TITTUT!

Tittut från lillan! Hon impade farmor och farfar hela dagen igår, dom vart så stolta på sitt barnbarn.


Sitter just nu och kikar på Hitta Nemo med Bella och B, lär bli Shrek så fort denna film är slut. Lillan är nu på sin fösta nap för dagen. Blev en tidig morgon idag, klev upp halv 7 och Izabelle kom strax över 7 hit då mamma hennes ska till skolan och pappa till jobbet. Iaf, så fort Sofi öppnat sina ögon igen blir det ett bad för henne och mig och sedan en sväng till BVC för att hämta upp nya D-droppar och höra om tid för andra vaccinationen (då jag missade telefontiden, som vanligt).

Hit & dit

Vilken härlig dag det varit idag. Solen sken och det var skönt väder ute med lite vind. Dagen började med att jag och mamma drog iväg på stan då hon skulle klippa sig, medans hon klippte sig tog jag mig en runda på alla inrdningsbutiker i närheten - Mias lustgård, Lagerhaus och Mique. Medans jag traskade runt drömde jag mig bort. Åh, jag längtar så mycket tills den dagen vi flyttar. Att få inreda, fixa och dona kommer bli så skoj! Även fast fingrarna kliar så väntar jag..

Efter lunch och lite shopping åt Sofi tog vi bilen hem. Väl här hemma hann jag vila en kort sekund innan det var spring i bena igen. Tog mig ut på en sväng med syster och barnen på en promenad ända till coop där hon skulle hämta en bok. Träffade även min gamla gymnasielärare, jag tycker alltid det är lika skoj att stöta ihop med gamla fröknar och surra lite.

Vi var hemma lagom till middag och efter lite bus med Sofi dök Hamda och Hibak upp för lite prat. Skoj! Nu har lillan just gjort natten så nu kan även jag luta mig tillbaka och koppla av innan jag själv kryper ner i sänga. Imorgon väntar nämligen nya äventyr. Det ska alltid hända nått haha!

A MOTHERS LOVE


"A MOTHER HOLD HER CHILDRENS HANDS
FOR A WHILE AND THEIR HEARS FOREVER"


Kan sitta själv.



Sofi har gjort ett stort framsteg i sin utvecling! I fredagskväll satt hon nämligen helt själv, i över en minut innan hon tippa, upp igen och samma sak om och om igen. Hihi! För bara någon dag sen satt hon hasandes ner med hela kroppen. Detta hände bara över en dag. I torsdag satt hon själv i typ 1, 2 sek innan hon vingla till.

Snacka om att vi är stolta föräldrar. Sofi är så duktig


Mor & dotter

Nu har lillan just ätit sen lunch, eller tidig middag. Beror på hur man ser det. Iaf så fick hon idag smaka en ny smakblandning av morot, potatis och palsernaka. Mumsfilibabba! Det vart en dunder succé! Idag blir det en lugn söndag, får se om jag hinner packa en eller två flyttkartonger (det tror jag faktiskt att jag hinner) och sen bara mysa framför någon film och ha en gotti gott kväll.

Hjärtat kom hem bara för någon timme sen och oj vad vi saknat han! Han har jobbat ända sen fredag f.m, alltså  ett 48 timmar pass. Så här hemma har vi haft mor och dotter mys hela helgen lång! Vi såg Råttatouille som gick på tv i fredags och bara myste hon och jag. Nästa dag traska vi iväg hem till mormor/mamma med syster och hennes dotter. Där spenderade vi en hel dag tillsammans. Sofi har varit exktra snäll mot sina mamma ihelgen och gett henne sovmorgon ända till kl 10.00! Utvildat så nånting!


Hand- och fotavtryck


Nu kanske ni vill veta hur det gick med hand- och fotavtrycken. Det vart en hel del kladd och färg hit och dit - på tröjor, koftor, byxor, sockar och på händer haha ja, you name it! Men resultaten vart fina! Ni ser ju bara bilden ovan (som jag snodde av Eva, hihi) William 2 månader och Sofi 5 månader. Händerna vart dock ett större projekt, oj! vad vi kämpade men tillslut fick vi någolunda bilder. Super trevlig kväll med fina Eva och söta William!


Torsdagens supertrevliga bravader

Gårdagen bjöd på massa trevligtheter. Dagen började med mor och dotter mys och bad och sedan begav vi oss iväg till syster och hennes dotter där gammelmormor och gammelmorfar kom på fika. Kul och träffa dom igen, det var ju lite mer än 3 veckor sen sist då dom vart i skåne och sthlm på semester. Vid middags tid tittade Jenny förbi med gó magen, efter middag och massa snack traskade jag och lillan vidare hem till Eva och hennes prins William där vi gjorde hand och fot avtryck med fingerfärg, fikade och bara myste


Trevligheter


Klev bara för ett tag sen in genom dörren. Lillan sover sött och jag hoppas på en bra natt. Idag har vi grillat och haft en super trevlig dag/kväll tillsammans med familjen. Kanske sista grillingen för i år? Jag hoppas på fler fina dagar framöver men det är nog bara att acceptera att sommaren är nu över och höstern är här! 

Vi har även varit tvugna att rå om Izabelle extra mycket. Mosters hjärta har nämligen gått och brytit benet för två dagar sen, s.k Greenstick. Huvva! Mer kramar och tycka synd om kommer imorgon då vi ses igen  


24.08.11

Igår hann vi fylla hela 5 kartonger här hemma, så det går framåt med packningen! Vi ska väl försöka packa lite då och då så vi inte den sista veckan måste slänga ihop alla saker. När solen tittade fram var vi nästan tvugna att gå ut och gå, vi hade dessutom blivit bjudna på middag hos mamma/mormor. Efter besöket följde morbröderna hem på filmkväll. Jag var så tråkig att jag råkade somna undertiden jag nattade lill Fia. Det var första gången jag somnar då jag nattar henne, vilket nog beror på den lilla sömn vi fått oss den senaste veckan.

 

Nu ska jag fixa det sista här hemma innan vi beger oss ut till Baby Caféet. Jag hoppas att handavtrycket vart lika bra som fotavtrycket! Det åter står och ser..


Majspuré

Enligt bilderna ser det ju ut som att majspurén vart en dunder succé. Inte sant? Men med en massa näsryck vid varje tugga som kom, såg det inte ut som att det var någon hit, hon lixom inte gapade som en fågelunge efter det som hon brukar göra. Idag provade vi att lägga i en "isbit" av broccoli till majspurén med potatis och vóla, då vart det himla gott!


Sömnen

Nuförtiden är nätterna huller om buller här hemma. Inatt höll hon oss vakna från halv tre till 03.40. Jag hade inte ens somnat innan det, ont i nake, huvudet och helt enkelt svårt att komma mig till ro. Jag hoppas på bättre nätter framöver.

Sovstunderna på dagarna har också förändrats totalt. Nu istället för små snuttar sover hon upp till en timme varje gng och då trappat ner från 5 sovstunder till 3 stycken. Vilket jag anser kommer bli bättre. Hon är ju stor flicka nu!

HAPPY B-DAY TO U.



Idag fyller pappa år, så vi for självklart dit och grattade han!

It's not easy


Sofi har just somnat. Hon har idag inte varit lätt och göra med, då hon både har gått och blvit förskyld och förmodligen har tandsprickning. Hon har bara velat vara i min famn hela dagen lång (förutom då hon var med pappa sin). Vi hoppas på en bättre dag imorgon!


Jag passar på.

Medans mina två älsklingar som for för 1 timme sen har jag passat på att storstäda och om jag hinner börjar jag även flyttpacka lite smått. Det krävs ju en hel del rensning samtidigt. Ne nu ska jag gå och ta mig nå lunch och sedan fortsätter jag med städningen här hemma. Hoppas ni andra får en underbar lördag!

5 månader ♥


Idag blir Sofi hela 5 månader. Tiden går så frukansvärt fort, tänk om 1 månad är hon redan halv året. Hon har blivit så stor i mina ögon! Just nu har hon en svacka, en riktigt arg tös har vi hemma, det är väl tandsprickning på g. Jag hoppas det går över snart! Hon blir så mammig, bara mamma som gäller och inte får man lämna henne ur famnen heller haha. Ja, det är inte lätt.

Vi har ökat smakportionerna från ½ "isbit" till 3 "isbitar", nu har hon yttligare fått smaka morot och broccoli. Nya frukter är banan och mango. Ska testa majs och palsterna någon dag framöver.
Hon käkat 1 gröt portion innan natten.
Hon har börjat nypas någonting! Speciellt på min underarm. (Ajjj!)
Inspekterar ansikten, ska känna överallt, fingarna ska speciellt in i munnen på folk hahah!
Står stadigt, hon orkar stå i över 1 minut.
Börjar förstå sig på sina händer nu, och kan hålla föremål framför sig. Håller tex i nappflaskan själv när hon äter. Tar fast i det hon vill (om hon når förstås hihi).
Vill sitta, men hittills lutar sig överkroppen bara ner. Det kommer sakta men säkert...
Pratar som aldrig förr, allt från "baba", "aba", "mampa", "wää" osv.
Hon har upptäckt att man kan skrika och höra sig själv, HÖGT! Skit skoj tycker hon men dock inte mamma och pappa som håller på att få tinitus haha.
Är duktig på uttrycka sig och vill hon något så får hon ju det ;-) Bortskämda unge!
Kan fokuserar sig på miniplutti saker.
Använder strl. 62/68 ff. 
Älskar att höra mamma och pappa sjung och läsa för henne.
Tittar på barnkanalen på morgonarna då mamma fikar.
Envis, busig och ba för go!

Vi har slagit på stort och skaffat oss en bostadsrätt.

Om mindre än 1 månad far flyttlastet till en ny adress. Känns riktigt bra att vi äntligen har hittat ett ställe som känns bra och där vi hoppas på att trivas några år framåt. i Efter ett antal lägenhetstittande så fann vi denna lägenhet som nu blivit våran. Trodde faktiskt aldrig att det skulle ta så här snabbt, vi fick den idag och om redan några veckor flyttar vi! Imorgon kommer pappa min och lämnar över ett antal flyttkartonger, så vi kan sakta men säkert börja packa i lugn och ro för så fort vi vet av det är det bara någon dag ifrån. Nu när vi har Sofi kommer det också kräva planering när det gäller packning. Ser framemot den dagen allt kommit till rätta igen.

Baby Caféet


Kom hem alldelses för ett tag sen och lillan ligger och sussar sen någon timme tillbaka. Har spenderat kvällen hos kära mor medans herrarna är på bio. Om en timme lär nog sambon komma hem, jag har nog somnat gott då. Annars har dagen varit kanon! Varit med Eva på baby caféet idag på ÖF, för barn från 0 - 7 månader. Mammorna tycker nog just nu att det är roligare att vara där än våra små sovandes barn, alla ungar somnade samtidigt haha! Dock var vi bara tre idag men hoppas på att mer ska hitta dit då det är nyöppnat. Ska bli kul när Sofi börjar upptäcka andra bäbisar och börjar tycka dom är roliga att titta på, just nu ler/skrattar/pratar hon bara mot vuxna och barn 2+ hihi! Vi fick även ta hem vårat fotavtryck idag och göra handavtryck som vi då hämtar nästa gång vi är där. Imorgon ska det inhandlas fingerfärg så jag kan göra hand och fotavtryck till hennes första året bok. Vi ska även svänga förbi Ohlsons tyger som har rea!

Dagarna som gått.


Nu är vi yttligare igen inne på en ny vecka. Dagarna rinner bara förbi. Eftersom jag inte uppdaterat sedan i fredags tänkte jag snabbt berätta vad vi sysslat med i helgen. Kort som gott har vi haft en underbar helg. Lördagen började med fika hos pappa/morfar. Vi kunde inte stanna allt för länge eftersom jag var tvungen att fara hem och göra mig iordning för grillfesten. Elin och Joel hade ordnat en grillfest för sina vänner och självklart ville jag komma även fast jag är sjukt bunden till Sofi. Det gör nästan ont i hjärtat att vara ifrån henne långa stunder trotts att jag vill ha egentid (kontisgt det där). Det var underbart att bara vara Pernilla för en gångs skull och kunna ha händerna fria och inte tänka på matning, byte av blöja osv. Direkt jag kom hem gick jag in i sovrummet och beundrade min ögonsten som låg och sussade sött. Jag är världens lyckligaste! Söndagen började vid 9 och när vi var redo och klart hoppade vi på bussen och begav oss till umedalen och hälsade på Badders familj.

Igår jobbade sambon så vi lunch tid tog vi en promenad med syster och hennes dotter, vi gick till bibloteket så hon kunde få låna lite böcker och filmer. Längtar tills jag själv kan börja smyga mig in dit och låna lite till Sofi. Juste, har ni hört talas om att man ska vara tyst på biblotek? Ja, självklart har ni det men denna donna som jag har skulle inte följa den "lagen" utan hon skrek av glädje hela stunden vi var där och allt vad hon orkade "Ahhhhaaaaa, AAAAA" haha. Man har ju en underbart tokig unge

Fredag

Idag har vi varit på stan med Elin och hennes Tuva. Blev inge shopping för mig eftersom sambon var igår och handlade en massa kläder till Sofi. Hon fick allt från kläningar, byxor och en tröja. Så kul med nytt i hennes garderob! Jag åkte istället på det tråkiga som måste göras - hämta ut recept på apoteket osv. En fika stund blev det självklart då lillan också måste få mat i sig, efter det blev det hemfärd.

Lillan somnade perfekt till middag, han äta innan hon vaknade och sedan somnade hon om igen och har hållt på att somna av och till tills nu! Haha. Nu blir det kvälls mys framför tvn innan nattning för både mig och lillan. Hoppas ni andra haft en bra fredag och en fortsatt sådan!

I sin rosa gåstol rullar hon fram.

I förrgår byggde jag ihop lillans gåstol bara för att, och självklart måste hon ju då få testa den också. Hon gillade väl mest bara att suga på alla leksaker som var där framme och hon kom tillslut fram till att man kunde backa men mer än så blev det inte. Hon får bara sitta små korta stunder tillsvidare. Dom rekomenderar att man inte använder gåstolen förns dom är 6 mån eller kan sitta så vi väntar nog ett tag.

Annars har lillan kommit in i någon tillväxtperiod/utvecklingsprång/tandsprickning eller nått sånt. Det är ju så svårt att veta. Hon är mammigare än nånsin, trött mest hela tiden, hungrig och vill bitta på allt. Så svårt att veta vad just det är. Utöver det så charmar hon alla omkring sig, som vanligt

Mamma & baby träff!

Jag och Sofi har idag varit och träffat en massa bäbisar på öppna förskolan. Det var alla mammor som jag gått på föräldra utbildningen med. Super kul och se hur var och ens barn såg ut och hur allting gått. Vi fick även göra fotavtryck på våra små, vi ville ju såklart också göra ett handavtryck, vilket vi skulle få göra nästa gång! Tur det, men annars hade jag nog gjort det själv. Ser redan framemot nästa gång, men där emellan lär vi nog hinna gå på ett, två eller tre stycken gånger på baby cafét som startade i onsdags, det är från barn 0 - 7 mån.

Efter några timmar hemma for jag och Eva iväg till babyproffset och kikade runt. Jag köpte hem mig en nätbehållare åt stumpan. Kommer stoppa dit allt från banan, vattenmelon, frysta frukter osv. Ska bli skoj o se vad hon tycker om det, men tror hon kommer gilla den starkt! Jag uppdaterar om det..


Lycka


Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg

Noliamässan


Idag har vi varit på Nolia och strossat runt hela dagen lång och oj så slut man blir i kroppen. Vi hade lämnat vagnen hemma och hade henne i bärselen istället, hon fick pendla mellan oss till som tätt. Kul var det! Vi såg Byggare Bobs dans - han lärde ut barnen sin dans, vi såg en dansuppvisning - hiphop och nå mer var det och Swing Fly, dom var riktigt bra! Efter lunch, lite matshopping så begav vi oss hem. Men där tog inte dagen slut, utan efter lite mer mat i magen promenerade Sofi och jag ut igen och mötte Eva och lille William på en kvällspromenad. Det var skönt att få komma ut och promenera med lillan sittandes i vagnen, trodde jag då. Haha nej nej här ska vi inte sitta inte, hon skulle bli buren. På slutet av promenaden somnade hon gott in iaf, skönt!

Nu avslutas helgen och kvällen med älskling framför tvn och en macka, av ett av bröden som inhandlades idag. Imorgon väntas nya äventyr och ny vecka. Hoppas ni andra haft en underbar dag, men framförallt en underbar vecka

Lördagen



När regnet faller stannar vi hemma, stämde inte riktigt in igår. Vi var nämligen ute med flickorna så de fick leka av sig. Som tur var det bara lite dugg. Sen fick vi rusa hem då lillan vart hungrig, hade vi nog ändå gjort, iaf jag. Jag kan inte vara utan min prinsessa allt för länge. Nu, de senaste dagarna har det varit många mor & dotter dagar då herrn har jobbat mycket (ledigt ett dygn, jobbat nästa osv osv). Mysigt är väl det, men mysigare vore väll det om han också var med!

Rödvinbärsmuffins

Cirka 30 st.

4 ägg
4 dl mjölk
1 dl strösocker
200 gram margarin
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
1 krm salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda sedan i mjölk, vetemjöl, bakpulvet, salt och smält margarin. He i mitten av ugnen i 200 grader tills de fått en fin gyllenfärg och är snus torr innuti.

Hos morfar



Idag har vi varit hemma hos morfar och hälsat på. Vi plockade hem ett drös med rövinbär, imorgon om jag har tid kommer jag ställa mig att göra mig en rövinbärspaj! Annars spanade vi in hemmet, det är nämligen över 100 år gammalt. Skulle mer än gärna tänka mig bo på en öppen gård sådär (fast i ett nytt hus).

Tidigare idag har jag och lillan även hunnit med en lång promenad med Eva och hennes prins William. Han är ju så liten, en liten krabbat på 7 veckor :-) Både lillan och lilleman somnade gott under promenaden, medans vi mammor bara snackade på!

Augusti


1 Augusti idag, ny vecka och ny månad. Dagen började med en tripp ner till stan där vi först började med att göra bort de ärenden vi hade, sen lunchade vi och avslutade med lite shopping till mig. Jag blev mig en kjol rikare. Lillan satt nöjd hela stan rundan! Vad glad jag är att vi bytte till sittdelen, hon gillar den tusen gånger mer.

Lillan har just gjort läggdags och vi sitter och ser på arga snickaren som alldeles stax slutar. Innan läggdags så fick hon kvällsgröten och det gillades starkt t.o.m jag tyckte det var smarigt hihi! Jag som trodde det skulle smaka konstigt med tanke på att den är mjökfri.