Söndag

Och så har veckan gått mot sitt slut! Söndagen började vid 9 tiden då Sofi bestämde sig för att öppna sina bruna ögon och göra morgon. Efter fika, mys och lite tv tittande har vi nu just plockat undan lite här hemma. Nu sitter vi med en kopp kaffe i handen och inväntar att farfar ska komma och besöka sitt barnbarn.

Senare efter middag blir det nog en promenad med syster och dotter. Det är så fruktansvärt skönt med promenader, speciellt mot kvällen då värmen har lagt sig lite. Igår tog vi en rätt sån lång promenad då vi skulle möta upp älskling som vart hos en kompis. Det ända som är lite trist är att lillan inte gillar att va i sin vagn allt förlänge, vi ska till byta till sittdelen snart och se om det uppskattas bättre! Vilket jag hoppas på!

Majskrokar är mumsigt

I tisdags var vi som sagt hos BVC, hon vägde 7945g, var 63,6cm lång och huvudfångsten var 39,9cm. Förutom vägning osv pratade vi en hel del om hennes magknip och fick med mig ett papper om tips och idéer om vad man kunde göra. Ska ta och koka upp lite fänkålste idag och se hur det påverkar henne. Om det blir bättre eller förblir detsamma.

 

När det gäller smakisar så går det jättebra. Hon är som en liten fågelunge som gapar och gapar. För någon dag sen testade vi broccoli och ja, det gillade hon faktiskt. Ska ta och göra ett storkok av de någon dag och frysa in! Vi har också varit och köpt majskrokar och gröt. Majskrokarna äääälskar hon! Hugger efter mer hela tiden haha! Gröt ska vi testa ikväll och se om hon mättas mer av det inför natten, vilket jag hoppas! Vi har ju som en matglad tös så gröt ska nog inte va nå problem.


Veckan i korthet



Jag har ju inte uppdaterat något alls på hela veckan, förutom det i måndagskväll. Det har helt enkelt berott på att vi i tisdags var och scrapbookade hela dagen och BVC besök och middags paus mitt emellan. I onsdag började sambon jobba, ett 48 timmars pass så jag och lillan drog iväg till pappa/morfar och spenderade hela förmiddagen där med syster och hennes dotter. Vi satt ute hela dagen på alltan och fikade och surrade i solen. På tordagen for vi hem till mamma/mormor och var där och njöt av värmen tills jag begav mig till Elin och hennes dotter. Vi var ute tills middagen var klar och sedan spenderades dagen innne, var ju så otroligt varmt!

Ja, kort som gott är detta var vi har hållt på att göra under tiden sambon var på jobbet. Det är så fruktansvärt tråkigt att vara hemma själv så jag försöker jämt hitta på en massa på dagarna så jag inte känner mig så ensam.

I20 café & museum





Morgonen började med en lååång sovmorgon! Lillan klev inte upp förens kl 12! Vilken inte har skett på år och dar känns det som och guu så skönt det var att få sova ut. Senare kom mamma och hämtade upp oss och drog iväg till I20 caféet och museumet. Vi började med fika och sedan traskade vi runt och kollade på allt. Ett lagomt stort museum och rätt så mysigt. Det var bara synd att butiken var stängd där dom har en massa hemmagjorda saker, tänkte ju ta mig en titt och se om jag hittade något.

Kom bara hem för ett tag sen, farmor och farfar var nyss förbi och sa hejdå då dom far iväg till stockholm och sem vidare till skåne i 3 veckors tid. Tur att jag och lillan var hemma så vi kunde säga hejdå.

Måndag kväll


Godkväll! Idag har vi haft en inne dag. Vi har fortsatt städningen som påbörjades här hemma igår och tvättat en massa. Nu börjar Arga snickaren som jag ska kila iväg och se, sen blir det att natta lillan. Imorgon väntas en heeel dag av scrapbooking och en snabbis till BVC för ett läkarkontroll.

Då regnet faller stannar vi hemma


Igår hade vi galet tur att vi hann hem innan regent öste ner. När det började bullra började vi promenerna hem och efter 30 minuter hemma öste det bara ner. Vi plockade fram vindruvor, chockland och en kortlek och hade en super trevlig kväll tillsammans medans regnet och åskan höll på, rätt så mysigt.

Imorse vaknade vi i hopp om att vädret hade avtagit men nej då. Iofs passar det bra med en hemma dag med familjlen, vi behöver ju som göra alla de här tråkiga sakerna som man måste. Nu står herrn och gör köttgryta, det ska bli gott. Trevlig söndag på er alla.

My haircut.

Nu är det sommarklippt lite kortare än vad jag brukar ha. Nöjd vart jag garanterat.

230711

Idag bjuder dagen på lika skinade sol som gårdagen. Älskling slutade jobba imorse, så idag får vi spendera dagen tillsammans ute i det fina. Så fort lillan har vaknat och fått i sig mat, idag blir det smak premiär av morot (ska bli spännande och se vad hon ger oss för min av denna smak) och sedan drar vi oss ut. Antingen drar vi oss ner till stranden och lägger oss eller så går vi bara ut och lägger oss på en gräsplätt. Hoppas ni alla får en underbar dag ute i solen! Njut, njut.

Bilder från gårdagen.

Gårdagen bjöd oss på en solig dag! Vi drog oss ner på en lekpark i närheten och ja, ni ser ju. Gungade och hade det super trevligt. Kvällen avslutades med grillat och mys hemma.


Klippning & shopping!

Idag har vi spenderat hela dagen på stan. Det började med en spontan klippning, vilket jag var i nöd av. Har inte klippt mig på år och dar känns det som. Efter det blev det lunch och senare shopping, fick hem mig en blus, tunika, två shortor och några sockar(vilket alltid är bra att ha). Ni får se den nya frisyren när jag tar mig en foto. Jag har varit rå kass på att blogga det senaste dagarna, eller nja det senaste veckorna rättare sakt och jag lovar er jag ska bli bättre. Har iaf haft en underbar dag med mina favoriter.

4 månader ♥

Sofi har de senaste nätterna vaknat kring halv 5 och hållt på böka i minst två timmar innan hon kommer till ro igen för att sova. Inatt vaknade hon halv 1 och höll på att böka till halv 3 innan hon somnade och sedan halv 7 till halv 8. Något trött man varit på det senaste dagarna, man kliver jämt upp med tunga ben. Jag hoppas att detta bara är någon tillfälligt. Även att somna på dagarna har varit lite si så där. Det är väl magen som är och spökar för henne.

Sen får vi ju inte glömma att idag blir Sofi 4 månader! Man märker att hon blivit stor. Inte nog med att hon börjat få smak portioner, utan vi har till och med ändrat bältes annordningen på bilbarnsstolen och tagit bort sittdynan.

Har börjat med smakportioner, hittills har hon fått suga/slickat på vindruvor, vattenmelon, äpple, gurka, annanas, honungsmelon och ätit i portioner potatis och katrinplommon/päron. Nästa portion blir morot.
Hon har upptäckt sina fötter. Kan sitta och pilla och granska dom.
Vänt sin från mage till rygg.
Använder strl 62/68.
Sitter mer stadigare och orkar hålla upp huvudet längre stunder när hon ligger på magläge.
Börjar förstå sig på det där med händerna, hon strääääcker sig och tar tag i saker med ibland är det kämpigt, det tar sin tid men tillslut lyckas hon och om inte blir hon frustrerad och arg.
Tycker om när mamma/pappa läser för henne, att höra våra röster och se alla former och färger är ju såå intresant.
Blivit kittlig, under armarna, fötterna och lite smått på magen.
Nyfikenheten förtsätter som förr, det ska kollas åt alla håll samtidigt!
Hon är envis, bestämd och glad flicka. Precis som mamma uppidagen när det kommer till envisheten.

Dags för lunch

Hallå

Smak premiär!

Nu börjar Sofi sakta med säkert närma sig 4 månader så nu står smakportioner på listan. Igår medans hon sov kokade jag upp potatis och morötter och frös in i isbits formar. När lillfia vaknade jag hade jag gjort iordning en portion med potatis till henne som var redo och klar för att ätas! Yummm det var inte alls så dåligt, fick några fundersamma miner men hon smakade med god aptit. Det mesta av det hamnade i haklappen men smaka och känna fick hon iaf. Nu är det dag 2 med potatis och oj vilken skillnad, ja hon fick ner sked efter sked.

Fredagens bravader och lördagen bestyr.

Mycket p.g.a dåligt väder bestämmer sig jag för att idag ska vi bara vara hemma och mysa hela dagen lång. Det blev ganska så sent igår, vi alla somnade kring 11 tiden (Sofi brukar göra natt vid halv 9, 9 tiden). Vi hade spenderat hela dagen hos farmor och farfar och sedan begett oss till syster där vi hade fredagsmys. Vi passade även på att rensa mer barnkläder, och denna gång fick jag med mig hem 1 kasse. Sist vi var där och rensade vart det MYCKET mer, haha! Nu har lillan iaf kläder så det räcker i strl 68, 74 och 80. Vi kör nu på 62/68 men kommer nog om 1 månad va tvugna att gå in på strl 74 eftersom hon växer så fort! Plockar bort ett plagg per/dag känns det som. Nog om det. Fredagsmys framför tvn och gott avslutade kvällen perfekt.

Idag återgår sambon till jobb, 10 - 10 dagen efter och så fortsätter det. Jag och lillan klev upp strax efter att B lämnat hemmet. Efter lek, mys och en sovstund för lillan så blev det dags för smakis premiär (mer om det senare) och nu sover lillan sin 3dje gång. Jag ska nu medans hon sover gå och vika en massa tvätt. Hoppas ni alla får en underbar lördagskväll!

Från mage till rygg

She did it! Idag vände sig Sofi från mage till rygg för första gången. Man blir så stolt som förälder när det händer framsteg. Första gångerna brukar kallas att det sker av ren olycka, och visst är det av ren olycka det händer innan de kommer på tekniken. Men man kan inte låta bli att bli stolt

Ljuva kvällspromenad


Även fast det var lite smått kyligt ute så är det förj*vla skönt med en promenad på kvällstid. Lillan somande snabbare än snabbare ute på svängen och nu sussar hon sött medans vi ska luta oss tillbaka och se på en film.

Tidigare idag har gammelmorfar varit förbi med mamma, första gången har såg Sofi. Vi käkade upp allt gott från gårdagen och en kopp kaffe till det. Mums sådär dagen efter! Sen blev vi bjuda hem till mamma/mormor på middag, strax efter satte sig herrarna framför tvn och kollade fotbollen medans vi tjejer pysslade med annat skoj!

HAPPY B-DAY TO ME

Idag blir man 21 år. Dagen kommer att bestå av gäster, tårta, kaffe och förhoppningsvis lite presenter


Välförtjänta



Efter en dag med städ, tvätt och handling är vi välförtjänta en lugn filmkväll med körsbär och annanas! Jag tackar älskling som handlade detta till ikväll

Städa, tvätta och handla.

Gårdagen spenderades hos gammelmormor och gammelmorfar med hela syskonskaran plus respektives. Det blev först som alltid lite fika med kaffe och sedan kycklinggryta med ris, sallad och bröd till middag. Eftersom vi satt ute hela dagen och kvällen så brände jag ju mig såklart. Väl hemma var klockan mycket, så jag och lillan gick direkt till sängen och somnade sött.

 

Här hemma ska vi nu sätta igång att städa hela lägenheten, vilket nog kommer att ta hela dagen lång. Inte nog med städning så håller vi även på att tvätta, senare måste vi iväg och handla fika, tårta osv till morgondagen. Ja, ibland har man inge val. Skulle hellre bara ligga i soffan hela dagen och se film men eftersom vi kommer få gäster imorgon så vill man ju ha fint hemma.


Bumbo

Idag som ni ser har lillan fått en Bumbo stol! Hon sitter helt perfekt i den! Idag blir Sofi 16 veckor vilket betyder att vi får tjuvstarta med smakisar när vi känner för det. Så att vi hittat denna pärla att sitta på medans hon testar alla möjliga smaker är ju perfekt!


Härliga underbara dag!

Idag efter det tidigare inlägget drog jag och lillan ut och spenderade resten av dagen ute i det fina vädret. Lillan fick ligga på en filt i skuggan där hon lekte med grodan och snuttekaninen sin. I mellan åt då hon tog sina sovstunder passade jag på att visa mig i solen så att jag någon gång får mig lite bränna på denna kropp! Imorgon ska de även bli skinande sol så vad vi tar och hittar på då får vi lista ut imorgon.

Sofi sover sen en halvtimme tillbaka så nu ska även jag gå och lägga mig, måste få massa energi till morgondagen. Man blir rätt så trött i kropp och knopp efter en hel dag i värme. Sweet dreams!

07/07/2011

Nu har just älskling åkt iväg till jobbet, slutar klockan 3 imorgon men man får se positivt med det, eftersom det är sista passet innan en hel veckas vila. Då kan vi ta och hitta på en hel del skoj, så jag har längtat! Lillan ligger iaf och sover sin 3dje vila just nu, så jag passar på att slänga upp ett litet inlägg här innan hon vaknar.

 

Gårdagen var mycket trevligt. Det började med en promenad ute i solen med en glass i munnen med älskling och lillebror. Vi promenerade sedan hem till min mamma då älskling hade bjudit hem några arbetskollegor. Jag käkade middag hos mamma och sen traskade jag över till Elin och avslutade kvällen där tills hemfärd. Väl hemma nattade jag lillan och sen blev det film tittande - Life as we know it, och grönsaksdipp till det! Yum!


Dagens Sofi



Och så fallllleeer vi...

Sofi har för några dagar sen börjat sitta med hjälp av stöd. I några få sekunder kan hon även sitta själv(utan stöd), men tillslut ja, då tippar hon hihi! Här händer det framsteg i fulla muggar!

Sommar gott!


Häromdagen gjorde vi en riktig god sommarbakelse. Tänkte vara snäll och dela med mig av receptet till er. Den var riktigt god men mastig var den. Så några mindre portioner hade nog satt sig bättre i magen :-)

4 - 6 portioner
200 g phiadelphia
2 dl grädde
2 dl frysta hallon
1/2 dl socker
1/2 liter jordgubbar
2 dl kaksmulor från digestivekex
Vispa philadelphian, frysta hallon och socker till en luftig smet med elvisp. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner grädden i phiadelphiakrämen. Skiva/hacka jordgubbarna men spara några till garnering. Mixa eller krossa vetekexen fint i en matberedare eller för hand. Varva smulor, phiadelphiakräm och jordgubbar i fina glas.

Gå gärna in och titta efter fler läckerheter. Receptet kommer från http://mirabellcupcake.blogg.se/

Bilder från picknicken häromdagen.


Nästan som att man måste fara ut oftare och bara sätta sig och ta med sig något att äta/fika. Vi köpte sist med oss varsin kycklingsallad och det var sååå gott, och sen självklart några bullar. Vi satte oss vid en lekpark så att lilla Bella kunde leka medans vi andra surrade på. Jag hoppas på mer sånna dagar framöver!

3 Juli

Tänkte bara snabbt kika in och säga hej! Allt är kanon fint med oss! Jag har nästan ingen tid åt bloggandet nuförtiden. Lillan är mer mammig/pappig en någonsin, hon numera bojkottar babygymmet och babysittern, och om man har tur lyckas hon ligga där i 10 min och då passar jag åt att göra något här hemma ist. Sen är vi ju nästan aldrig hemma, vi är ju mest ute och njuter när det är fint väder vill säga.

Det senaste dagarna har vi iaf hunnit med en massa skojighet. Sara min vän har varit och hälsat på, hon såg lillfia min sist när hon var 3 veckor! Ni kan tänka er, från 3 veckor till 3½ månad, jaaa mycket hinner hända :-) Andra dagar som passerat har vi varit på picknick och annars bara häng med familj. Pappsen jobbar mycket nu, det är sällan man hinner hitta på något tillsammans men nu om 2 pass till så har han ledig i en hel vecka. Då blir det familjemys till 100!