luft, och hindrar att de sjunker ihop och fastnar i varandra när barnet sedan andas ut.

Det kanske är svårt att tro, men om ditt barn föddes nu skulle det ha en chans att överleva.

 

Mamman:
Humörsvängningar

 

Nu börjar magen verkligen att synas.
Du kan fortfarande uppleva humörsvängningar. Du oroar dig kanske då och då över att du aldrig kommer att bli dig själv igen. De här känslorna är helt normala i det här stadiet i graviditeten. Som vanligt är det hormonerna som spökar. Det är inte mycket att göra åt det. Att vara känslosam är en del av graviditeten. På sätt och vis förbereder det dig för vad som komma skall.

 

Om du känner dig full av energi så njut av det. Det blir snart tuffare tider.
Du kan märka att det läcker lite urin ibland när du hostar, tränar eller lyfter något. Grips inte av panik. Nja, det kanske är lättare sagt än gjort. Det kallas i alla fall för graviditetsinkontinens och är ganska vanligt och normalt eftersom livmodern nu har växt förbi urinblåsan och trycker på den.

 

Om du inte redan gjort det - börja med knipövningar och sluta inte med dem. Fortsätt efter förlossningen också. Bäckenbottenträningen hjälper dig att läka och få tillbaka styrkan i bäckenbottenmuskulaturen. Då slipper du fler små olyckor.


Sömntuta

Det blev en alldeles för lång sovmorgon idag, klev upp klockan halv ett. Har sovit bort hela morgonen, haha. Jag som hade tänkt försöka röja upp lite här hemma innan sambon kommer hem från jobbet. Vi får göra allt tillsammans ist, vilket är mycket roligare. Blir en städ-dag här hemma idag!

Fredags mys

Idag har det varit en underbar dag. Började med att jag och killen for ner till obs för att handla mat inför kvällen, vi hade nämligen bestämt oss för att bjuda över syster med familj på middag. Det bjöds på förätt, huvudrätt och efterätt. En mycket trevlig kväll med snack och skratt. Önskade att vi hade tagit lite bilder under kvällen, men det glömdes helt bort.

Nu börjar ögonen sakta falla ner, blir att krypa ner till sängs snart! Sweet dreams.

Welcome

Nu har jag för tredje gången bytt blogg, hoppas jag stannar här på blogg.se nu! Hoppas att ni fortfarande hänger med i svängarna. Som ni ser har jag nu gått ut med att jag väntar barn, kommer att skriva en hel del om graviditeten och om ni har frågor så tveka inte på att fråga. Jag svarar så gärna.