100 bilder senare..

Har just suttit och framkallat 100 bilder på fujidirekt och det gjorde mig verkligen galen. Sidan hakade upp sig om och om igen, laddade om bilderna x antal gånger! Jag har suttit med detta snart 2 timmar till och från, valt bilder, redigerat, laddat upp och valt antal osv osv. Nu är beställningen iaf gjort och jag ser framemot leveransen.

Sista Juli

Idag började jag dagen med ett träningspass, nu var det faktiskt en vecka sen sist men p.g.a. av jobb och stughäng  fanns det ingen plats för nå träning. Men nu är jag tillbaka och imorgon väntas även ett till pass för mig och min nya träningsvän! Blir mycket roligare och träna om man har någon med sig hihi! Efter en dusch for vi iväg för att inhandla en ny kaffebrygga då vår förra gick sönder, väl inne på netonet kunde vi inte hålla ögonen borta från barnenshus så vi traskade ju oss självklart in dit för att kika, vi kom oss ut med ett regnset till lillan! Nu är vi snart redo för dagis hihi! Apropå dagis, nu börjar hon snart. 20 dagar kvar..
 
Efter middagen hann vi även med utomhus bus med fina Eva och busungen William. Dom klättrade, åkte rutschkana, gungade, sprang och käkade upp halva sanden haha. Underbara barn ♥
 

Hemmagjord vanlijsås

Åh, jag måste ju bara bjuda er på en fantastiskt god vaniljsås som jag och älskling gått och förälskat oss i. Varje gång det bakas paj här hemma ställer vi oss och lagar denna.
1 ägg
2 msk strösocker
2 msk smör
2 msk potatismjöl
5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär: Blanda allt förutom vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda under omrörning. Ta bort kastrullen vid första bubbla. Tillsätt vaniljsockret när såsen kallnat. Servera.
 Hemmagjord vaniljsås till skogsbärspaj.

Kärlek till en vagn!

Har jag berättat att Sofi har världens bästa kusin? Sofi älskar vagnar, hon har gått och blivit helt såld i dom. När vi idag kom för att leka sprang hon direkt till dom och ville styra, fram och tillbaka och gärna med en docka i. Eftersom vi inte har någon vagn här hemma förutom lära-gå-vagnen fick hon snällt låna hem en vagn av sin fina, fina kusin. Tack Izabelle!
 
Man kan nu säga att Sofi invigt den väl. Påvägen hem från kusinerna gick hon stolt och visade upp den och så fort den kom in i lägenheten fick den sig en åktur. Hihi! Den får nog även följa med på morgondagens äventyr.

Hej måndag!

Vi börjar denna morgon, som alla andra mornar, klockan 8. Det är som att Sofi har en inställd väckarklocka på just klockan 8. När vi till och med var i sörmjöle, sov i husvagn och var uppe lite längre än vad hon brukar så vaknade hon ändå klockan 8! Haha. Jag klagar inte, tycker det är rätt så skönt eller jag är väl ganska så van vid det här laget, trotts att jag ofta vill sova längre är det rätt så skönt att ha hela dagen att se framemot. Denna dag ska vi spendera hemma hos syster m. barn, vi får se vad vi hittar på för skoj! Vi passar på att vara borta och umgås medan herrn i huset är och jobbar, jobbar enda till imorgon och jag kan bli rätt så rastlös över att bara vara hemma, så nått måste vi iaf hitta på.
 
Bjuder återigen en bild på klipporna. Det är rätt så rofyllt.

Mini semester

Hej! Som vanligt bloggar jag till och från, men är det sommar så är det. Jag ser även att det inte bara är jag som tar lite semester från bloggen då och då hihi! Jag ser även att ni är några stycken troga läsare som håller er kvar. Det uppskattar jag. Ska försöka bli lite bättre, för er skull. Iaf, nog snackat om det. I torsdag packade vi som sagt väskorna och drog ner till stugan i sörmjöle för en mini semster med mamma och familj. Vi har hunnit med en massa saker, kan inte själv fatta hur vi har med allt! Dessa dagar har vi sysslat med kubbspelande, yatzyspelande, kortspel, grillning, pinnbröds grillning, besökt två olika klippor, solat till max, shoppat på h&h, husvagnsovande och självklart badat i havet. Det har varit fantastiska dagar med mycket trevligheter, avslappning och mys.
Bjuder på bilder från en av klippornarna.

En to-do dag

Idag var tanken att vi skulle dra iväg till stugan, men av olika skäl sköt vi på det tills imorgon. Ist har vi sysslat med handling, städning, tvättning och packning. Sån som måstes göras helt enkelt, sen är det alltid skönt att komma hem till en ren lägenhet. Ska bli så otroligt härligt att få komma ut till stugan, nu håller vi bara tummarna att vädret är på topp också! Nu ska jag och sambon ställa oss och göra mat och sedan hämta hem vår lilla älskling som leker med sina favorit tjejer hemma hos mormor.

Workin' out

Söndagen, gårdagen alltså. Den spenderades som den brukar göra hos de flesta - med bara mys. Men just innan det där mysandes drog jag och en tjejkompis först iväg och gymmade. Oh vad vi kämpade på. Sommar 2013 here we come hihi! Direkt när jag sedan klev in genom dörren möttas jag av en tjej som vill "boba" om hon får säga det själv och inte tackade jag när till det, de passade ju perfekt med ett bad efter ett kämpigt träningspass.
 
Vi får se om jag orkar mig på yttligare ett träningspass ikväll igen. Jag ska iofs ut på en promenad senare med syster så jag kanske skippar det, vi får helt enkelt se. Nu ska jag iaf göra lunch, sedan göra oss iordning för den där promenaden.

Strandhäng och grillning

I lördags spenderade vi hela dagen med Eva o. familj. Vi gick ner till nydala för att käka lunch och för att barnen skulle få springa runt, de passade även på att känna på vattnet litegranna hihi! Vi promenerade sedan vidare till affären för att inhandla grillkäk till middagen. Efter middag och mer bus begav vi oss hem med en liten tjej som höll på somna flertals gånger under hemfärden. Väl hemma slockande hon gott. En super mysig dag ♥
 

Girls night out

I fredags var det dags för a girls night out med bästa vännerna, Petra, Jenny och Elin. Vi satte oss ute på Sjöbris och hade en underbar kväll tillsammans med skratt, snack och trevligheter. Lite senare kom även två till tjejer och gjorde oss sällskap. Det var jättetrevligt. Tack Petra, Jenny, Elin, Emmy och Johanna för en trevlig kväll!
 

16 månader ♥

Tagit sitt första dopp utomhus.
Anvd strl. 86 i kläder.
Tar sig upp själv på sin gunghäst.
Sagt sina första två-ords-meningar: "mamma/pappa kom", "titta mamma/pappa", "mamma/pappa sitta".
Forstätter komma med ny ord. "Ejla" (Engla), "Illam"(Willam), "meja"(mera), "boba"(bada).
Fått 9:de tanden.
Fått sina första skrapsår.   
Slutat med tutte(napp) på dagtid. Har den numera bara vid läggning.
Har flyttat sin säng till sitt rum, sover där men kommer oftast till oss efter bara några timmar.
Är otroligt duktig på visa vad hon vill, genom peka och visa. Nika/svara ja och skacka/svara nej.
Börjat uppskatta att rita.   
Lärt sig "skor" teckenspråk.
Älskar bada, dansa till musik, att stå på pallar/höga höjder och sitta i sin vagn.   
Lärt sig öppna dörrar och tända/släcka lampor.     
Älskar att se barnkanalen på morgonen och kvällen.

BVC 16 månader

I förrgår bestämde sig både jag och syster för en promenad förbi BVC på familjecentralen. Jag ville se hur lillan låg i kurvan och det såg bra ut, hon följer sin kurva fint. Nu väger Sofi 12,380gram, är 81,5cm lång och har en huvudfångst på 45,5. Ff go och glad. Nästa besök blir när hon är 18 månader, då äre dags för sprutor, läkarkontroll och mätning.
 

Sikeå hamn

Idag drog jag och lillan iväg med mormor till Sikeå hamn för att fara på loppisen där, när vi väl där var det dock ett tag kvar innan det öppnade så vi bestämde oss för att lunch innan. Inne på loppisen fanns inget i min smak, så vi lätt mormor med vännina gå runt där själv i lugn och ro medan jag och lillan gick ner till fåren. Fåren sprang mot oss så fort vi kom, "Bä" och "Heeej" kom från lillan mun, i massor. Åh, så hon älskar får hihi! Det vart en uppskattad och lyckad utflyckt.

Mys med vänner

Nu är jag åter på fötterna efter en jobbvecka och kalasande. Jag har nu länge haft migränliknade syntom, nu efter lite knapprande av ezee är jag återställd, eller rättare sagt kände jag mig återställd redan igår. Men då hade jag absolut igen tid för nå bloggande, spenderade nämligen hela dagen borta. Jag och lillan drog redan vid lunch hem till våra fina vänner Elin och Tuva. Där käkade vi både lunch, mellis och middag, därimellan badade vi, barnen lekte och vi mammor solade. Mot slutet fick vi även besök av storasyster m. barn och lillasyster. En super mysig, varm och trevlig dag ♥
 

Tack!

Tack för alla grattis hälsningar & tack alla som kom! Dagen firades med nybakade bullar, hallongrottor och en tårta gjord av mig. Tack alla ♥

HAPPY B-DAY TO ME


VAK natt

Ni kanske undrar varför jag är vaken så sent? Jag är och jobbar, vak natt. Det var över två år sedan jag jobbade natt och om jag ska vara helt ärlig trodde jag inte att jag skulle vara såhär pigg som jag vart och är. Jag som annars alltid håller på somna hemma i soffan redan vid 7 tiden, är vaken trotts få timmars sömn på dagarna. Det är tur jag har en vän på andra sidan stan som även hon har vak natt som håller mig sällskap. Det kanske är det som håller mig vaken, vi har haft rätt så skoj dessa nätter.

Recept Hallongrottor

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200g margarin
En klick hallonsylt

200 grader, 10 min.

Måndad för månad.

Äntligen gjorde jag det jag tänkt göra för flera månader sen. Jag har suttit och renskrivit hela Sofi's utveckling - månad för månad. Detta ska sedan skrivas ut och sättas in i pärm för att hon senare i livet ska själv kunna sätta sig och läsa. När jag sitter och läser allt, går tillbaka och tänker på hur hon har utvecklats månad för månad blir jag så stolt inombords och kan inte sluta le. Hon är, har blivit så stor och egen. Tänkt att vi fått oss en sån underbar dotter. Det har verkligen varit fantastiskt att följa hennes utveckling.
 

Njuter av sommaren

Först och främst tänkte jag bara meddela att eftersom blogg har ändrat lite och kommit med en svar knapp på komentarer så svarar jag numera där, mycket enklare hihi! Så om ni inte tror er få nå svar så får ni faktiskt det, gå bara tillbaka till det inlägg ni skrev i så finns svar där! Sen eftersom jag inte är så duktig på att blogga numera så kan ni finna mig på instagram, där uppdaterar jag dagligen. Jag heter pernillaaaaa där.
 
Annars njuter jag förfullt av det fina vädret och försöker ta vara på de lediga dagar jag har. Trotts att jag vart tvungen att jobba heldag igår, så njuter jag. Jag försöker hinna med att träffa alla fina omkring mig. Denna vecka har jag hunnit med att hälsa på både mor och far, haft middags och kaffedejter, busat med vänner i sanden, gymmat och fått sovmorgonar. I sin helhelt en underbar vecka med massa trevligheter.

Rabarbersaft

Har jag berättat att jag ställde mig och gjorde hemmagjord rabarbersaft här om dagen? Tror jag har glömt det. Det är fantastiskt gott, enkelt och passar bra på en underbar sommardag.
 
Allt ni behöver är:
1 kg rabarber
4½ dl socker
1½ l vatten
1 st citron
 
Koka det hackade rabarberna i vattnet i ca 15 min, kom ihåg att inte röra, då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Sedan kokar ni upp spadet igen, denna gång tillsammans med sockret och citronsaften. Låt sedan svalna innan ni häller upp det i en tillbringare.

Fönsterputsar lite.

Jag fick värsta rycket när vi kom hem från nydala idag. Efter middagen, eller mitt i middagslagningen ställde jag mig och började putsa fönsterna, i vardagsrummet och köket. Imorgon färdigställer jag mitt to-do med att göra sovrums fönsterna också. Det är skönt att få det gjort, vi har inte sålänge vi bott här putsat fönsterna, vilket snart är ett år sedan. Det är nog på tiden att det ska göras hihi! Ne, nu ska jag inte svamla mer, ska gå och sätta mig och se en film och invänta sambon som är på bio.

Nydalahäng.

En bra natt, en bra morgon. Efter vi packat klart picknick korgen promenerade vi vidare till nydala för bad, sol och fika. Sofi var alldeles ivrrig, hon som inte alls tycker om kallt vatten badade, ville inte alls kliva upp men när vi väl lindade in henne i badrocken så myste hos. Sen blev det att springa omkring lite men hon hann inte leka allt för länge innan hon slocknade för f.m napen. Detta var alltså Sofis första nydaladopp! Första dopp ute i huvudtaget, förutom poolen i trädgården.
 

Måndagen

I måndags vaknade vi trötta, men ändå redo för dagens besök. Lilla söta rara Jasmie skulle komma och vara med oss några timmar medans hennes mor och far skulle på bio med storasyster Izabelle. Under barnpassningen hann vi med en sväng ut i det fina vädret, Sofi lekte i sanden medans Jasmine fick ligga på en filt i gräset och mysa. Det var super mysigt att ha lilla J hos oss.
 
Efter några timmar kom dom tillbaka och då bestämde vi oss för att ta en promenad. En promenad utan några vagnar, och det resulterade i detta:
 

Sömn, jobb osv.

Äntligen kom det en natt med bra sömn, för oss alla. Efter att ha jobbat 51h på en vecka sätter sina spår, sista dagen var jag inte pigg någonstans, helt utmattad. Jag fick inte heller den sömn som jag hoppades på den natten, lillan bestämde sig nämligen för att böka enda till klockan 6 på morgonen, efter det sov hon, enda till halv 11. Men nu kan jag med glädje meddela att inatt sov hon, vi alla sov som stockar. Behöver jag nämna att det var skönt? Jag tror ni förstår det, hihi!
 
Men nu är jag äntligen ledig efter en vecka med 5 dagars jobb, en vecka där jag jobbat 51(!) timmar, helgen bestod av 32(!) timmar. Det var kämpigt och med den lilla sömn jag fick gjorde det inte bättre men jag klarade det. Att jag i lördags dessutom fick mig en natt utan lillan och sambon gjorde det inte så mycket bättre, jag vaknade med jämna mellanrum som vanligt.
 
Nu kan jag iaf pusta ut och känna mig välförtjänt en veckans ledighet. Veckan som kommer efter det är värre än den som varit, jag jobbar natt och helg, 56 timmar som allt. Usch, jag vill inte ens tänka på det. Jag ska ta vara på denna vecka, och hittills har jag lyckas bra med det.