Tomt hemma

Ikväll när jag kommer hem ekar det här hemma. Brukar antingen mötas av Sofi som kommer springandes och ger mig en kram eller en sussandes flicka som får en godnatt puss av mamma. Men idag är lillan och sambon hemma hos farmor och farfar och ska sova där. Mest för att jag jobbar ihelgen och försvinner innan de ens har vaknat men även för att jag ska få bättre sömn. Sofis tandsprickning stör hennes sömn och det gör så att hon sover mycket oroligt. Men frågan är ju om jag kommer få nå bättre sömn? Jag har aldrig sovit utan Sofi. Återstår o se hihi!
 
Bjuder på en gammal bild på mig och lillan.

Tick-tack, tick-tack

Nu börjar min ledighet sakta men säkert ta slut. Det har varit riktigt skönt att vara ledig och få lite kraft inför kommande jobbhelg! Under mina två jobbande dagar, mån och tis har jag även hunnit mycket, det var sånna här delade turer. På måndagen hann jag hälsa på morfar på sjukhuset och luncha med mamma och lillasyster, dagen efter hann jag med ett besök på stan med mina favoriter.
 
& under mina lediga dagar har jag umgåtts med syster m. familj, käkat middag ute och städat, samt tvättat i massor! Det är skönt med ledighet. Hela nästa vecka är jag ledig, då ska jag njuta varje sekund! Jag hoppas bara att vädret ska blir lite bättre, så man kan hitta på massa trevligheter, såsom sand- och lekparkshäng, grillning och solning.

Back to work

Nyvaken, trött och ska snart bege mig mot jobbet. Denna vecka ska det jobbas 5 dagar av 7, från morgon till kväll och vissa med delad tur. Vet redan nu att jag inte kommer vara så aktiv, kommer jag vara ledig kommer jag nog helst bara vilja vara hemma, leka med våra kompisar och mysa. Har ju även massa to-do här hemma, har gett mig in på ännu mer målningsprojekt, hihi! Hoppas ni får en bra dag. Nu ska jag iväg till jobbet!

Dagens kalas

Pga att syster m. familj var bortresta under Izabelles kalas fick vi fira henne idag. Efter vi smakade på den hemmagjorda prinssestårtan blev det pressentöppning. Izabelle fick av oss ett dockhus, hon gillade det ♥  

Midsommardagen

På midsommardagen bjöd farmor och farfar över oss på fika,lunch, middag och efterrätt. Vi fick sockerkaka med kaffe till fika, sill och potatis till lunch, grillat till middag och jordgubbar m. grädde till efterrätt. Därimellan han vi ner till lekparken för lite lek, promenad för att natta ungarna och snack. En bra avslut på midsommaren ♥

Midsommarafton

Efter att vi sagt hejdå till William var det dags för midsommarfirande med syster o. familj. Efter att barnen fått mellis tog vi fram polen och lät flickorna bada medans vi bla. solade och fixade med maten. Det blev grillat och en kladdkaka till efterrätt. En helt klart underbar dag firad med dom bästa.

Fredag morgon

Midsommaraftonen började med ett besök av William. Sofi och William började morgonen med att städa (dom måste ha tyckte det såg skitigt ut här hemma hihi). Efter lunch och en nap drog vi ut och lekte i sandlådan innan William for hem igen. Det var super mysigt att ha två springandes 1åringar här hemma, det enda luriga var hur man skulle få dom att sova samtidigt men jag lyckades...tillslut! ;-)

Glad midsommar

Hoppas ni alla får en underbar midsommar ♥
 
 

"Äta bör man annars dör man"

Sofi åt och åt idag. Fick hon inte mat så fick jag mig ett "MAMMMA".

Nu säljer vi vårat skötbord

Skötbord Sofia, TROLL.
Någon som är intreserad?

Lek och grillkväll

Idag vaknade mamman i huset först av alla men hann bara ut genom sovrums dörren innan Sofi slog upp sina bruna ögon. Efter lite lek och bus hemma kom vännen Tuva förbi med sin mamma och lekte en stund med oss, först ute i sandlådan och gungorna och sedan inne. Till middag for vi återigen hem till Loie (som igår blev hela 1år och bjöd på dunder kalas), vi for dit med en vän och grillade, åt gott och lekte. När vi kom hem tog det inte många sekunder innan Sofi gjorde natten, så nu har denna mamma egentid!
 
Sofi gungar med sin fina vän Tuva.

"Inte utan mina stövlar"

Imorse vandrade Sofi runt med sina stövlar här hemma. Hon kom först fram med ena stöveln och bara "mamma, mamma sko", strax efter kom hon med andra stöveln i handen "mamma, mamma sko"!
 
Så här spenderade hon morgonen, med body och stövlar.

Vaket busfrö

Bara jag som soverextremt dåligt på nätterna då jag dagen efter ska fara iväg och jobba? Vaknar upp flertals gången och ibland i panik om att jag försovit mig. Usch, jag hoppas inte det fortsätter så. Direkt efter gårdagens heldags jobb somnade jag, vilket inte alls var nå konstigt pga av de vakna stunderna jag haft under natten. Jag sov iaf enda fram till 8 då jag lika så fick stessa iväg för dagens APT. Väl hemma hann jag bara byta om för att fara iväg med syster m. barn till barnenshus för att inhandla en present till morgondagens födelsedagsbarn.

Sofi fick av sin kära mor sova en stund när vi var påväg hem från barnenshus.. jag ångrar lite smått att jag nu tog det beslutet. Ni kan ju gissa vem som springer runt här hemma och total vägrar sova. Jo, Sofi. Jag har just legat i sängen och läst godnattsaga och försökt få hon att somna och tillslut gav jag upp. Tur att vi alla är lediga imorgon ♥

Sofi 15 månader ♥

Har fått sin första potta, där får hon vid varje tillfälle sätta sig på och bekanta sig med tills vi känner att det är dags för riktig pottträning.
Anv strl. 86, enstaka i strl. 80
Fått sin 8:de tand. 2 sen sist.
Massa nya ord och läten. "ocka"(docka), "nalli"(nalle).
Lärt sig teckna "jobba".
Älskar ff att gunga och leka i sanden.
Bada har blivit en favorit syssla, det ska badas så fort hon får tillfälle.
Fått åka på cykelstolen för första gången!
Går stadigt. Springer mindre stadigt.
Kan snabbt växla humöret från glad till gnällning.
Har börjat rita en hel del sen vid köpte kritorna.
Hon vet vart/vem mamma, pappa och Sofi är.
Gillar att dansa, få beröm och sina alla skor.
Förstår mer och mer vad vi säger och lyssnar, ibland haha
Har börjat slåss mer, nyps, spakas, skallar och drar mamma i håret.
Annars en glad tjej som älskar att umgås med folk.

Söndagen

Nu är snart även denna vecka slut. Haft hela helgen ledig och den har bjudit på både det ena och det andra. Igår var vi på 4H gården med ett helt gäng. Det var super trevligt! Vi kikade och klappade på alla djuren och efter att lunchen intagits promenerade vi hem till mig och satte oss utanför för kaffepaus medans barnen lekte.

Idag efter en hel dag med städ fick vi middags- och film besök. Vad är då inte lättare än att slänga ihop tacos när det både är till små och stora. Det är ju dunder gott! Sitter fortfarande här med matkoma. Hihi! Nä, imorgon är det faktiskt jobb, väckarklockan är ställd på 05:45. Godnatt.

Lunch på stan.

Igår spontan bestämde sig jag och två stycken gamla klasskompisar för att ta en fika/lunch på stan. Det var verkligen längesen jag träffade dom, en lite längre än den andra. En ur trevlig och mysig stund Både Sara och Nicole är två riktigt härliga personer :-) Tack för idag!

Gårdagens 1års kalas.


Bild lånad från Loies mamma Emma. Här har vi hela gänget, Loie, Theo, William och Sofi.

Igår hade William sitt 1års kalas för sina kompisar. Det lektes, åts tårta, kakor, bullar och öppnades packet. Kalaset avslutades med lek ute i det härliga vädret. Det var en trevlig dag med underbara barn och föräldrar. William är nu en stor grabb ♥

Ny header

Tyckte det var på tiden att uppdatera headern med nya fina bilder. Kommer nog byta ut några men det får jag göra en annan dag/kväll. Tryck F5 om inte bilden kommer upp. Nu sängen! Imorgon väntar först lite ärenden sen jobb.


Vardagslyx

Efter jobbhelgen med de ynka få timmars sömn fick man dagen efter en välbehövlig sovmorgon enda till 11. Det är vardagslyx så det skriker om det. Nu är jag på bana igen och kör på i full växel. Vi har hunnit varit med våra favorit vänner, lekt i lekparken, varit på barnenshus, loppis, städat och tvättat.

Innan B och lillan lämnade hemmet sa han "se nu till och göra saker som du ska göra ist för att sätta dig vid datorn". Ja, ni ser ju vart jag hamnade hihi! Tänkte faktiskt bara slänga iväg ett inlägg innan jag går och fixar och donar här hemma. Senare är det dags för grillfest på jobbet.

Grillfest

Sofi käkar varmkorv på mosters dagis som hade grillfest.

 

Idag blev det stressigt. Jag surrade bort tiden med syster i telefonen så vi iprincip fick springa iväg till grillfesten för att inte komma allt försent. En riktigt trevligt grillning. Väl hemma tog det inte länge innan lillan gjorde natten. Hon somnade på två sekunder och snart lär även jag göra natten. Klockan är ställd på 06 för imorgon väntas nämligen jobb, rätatre sagt så väntas jobb hela helgen. Hoppas ni får en trevlig helg, utan tidiga mornar och sena kvällar.


Sofi's förskola

Morgonen började med snabb utgång. Vi for iväg till Sofi's förskola för ett besök. Efter en genomgång av hela dagiset gick vi ut till de andra barnen, och vart tror ni Sofi ville? Jo hon ville till gungorna. Hon fick gunga med en av hennes kommande vänner. Nu känns det nära, snart kommer vår lilla tjej börja på dagis ♥ Tur att hon redan har/kommer få vänner där som kommer ta hand om henne.


Nationaldagen

Dagen blev som planerad. Vi for ner till stan för en lunch och sedan tivoli, det blev en karusell för mig och lillasyster. Sen besökte vi mormors grav för att plantera blommor, vi passade även på att gå ner och mata ändera, iaf åt de 3 änderna som var där hihi!

Mina första kritor

Eftersom Sofi blvit så intreserad av att rita och inga kritor alls finns i detta hem beslutade vi oss för någon dag sen att cykla iväg för att inskaffa oss detta. Nu kan Sofi, rita, rita och rita. Kunde jag göra fler än två tummar upp hade jag gjort det. Bästa köpet!


Älskar att fånga ögonblick!

Just överfört 1706 bilder från mobilen!? Helt sjukt vad mycket bilder jag samlat på mig under bara 1 månad. Det mesta är från Lund resan, och på min finaste dotter. Tänkte lägga upp ett bildregn från när vi var i Lund, men inte idag utan det får bli en annan dag framöver. Appropå Lund, jag saknar faktiskt min syster m. familj jättemycket! Trotts att vi pratar i telefon/skickar sms dagligen och jag vet att dom har det bra och vad dom gör så vill jag heldre ha dom här. Men snart kommer dom ♥

Även idag har vädret varit bra. Dagen började med att avsluta datarums projektet. In med alla grejer (dvs snyggt och prydling), vi rensade alla papper och satt in dom fint i pärmarna. Vi har varit duktiga, speciellt B som trotts allt gjort det mesta med rummet. Efter det blev det storhandling, middag och en kaffe med Elin och Sophie, plus en liten promenad. Imorgon väntas en besök på mormors grav, matning av änder och tivoli inne i stan!

Sofi plockar blommor


4 Juni

Vilken härlig dag vi äntligen fått. Hela dagen har varit i full gång sen starten. For iväg med en vän och köpte nya krukor och käkade lunch. Resten av dagen har bestått av plantering, middags bjudning, solning och utelek. Jag hoppas det fina vädret nu består.

Ihelgen har jag haft bloggtorka, dels för att vi håller på att göra om datarummet och då ställt bort datorn. Vi har ist roat oss med att spakla och måla, hängt på busplaneten med William och Eva och även då shoppat, fått besök, cyklat  runt med Sofi på sittstolen för att besöka barnenshus för att köpa kritor, varit på dop och träffat tjejerna på en middag ute på stan. Det har jag ända sen torsdags roat mig med. Kort som gott.