Drömmar

De senaste veckorna har jag haft graviditets drömmar, om att jag är på förlossningen och ska föda och hur vardagen är hemma efteråt. Jag har haft ett ex antal sånna drömmar nu på slutet, vilket är jättevanligt. Men det som är så himla kul med det är att du skapar en bild på hur ditt barn kommer att se ut, som du i verkligheten har svårt att få fram.

När tror ni lillan kommer?

När tror ni att vår bebis kommer att säga hej till världen? Var med oss och gissa.
Jag är beräknad den 19 Mars enligt ultraljud. 20 Mars enligt sista mens.

The list so far:

Izabelle: 5 Mars
Mats: 9 Mars
Mohammad: 10 Mars
Engla: 10 Mars
Vanessa: 11 Mars
Mamma: 12 Mars
Petra: 12 Mars
Jesper: 13 Mars
Blivande mor till bebis: 15 Mars
Blivade far till bebis: 20 Mars
Farfar: 21 Mars
Farmor: 22 Mars
Pappa: 24 Mars
Roger: 26 Mars
Sara: 28 Mars
Elin: 1 April

Sunshine

Sitter just nu och fikar medans solen skiner in i köksfönstret, så härligt!! Bara -1 idag. Blir nog att gå ut en sväng idag på en promenad, kan inte bara sitta inne när en sån här dag är framme. Dagens andra planer är att plugga lite matematik och röja undan lite här hemma. Sen blir det att koppla av, en film mot kvällens slut är nästan ett måste!

Hoppas att ni andra haft en underbar helg och avslutar det med en mysig söndag.

Kreativ

Just hemkommen efter en hel dag scrap booking. Jag ser redan framemot nästa gång, som blir om en månad. Men kommer nog själv att scrapa lite här hemma också. Nu ska jag lägga mig ner i soffan och slå på ett DH avsnitt, har för ett tag sen börjat få ont i mellangärdet/revbenet och ryggen så ska bli skönt att få koppla av lite nu på kvällen!

Bilder på det jag har skapat idag.



Scrapbooking

Nu blir det att fika för mig och sedan promenerar jag ner till mamma där vi ska scrapa tillsammans med några andra. Nu har jag inte brist på bilder, fick ju hem ett ex antal bilder då jag framkallade. Ska bli kul att sätta igång och scrapa lite, var ett tag sen sist.


Hoppas ni andra får en bra lördag!

49 days to go!

Din graviditetsvecka: 33

Fostret ser nu ut som ett litet nyfött barn. Vikten är ungefär som en stor mjölpåse.

Kanske barnet sparkar kraftigt, så kraftigt att det gör lite ont? Här är det stora individuella skillnader. Det kan också omföderskor bekräfta. Det är stor skillnad på hur foster rör sig.

Din blodmängd har ökat våldsamt för att ge fostret, livmodern och moderkakan det de behöver av syre och näring.

Har du och din sambo/man ev. annan person som ska vara med vid förlossningen varit på förlossningsavdelningen och tittat er omkring? Ofta anordnas sådana besök av förlossningsförberedande kurser. Du kan också ringa förlossningsavdelningen och boka tid för en visning.

Fostrets längd:
ca. 41 cm
Fostrets vikt:
ca. 2200 g


MINA TANKAR: Oj vad tiden går fort, nu är det bara 49 days to go innan lillan är beräknad att komma till oss. Vi längtar så efter dig! Sammandragningarna har blivit allt mer och allt oftare nu, lite smått obehagligt tycker jag att det är. Ett tecken på att det inte alls är långt ifrån att få se dig? Får man hoppas iaf.

Har smått börjat packa BB väskan och skrivit en lista om vad som är viktigt att ta med. Har ni nå bra tips på saker man bör ha med sig, till både oss och bebis?

Skönt med helg

Äntligen fredag och äntligen helg. Även fast jag bara går hemma om dagarna så är det speciellt med helger. På något sätt så kan man lyxa till allting, med tex god middag och gott gott till kvällen. Helger känns så avslappnande!

Kvällen har spenderats hos syster med mamma, vi blev bjudna på middag. Hon lagade ihop en kycklingrätt med potatis och det smakade smaskens. Resten av tiden satt vi bara och tog det lugnt medans barnen roade sig. En trevlig kväll kort som gott ♥ Hoppas ni haft detsamma.

Föräldrautbildning

Föräldrautbildningen igår var lärorik. Kul att få träffa andra blivande föräldrar. Denna träff pratade vi om förlossningen, allmänt om det och vi fick också göra lite avslappnings övningar. Även fast man vet och har hört mycket om förlossning så är det en hel del saker som man inte har den blekaste aning om. Jag ser framemot nästa träff, då fortsätter vi prata om förlossning och om smärtlindring.


Sweet dreams

Ikväll vart det en mys kväll med sambon framför filmen The Turist och en godis skål. Rekomenderar er att se den filmen,  riktigt bra faktiskt. Nu ska vi krypa ner i sängs och sova, imorgon är en ny dag.

Sweet dreams y'all.


Picture's

Har just suttit och fixat med alla foton jag beställde hem för ungefär en vecka sen. Nu pryder dom fint fotoalbumet och några pryder fotoramar. Det ligger självklart kvar några bilder i forpackningen. Ska börja scraap booking så småning om, då kommer nog resten av bilderna till nytta.

Ska laga mat nu, magen kurrar. Efter middag blir det bara att lägga sig i soffan och se på lite DH, nu var det ett tag sen jag såg det. Har inte haft tid nu när jag har matematik att fokusera på.

Dagavild

EDIT: Jag har visst blivit lite dagavild, trodde att det var onsdag igår. Föräldrautbildningen är alltså imorgon. När man bara går hemma om dagarna är det lätt att bli lite snurrig. Jag märkte detta genom att jag peppade älsklingen att imorgon(idag alltså) är det första föräldrautbildningen. Han rättade mig och jag kände mig helt dum som förlorat en dag men nu känns det som jag vunnit en hel dag på det.

Eftersom denna dag var borta för mig, har jag ingen aning om vad jag ska göra. Sitter just nu och pluggar lite, det blev inge plugg igår kväll eftersom jag var för trött.


01.25.11

Nu har jag suttit och pluggat sen halv 12, lägger nu ifrån mig boken tills ikväll då jag fortsätter. Har ett kapitel kvar till nästa moment. Nu ska jag ist gå och sätta mig framför tvn och käka lite äppelpaj. Igår efter middagen for jag och älskling nämligen och storhandlade och gjorde iordning en paj med vaniljsås när vi kom hem. Mums!

Imorgon blir det att fara på min och sambons första föräldrautbildning.
Kommer bli kul att träffa andra som ska ha barn ungefär samma tid som oss. Alla är beräknade att få i April - Juni, bara jag som är beräknad i Mars. Det var nämnligen en föräldrautbildning i Nov som jag skulle gå på men tyckte att det var alldeles för tidigt så vi valde att ta den senare. Så nu har vi 5 träffar att se framemot, 1 varje vecka.


Girl



Cause girl you are amazing.
Just the way you are.


Ibland är det jobbigt

Idag blir det bara en lugn dag för mig. Sitter just nu och dricker té medans jag pluggar med syster. Det senaste dagarna har varit jobbiga, jag har varit extremt trött, har inte haft ork att göra någonting alls egentligen, plus att ha huvudvärk hjälper inte direkt. Är fortfarande öm på höger sida av revbenet/mellangärdet.

 

Nu vill vi inte vänta längre utan ha henne här i våra famnar.



New things




Tavlorna hänger fint och pryder vår lgh, det är skönt att få lite små förändringar ibland.
Hanging Around och krukan i fönster följde även med hem.

Matematik

Efter frukosten gick jag direkt på matte pluggning. Har nu suttit i 4 timmar och bara pluggat i non stop! Jag lägger nu matten åt sidan och fortsätter imorgon men nya tag och krafter.


Visst har jag snyggt skrivhäfte? Hihi.


Nu ska jag ta mig något att äta, sen blir det att hoppa in i duschen och göra sig iordning eftersom att vi kommer att få besök ikväll av några vänner :) Hoppas att ni andra har/får en bra söndagskväll!

32.


Lördag

Idag blev det en sovmorgon och skönt är väl det. Blev en lugn morgon. Sitter just nu och bara kikar runt här på datorn, lyssnar på musik och njuter av att solen lyser. Ser skönt ute, måste nästan ut och ta mig en promenad med sambon. Det känns att våren är på g! Har någon firat detta med tulpaner? Funderar stark på att köpa hem mig ett par.

Om någon timme ska vi fara och inhandla ett nytt köksbord, vi har äntligen hittat ett som vi båda gillar och då är det dumt att inte slå till! Kommer blir en stor förändring i köket och det gillar vi, förändringar behövs.

Graviditetsvecka

Din graviditetsvecka: 32

Alla barnets 5 sinnen fungerar. Det saknas ett isolerande fettlager på kroppen för att kunna hålla värmen utanför livmodern. Om ditt barn föds nu, behöver det därför läggas i kuvös.

Du har antagligen lagt på dig mellan 9 och 12 1/2 kilo hittills. Drick mycket vatten för att förhindra förstoppning. Ät många små måltider för att undvika halsbränna och dålig matsmältning.

Fostrets vikt
: ca. 1950 g
Fostrets längd:
ca. 40 cm

Besök

Fick besök direkt efter middagen, syster och hennes dotter Izabelle kom och gjorde mig sällskap. Även så hjälpte hon mig att fixa mina tavlor som nu är uppe. Ni får se så fort jag tagit bilder. Är super nöjd!


Bild från nyår 2010

Early morning

Idag blev man väckt av en telefonförsäljare, finns det nå jobbigare? Han sa så här "Hej, ursäka om jag stör..." Haha, jag kunde bara inte bli sur eller någoting eftersom jag vet själv hur det är att sitta bakom den luren (sommarjobbade som säljare för ett antal somrar sen). Så en tidig morgon blev det, och senare blev det en runda på stan med syster och killen. Hittade en massa saker till lägenheten, ni får se resultatet sen när allt är på sin plats.

När jag kom hem slocknade jag på direkten,
började må smått dåligt och tröttheten smög sig på så det var otroligt skönt att få sig en vila. Vaknade för bara ett tag sen och ska nu ställa mig och göra Tacopaj, det ska bli gott!

MVC besök

Tog mig en promenad fram och tillbaka till MVC idag. Det var inte direkt varmt, -23 grader, men som tur hade jag tagit på mig rejäla kläder. Kom hem bara för ett tag sen och sitter nu och käkar lite mellanmål.

Allt gick bara bra hos BM och såg fint ut som det alltid gjort. Från förra besöket låg SF måttet på 26, och nu är det på 29 cm. Lillan växer och växer, BM gjorde en uppskattning på hur mycket lillan nu väger och det var mellan 1800 - 2000 gram. Hon låg även med huvudet nedåt men är fortfarande rörlig av sig så fixerad är hon inte än.


Sömnig

Även fast jag tog mig en powernap när jag kom hem idag, är jag fortfarande trött. Ska nog gå och lägga mig nu så att jag orkar kliva upp vid 9 tiden imorgon, då syster kommer med sin matteboken och sitt plugghumör. Idag fick hon väcka mig, första gången på länge som jag sov till mer än kl 9.

Efter pluggandet blir det att fara till MVC, ska bli kul och spännande och se vad som har hänt sen sist. Ser alltid framemot ett besök hos min kära BM.

Graviditetspenning

Ja, gott folk då är man ledig ända tills lillan kommer till oss. Blev överlycklig när jag idag fick hem brevet från FK där det stod "Du är beviljad graviditetspenning från och med 19.01.11". Nu kan jag bara luta mig tillbaka och njuta av sista tiden som gravid.

Idag for jag och älskling till barnenshus och köpte lite saker till lillan, blev några dregglisar, hygienartiklar, gosedjur och en tiger skallra. Jag fick även med mig ett startpacket från pampers, allt kul och få gratis saker.


Foton

Satt och beställde hem 50 gratis bilder från fujidirekt igår innan jag slocknade. Dom har erbjudandet - Framkalla 50 bilder gratis och betala bara endast för portot. Så kära läsare om ni hinner gör det ni med, gäller bara till den 19/1. En dag kvar bara.

Jag framkallade mest magenbilder, sen lite bilder på mig och älskling och på familjen. Det blir bra det, jag längtar redan tills dom dimper ner i brevlådan. Hihi!


UPDATE:
Ser nu på fujidirekt att man kan framkalla 100 bilder gratis + porto. Detta gäller fram till 27/1.
www.fujidirekt.se/gratis

Måndag

Pluggandet idag gick galant, kändes dock lite konstigt att sätta sig och plugga eftersom det var ett tag sen jag gjorde det. Känns faktiskt bra att jag satt igång med matte och nu ska jag klara detta! Känns bra att ha min syster med mig också, en pluggkompis är aldrig fel att ha.

Har just nu fikat klart och ska snart gå och lägga mig. Jag är riktigt trött. Med tanke på att jag går och lägga mig ganska tidigt så får man hoppas att jag vaknar tidigt också, men jag är faktiskt ingen tjuvsovare, brukar alltid vakna innan klockan 9. Imorgon tänkte jag röja upp lite här hemma.

Godnatt på er alla!

16.01.11

Nu kan man äntligen koppla av efter en hel dag hos farmor och farfar. Åt så mycket att jag fick ont i magen, lillan tar upp en hel del av magen så att maten nästan inte får plats. Hehe.


B och jag hos farmor & farfar.

(Imorgon börjar första mattelektionen här hemma. Petra kommer förbi på morgonen för plugg tillsammans!)

Today


BB-väska?

Din graviditetsvecka: 31

Barnet producerar hela tiden fett under sin hud. Detta är barnets energilager. Även om många foster har fått ganska mycket hår nu, varierar detta. Vissa är ganska "flintskalliga". Detta varierar ju också vid födseln. Vissa bebisar har mycket hår, och andra lite. Detta har ofta jämnat ut sig först i 2-3-årsåldern.

Det blir mindre och mindre plats i din livmoder. Det kan vara svårt att hitta en bra sovställning på grund av den stora magen.

Nu bör du packa väskan du ska ha med till förlossningsavdelningen. På Mammanett hittar du en utskrivbar checklista till detta ändamål. Om du vaknar på natten och fostervattnet har gått, är det dumt att tvingas använda tid och kraft på att packa. Var förberedd! Tänk på att man på vissa BB-avdelningar måste man ha med små sockar till den nyfödda.

Fostrets längd:
  ca. 39 cm
Fostrets vikt: ca. 1750 g


MINA TANKAR: Packa BB-väska redan nu? Tycker det är lite tidgt för det, men det kanske inte är det. När packade ni andra/ska packa eran BB-väska?


Fixat och klart

Kom hem för en stund sen och har precis hunnit fika klart. Sitter just nu äntligen framför min egna datorn, har saknat den så mycket! Datorn blev fixad igår, varit utan den i över 2 månader minst eftersom varken jag eller sambon tagit oss itu med detta projekt, så fick vi hjälp ist och tur är väl det.

Imorgon ska jag ner till stan och träffa S. Längesen man såg henne så det ska bli trevligt att ta sig en fika med henne och bara snacka. Efter fika stunden blir det att fara hem till farmor och farfar på besök och även äta middag där.

Nu ska jag krypa mig ner i sängs och sova. Godnatt ♥


Jag och S när vi tar studenten!


Noja?

Vaknade alldeles för tidigt idag, kl halv fem flög jag upp ur sängen och fick för mig att jag försovit mig haha noja över att försova sig eller vad? Somnade iaf om och fick mig några timmar till att sova. Är påväg till jobbet nu, ett långt pass bli det - ända till 21. Måste gå och lägga mig tidigt ikväll, bara igår efter jobbet var jag helt slut så. Gäller att sova ordentligt, min energi är inte på topp.

Går iaf in i vecka 31 idag. Lillan rör på sig hela tiden, undrar egentligen när hon får sin sömn. Haha.

Besök

Igår fick jag besök av en god vän som jag inte träffat på år och dar sen känns det som, men när vi väl sågs kändes det som att vi inte varit ifrån varandra alls. Det var iaf kul och träffas och snacka lite om allt möjligt :) Detta ska absolut göras om i veckan, så man inte halkar tillbaka till att bara ses nån gång.

Just nu sitter jag på jobbet, känns också konstigt eftersom det var nu 2 veckor sen jag sist var och jobbade. Imorgon är sista arbetspasset innan jag går på havandeskapspenning eller som det nu kallas - graviditetspenning. Ska bli skönt att få vila de sista veckorna innan lillan kommer.

Hoppas ni andra har en underbar helg med massa skoj!


Dagens


Tunika - Lindex
Scarf - Lindex
Leegings - Gina Tricot

Dagens shopping

Idag var det tänkt att jag bara skulle köpa mig ett par ramar, men inte blev det så inte. Jag kom ist hem med 2 scarfs (en svart och en gammrosa), en tunika och fotopapper. Tänkte att jag först ska skriva ut det blivande fotografier som ska sitta i ramarna och sedan köpa dom efter måtten, ibland tänker man inte extra. Tittade lite på kläder till lilltösen också men inget som föll mig i smaken, så idag blev det bara shopping till mig.

Nu ska jag bege mig mot köket och börja med middagen, idag blir det tacos. Mums!


I love you


Onsdag

Godmorgon! Nu far jag och Petra iväg till stan och tar oss en liten titt på saker. Ska själv bara köpa in två ramar som jag ska sätta upp i hallen. Sen ska vi in till Miroi på introduction, vi ska nämligen börjar läsa Matte B idag och kommer göra det 5 veckor fram. Blir fjärde gången jag läser Matte, nu måste jag väl klara det? Håller tummarna iaf! Wish me luck.

Går mot sitt slut

Har just blivit klar med all tvätt, bara en liten del som är kvar på tork men ska snart gå ner och hämta upp det. Skönt att få det bortgjort! Föräldrautbildningen på FK gick iaf bara bra, men klockare vet jag inte riktigt om jag blev. Det var en hel del information vi fick, man lär väl sig så småning om, när man väl satt igång med allt. Direkt jag kom hem därifrån började jag med middagen, blev torskröra med tomater och potatis. Mycket gott!

Jag börjar redan bli trött,
ögonen känns tunga och faller sakta med säkert ner. Det blir en tidig kväll ikväll så att jag en utvilad inför morgondagens bravader.

01.11.11

Har varit vaken fram och tillbaka hela natten, inte pga av lillan egentligen, jag har fått mig en eller två hårda sparkar så att jag har vaknat och varit på toa 2 gånger men har egentligen bara sovit oroligt. Ibland har man väl sånna nätter också. Jag klev upp strax efter att Badder for iväg imorse, så det blev ungefär vid kl 9 tiden jag klev upp och gjorde morgon.

Dagens planer är kort som gott. Ska fara iväg och handla hem mat till hemmet och kl 3 blir det att fara på ett möte med FK, det är en föreläsning om hur man ska fixa allt med föräldrapenningen, dagar osv, så att jag någon gång förstår mig på det. Tycker att det är så krångligt men det är nog hur lätt som helst men just nu är det inget som fastnat. Får hoppas att jag kommer hem lite klockare iaf haha. Efter det blir det hem och göra middag och sätta igång en eller två tvättmaskiner.

Hoppas ni andra inte har lika upptagen dag som jag hehe. Men efter tvätten blir det att lägga mig ner i soffan och bara se på tv, då kommer min lugna stund och nu fram till handligen :)

Foton av magen vecka 30

Syster var snäll och tog lite fina bilder på magen när jag var hos henne i söndags. Magen ser inte så stor ut eftersom det är från fram men kan visa lite mer bilder senare i veckan, det här är bara några få av dom alla som togs. Det är alltid kul att ha lite finare bilder på magen


Ny vecka, nya tag

Måndag igen och ny vecka. Denna vecka är det mycket som ska göras och ibland är inte det helt fel heller. Jag berättar som det kommer, inga speciella saker egentligen.

Just nu sitter jag hos mamma och ska snart promenera hem så jag och killen kan börja med middagen. Tidagare har jag varit hos Elin och hälsat på, och självklart Tuva också. Elin är så gullig och ska göra mig en tjänst genom att köpa mig ett skötbord som jag hittat på ikea, hon ska nämligen dit så slipper den stressen att hinna fara dit innan min tjoppa loppa kommer.

Hann inte slänga in ett inlägg igår, jag spenderade nämligen hela dagen hos syster och när jag kom hem satt jag mig bara ner i soffan, fikade kvällsfika och såg ett avsnitt av DH. Nu har jag inte många avsnitt kvar innan jag sätter igång med säsong 4.

Tron legacy

Efter att vi varit på babyproffset och handlat lite kom sambons pappa och farbror förbi och fikade. Dom köpte med sig en paradis ask till oss. Jag går och tar mig en chocklad bit lite då och då, man kan nästan inte låta bli haha.

Om en stund ska vi fara ner till stan och käka en sen middag. Innan bion börjar möter vi upp resten av gänget. Som det står på rubriken, det blir Tron Legacy 3D. Vi får hoppas att den är bra. Vi hade egentligen tänkt att se The Turist men det fast inte en enda plats kvar, otur.

10 veckor kvar

Idag går jag in i vecka 30! Nu är det inte länge kvar till lill snuttan kommer. Jag och älskling har dessutom inhandlat lite saker till henne idag, nu har vi inte så mycket kvar att fixa hem.


Snow weather

Det är verkligen snö oväder idag, fast det visade sig bara vara -3 idag så kallt är det ju inte men blåsigt och oväder är det! Det har varit en dålig natt, lillan har varit en livlig krabat och sparkat en hel del. Jag har dessutom blivit öm på mitt hö revben pga hur hon ligger, dvs med lillrumpan mot revbenet och trycker på. Ont gör det men så är det.

Vilka är ni?

Sen jag bytte blogg har mina besökare bara ökat och ökat. Blir lite nyfiken på vilka ni är som läser min blogg. Jag vet att min familj och vilka vänner som läser min blogg men ni andra, vilka är ni? :) Skriv gärna en kommentar.

A big girl

Ännu en dag som passerar, en dag med tårta, bullar och kaffe. Idag har vi nämligen varit och firat lillasyster som fyller hela 2 år, hon har blivit så stor nu! Det var verkligen fullt hus och barnen sprang runt och lekte. Efter kalaset så for vi alla syskon och våra respektiva till Kärnan och käkade mat, ingen hade ork för att laga någon mat idag och det började dessutom bli sent. En gottis dag blev det allt :)

Ikväll blir det bara lugnt, säkert någon film innan läggdags. Imorgon är det redan helg, veckodagarna har gått fort. Ser frammemot helgen. Imorgon blir det iofs bara lugnt, men på lördag ska vi fara en sväng till babyproffset och inhandla lite baby saker och senare blir det bio besök. Och Vanessa ska komma hit på besök på söndagen, det ser jag frammemot!

Hoppas ni andra haft en bra vecka och kommer få en bra helg!

Godmorgon

Har nu nästan legat och dragit mig i en timme i sängen. Nu ska jag göra i ordning frukost och se ett DH avsnitt, det var längesen nu. Dagens planer är inga speciella, blir bara en lugn dag. Tänkte städa lite här hemma och sen kommer kanske syster på besök!

Dagens outfit

Enkel baströja - H&M Mama.
Jeans - KappAhl.


Happy birthday dear

Igår kväll kom lillebror J på besök. Han var gullig och tog med sig lite gott till kvällen, så vi satte oss alla och såg en film. Badders kusiner kom även på besök, alltid trevligt med mycket sällskap. Blev mycket skratt och prat! J övernattade också, slapp då vakna upp själv och äta frukost helt ensam eftersom sambon for iväg tidigt för att jobba.

Om 2 timmar slutar han, eller man kanske ska säga födelsedagsbarnet. Idag är det hans dag! Har just gjort i ordning en glass röra (glass, vispgrädde, maränger och diam) som ska ätas ikväll. Kommer blir himla gott! Vi ska även som vi brukar göra när vi fyller år, gå ut och äta. Blir samma ställe som alltid, Allstars. Grattis igen älskling ♥

"Vispa grädden(3dl) lagomt mycket men inte fast. Klicka i glassen(280g) i sked stora bitar och fortsätt vispa tills det blivit en smett. Häll i marängerna men spara gärna några tills det ska ätas, krossa marängerna med en sked och sist men inte minst rör ner daim bitarna(100g) och frys in tills servering."

3 Januari

Idag har jag spenderat dagen på stan med Elin, Petra och självklart barnen. Blev fika och lite shopping, har gått runt och köpt lite födelsedags presenter. Januari är en månad då många fyller år på kort varsel, bara 1 - 2 dagars mellanrum. Blir mycket gott gott då!

Dagens


Tunika - Halens
Leegings - Gina Tricot

Födelsedag

Idag är inte vilken dag som helst utan mammas födelsedag!




Vecka 29.

Barnet:
En liten akrobat.

 

Din bebis lägger på sig allt mer fett, hjärnan utvecklas. Det är en liten aktiv krabat där inne, som provar alla möjliga cirkuskonster. Och fortfarande finns det plats för en hel föreställning.

 

För varje vecka som går ökar chanserna för att allt kommer att gå bra om han eller hon skulle födas för tidigt. Det är en sådan otroligt stor lättnad.

 

Mamman:
Åderbråck.

 

Nu kanske du känner dig knasig i magen igen, förstoppad och gasig. Det beror på att tarmarna inte fungerar så effektivt som de brukar, dels på grund av hormonerna och dels för att de har mindre utrymme.

Nu pressar den växande livmodern mot de stora blodkärlen och det kan orsaka åderbråck. Här kommer några råd: använd stödstrumpor, lösa kläder och skor med låg klack. Sitt inte med benen i kors. Ligg på sidan eller med benen högt så ofta du kommer åt.

Åderbråck går i arv, så titta på din mammas ben. Hur de ser ut kan ge dig en ledtråd till hur viktigt det är med stödstrumpor för just dig.