Vi önskar er ett gott nytt år

Hoppas ni får de bästa slutet på 2011 och den bästa början på 2012! Ikväll spenderar vi kvällen hos Elin med familj och Sophie med sambo


Dagen innan nytt år

Det kanske är dags att rota fram någon fin kläning som man kan ha inför imorgon. Jag hittade tyvärr ingen under de dagar jag var och kikade på mellandagsrean. Det kommer väl att sluta med att jag har rivit ut hela garderoben och testat allt jag har, och tillslut tar jag bara första bästa och så får det väl bli! Vi har tidigare idag varit nere och handlat all mat och dricka inför nyår och håller tummarna på att vi inte glömt något, iaf inte allt för mycket.

Nu under jul blir bloggen lidandes, det är alldeles för mycket som händer omkring oss nu! Vi har iprincip bara varit på vift hela veckan, strax innan det var julafton. I början av veckan var vi som sagt och kikade på det inte så bra mellandagsrean, det var yppligt lite detta år. Men nog kom jag ändå hem med några kassar och av allt jag köpte så vart jag super nöjd med! Onsdagen spenderades hos en kompis, barnfri kväll till och med. Vi hade dukat upp med frukt, choklad och vin som vi brevid satt och mumsade i oss medan vi pratade om livet. Igår var vi på 50års fest. Vi firade nämligen pappas sambo som för någon dag sen fyllde hela 50 år. Det blev god middag, god efterrätt, frågesport och sång tillsammans det ett bra sällskap! (Jag har så himla mycket bilder från lucia, julafton, mellandagarna och 50års festen som jag inte ännu lagt ut, men har inte hunnit lägga in alla på datorn, kikat på och redigerat. Jag får ta och göra ett inlägg med ett bild regn senare helt enkelt)


MELLANDAGSREA

Ingen har väl missat att mellandagsrean har börjat! Trotts att jag och Elin var där strax innan öppning var det folk som stod utanför affärer ivriga för att få roffa åt sig rean! Även fast vi kom hem med några påsar är man lite besviken. Det var inte alls som vi tänkt oss, inte alls så mycket rea som det brukar vara. Vi ger det iaf en till chans och far ner imorgon och kikar, dels för att vi inte hann in på alla de affärer som vi ville.

Julafton

Hoppas ni har haft en lika fin julafton som jag haft det! Som alltid var vi hos min farmor och farfar med familj och kusiner. Det var extra mysigt detta år, det var Sofi's första julafton. Tror ni inte hon stirrade ut tomten när han knackade på? Hon följde blicken vart tomten än gick hihi. Iår listade Izabelle dock ut att bakom masken var någon hon kände igen. "Vad heter tomten?" och till svar fick hon "Tomtefar", men Izabelle var snabb och sa: "Heter du Agnetha?" Haha.

Som vanligt visades första Kalle på tv med en kopp glögg till. Julmaten serverades direkt efter, Sofi fick ju självklart också smaka lite - kalvsylta, leverpastej, potatis och en köttbulle. Mums! Efter middag blev det en vila för Sofi innan det vart dags för julklappsöppning - Sofi, Izabelle och Yasmine fick mest.. dom har varit riktigt snälla iår hihi! Innan hemfärd blev det lite kort spelandes och tomtegröt. Väl hemma slockade vi alla efter en fin Jul!


Uppesittarkväll!

Först lax med ris och hollandaisesås till middag och sen var det dags att ladda upp för uppesittarkväll med gott!

Tjugotredje December

Igårkväll när jag nattade lillan somande en trött mamma tillsammans med sin dotter, medans vi hade gäster! Vaknade mitt i nattan och förstod att jag somnat tillsammans med lillan. Haha ops! Tur var så tog sambon god hand om dom. Idag stannar vi hemma och bara rår om varandra såhär dan före doppredagen! När sambon kommer hem från jobbet blir det att lägga fram julkläder både till mig och lillan, måla naglarna och fixa lite så vi imorgon kan ta det lungt!

Julklappsinslagning

Idag har vi haft lilla julafton hos Eva med familj. Vi kom lagoma till lunch och efter det blev det lite fika innan barnen gav sig an julklapparna. Snörena var nog de som var mest intresant haha! En super mysig dag har vi haft tillsammans. När vi kom hem blev det middag och julklappsinslagning! Nu har jag äntligen slagit in alla julklappar och kan bara luta mig tillbaka och vänta tills dopparedagen är här!




Julavslutning

Man kan tro att Sofi har någon slags väckarklocka i huvudet när det kommer till skojigheter. Hon vaknar så förbannat tidigt, det var lika så när vi skulle iväg till lucia. Kl 7 gjorde hon morgon och hann bara sova 30 minuter innan det idag var det julavslutning! Vi traskade oss iväg för tomtegröt, glögg m.m som bjöds det på. Vi hann även med lite lek innan hemfärd. Ni kan ju tänka er hur trött Sofi var vid det här laget, lika så alla andra barn.. det var mig då riktigt livat på ÖF. Men eftersom vi skulle passa Engla så vaknade lillan så fort hon hörde hennes röst (vilket hon alltid gör)! Men sen så.. en trött mamma och en övertrött tös somnade gott, hela 3½ timme! Just därför sitter jag här, pigg och redo för en film innan sängs!

IKEA

Idag kom äntligen våra efterlängtade ikea möbler! Två hjälpande händer - mina bröder kom förbi för att hjälpa oss med att bygga. Vi har få ihop tvbänken och hatthyllan. Jag och B får tillsammans i veckan bygga garderoben själva. Sofi fick ju självklart också en sak - en ny stol. Hon älskar den och vi älskar våra saker. Är otroligt glad att vi äntligen fått allt, super nöjd! Om ni har tur får ni se på bild hihi! Efter mycket pust och stön blev det hämtmat och slö sittandes i soffan, alla har kämpat bra!

9 månader ♥

Nu har min hjärta gått och blivit hela 9 månader. Just nu är hon i en period då hon vill göra allt, hon ska både hit och dit och överallt. Självklart funkar ju inte det och det slutar oftast i tårar eller sura miner. Hon har just lärt sig ta sig fram så det är mycket som ska inspekteras. Man slutar aldig förvånas av hennes talanger, det är nya saker hela tiden. Hon är så duktig på att lära sig. Nästan så att man tycker det går för fort.

Pekar på allt hon ser och säger där medans.
Sagt sina första ord: där, pappa och mamma. Annars är det de vanliga dada, gege osv som gäller.
Ålar/kryper
Har börjat använda sig lära-gå-vagn (inte själv, utan med hjälp av antingen mamma eller pappa, hon är inte stabil)
Kan blåsa
Kan stå själv korta sekunder
Har lärt sig att stå mot möbler - kan dock inte dra sig upp själv utan våran hjälp.
Använder stl. 74/80
Går jätte bra att äta bitar.
Sofi är en klätterapa
Ff tandlös hihi!
"Kan själv" Sofi vill göra/testa saker själv.
Duktig på att delar med sig - när det gäller tutten!
Älskar att krypa efter dammsugaren medans mamma eller pappa städar.
Förstår sig på tittut leken, hon gömmer sig tills jag säger "tittut!"
Nöjd och glad! Älskar mys och lek med kompisar
Sover i sin säng! (dock inte hela natten)

Julhandling

Medan Badder stannade hemma och råde om Sofi som fortfarande är febrig och hostig for jag ut för julhandlning! Jag och mamma for runt och kikade på Ersbodas handelsområde och kom hem med både de ena och de andra. Nu har yttligare lite mer julklappar strycks från listan - jag tar det sista till veckan. Men klappar var inte det ända som jag kom hem med, vi gick ju självklart in i till en inredningsaffär och där hittade jag mycket fint till vår lägenhet.

När jag kom hem blev det mys, bara mys. Vi gjorde det extra gott till middag och lagade fajitas och till efterrätt serverades fruktsallad. Tror ni inte lillan bara älskade det? Det var mat på hela golvet. Hon fick ju självklart efter mamma matat lite äta själv. Hon blir så glad av det! Så direkt efter maten blev det att dammsuga, medan jag höll på hade vi självklart en dotter som följde efter dammsugaren vart vi än for. Hon älskar dammsugaren, haha!

Nu har vi just badat så nu blir det nattning av Sofi och film för oss. Har jag berättat att Sofi har ända sen i måndags sovit i sin egna säng? Hon är så duktig, hon har alla utom någon enstaka natt somnat själv då vi bara lagt ner henne. Sen vid 3, 4 tiden brukar hon vakna och får krypa ner hos oss (inatt kom hon kl 6)! Att det skulle gå så här bra trodde varken jag eller Badder. Nu hoppas vi att det fortsätter så här bra och att hon så småning om sover hela natten i själsängen sin.

Familjemys!


När jag ikväll kom hem efter några timmars arbete blev det familjemys på högsta grad! När vi dessutom upptänkte en febrig tjej här hemma, så blev det extra mys! Lillan ville bara sitta i våra famnar. Vi håller tummarna på att febern lagt sig tills imorgon!

9 dagar kvar..

Igår besökte jag och lillan baby cafét för sista gången. Efter juluppehållen börjar vi nämligen gå på tisdagar ist, där är det barn från 0 - 1½ år. Vilket vi ser framemot hihi, Sofi är ju stor nu och inte kan vi fortsätta gå på baby cafét som är från 0 - 7 månader inte! Sofi har gått där fastän hon inte "fått" och nu känner vi att det är dags att byta grupp!

Och idag har lillan och jag besökt ett annat par vännar, Malin och lillkillen Valdemar. Det var väldigt längesen vi träffades och han har blivit så stor! Sist då vi sågs var han bara några veckor, åhh tiden går så fort.. knappt man hinner med! Det var iaf en otroligt trevlig dag! Efter vi lekt klart vandrade vi iväg och handlade lite julklappar, nu har jag bokat av 4 klappar till! På lördag blir det att försöka göra bort det flesta, så jag bara kan luta mig tillbaka och vänta in julen!


Våra undebara barn. Sofi 9 månader och Valle 4½ månader


Lucia

Just nu ligger Sofi och ålar på golvet samtidigt som hon skriker av glädje! Hon berättar för mamma vilken underbar dag hon haft, hihi! Ja, det har faktiskt varit en underbar dag! Morgonen började redan strax efter 7, vi gjorde oss sakta klara för en tripp ner till ÖF där vi tillsammans med alla andra barn och mammor firade lucia. Efter lek och sång blev det en tupplur tills vi vaknade av att vi var på kusin Bellas lucia firande, så fort det var klart var det bara att bege sig till nästa - Englas lucia. Ja, det har verkligen varit fullt sjå idag! Kvällen avslutades med en kvällspromenad med Eva och William.



Bjuder på två otroligt fina bilder som Elin tagit på våra små. Sofi 9 månader, Melker 7 månader, Amanda 7 månader och pojkvännen Willam 6 månader.


Pulk premiär!



Igår vart det pulk premiär, vi han oss ut just innan det vart blåsigt, tur!

Lördag

Idag har jag och lillan umgåtts med Eva och prins William. Vi får iväg till barnloppisen på Nolia och även en sväng förbi stan för att kika lite på julklappar. En klapp mindre på listan! Till veckan blir det att handla klart allt, eller ja.. det är ju ett måste! För att det inte ska bli så stressigt alltihopa funderar på att slå in det klappar jag har, vilket påminner mig att jag måste sätta mig ner och göra lite julkort. Jag får helt eneklt sätta mig ner imorgon och ha en liten pysselkväll här hemma efter vi varit och hälsat på syster!

Till middag kom lillebror M hit för att göra oss sällskap. Så fort lillan har gått och lagt sig blir det film.

Föräldraträff

Idag har det varit fullt sjå! Morgonen började redan innan klockan 7(!) men det var väl lika bra så vi i lugn och ro kunde göra oss klara för att fara iväg till ÖF på föräldraträffen. Idag handlade det om utveckling och språk! Vi pratade lite om första ordet som jag har haft lite funderingar över, de menade att vi kan stolt nu säga att Sofi har sagt sina första ord - Där och Pappa, eller som Sofi säger "Dä" och "Ba ba". Jag passade även på att väga Sofi, 10.050gram. 10 kilos klubben! Knubbig och gó är hon allt! 

Nu längtar Sofi och mamma tills lucia dagen då vi ska dit och sjunga lucia sånger och äta pepparkaka och dricka glögg. Veckan efter det är det julfirande, julgröt, skinkmacka, dans runt granen och julsånger! Sofi vill leka med alla sina kompisar! Man kan ju inget än annat längta.. Det är så härligt med jul!


ONE DAY


Jag grät, skrattade & log.
Helt fantastiskt film.


Öppna förskolan

Äntligen säg! Nu var det ett tag sen vi sist var på öppna förskolan. Idag var det mycket folk, det är alltid kul att se andra ansikten. Jag minns så mycket väl hur det var när vi just började gå där, det var bara vi "4an", härliga tjejer som alltid hänger kvar, hihi! Sofi lekte med sina kompisar, skrattade och hade skoj, som vanligt vill säga!

Nu på kvällen har vi haft besök av lillebror J som kom och höll oss sällskap! Vi bakade kärleksmums/ mockarutor, ja kalla det vad ni vill.. Himla gott är det iaf! Nu finns det ett drös här hemma som väntar på att bli uppätna! Om vi får gäster i veckan lär dom bli glada, för här finns det mumsigheter hihi!


8½ månader's framsteg

"Fram med videon och filma." När lillan höll oss uppe från 23 - 02 igår kväll roade hon mamma och pappa med att videofilma. Hon visade sin fina militärkrypning - hon tar i med tårna med rumpan upp i vädret och ålar sig fram. Haha! Hon höll på i timmar.. Och idag kom hon upp i "vanlig" krypställning och bara stog och sen plask på mage. Ja hörrni, snart så..

En annan sak som Sofi börjat med här hemma är att hoppa, hon hoppar och hoppar.. hela tiden! Men den nya grejer är nog att peka - hon pekar på saker/på oss och säger "dä", "dä". Hon lixom förstår. Pekar vi och säger "där" så tittar hon raskt dit och pekar själv medans hon säger "dä". Hur gullig får man vara? Inte nog med det, hon kan står själv i få, mycket få sekunder. Vi lutar henne mot bord, soffa etc (se bild) och sen helt plötsligt glömmer hon bort att ingen håller i och släpper taget helt och där står hon helt själv innan hon vinglar till och mamma/pappa räddar henne. Hihi!



Julkänslor

Tror ni jag blev något glad när jag vaknade av att det hade snöat under kvällen/natten. Åh! Det är såhär jag vill ha det. Nu har man äntligen fått julkänslor! Sofi får sin pulka till veckan och då hoppas jag att snön ligger kvar. Tror Sofi kommer gilla det starkt! Vem skulle inte lixom? Hihi!

Idag har vi iaf varit och julhandlat. Vi drog iväg så fort vi intagit lunchen för en shopping dag! Kom hem med nästan allt.. nu har jag bara några enstaka klappar kvar och det känns otroligt bra! En stan runda till sen har jag nog handlat allt och då återstår bara inslagning och julkort. 19 dagar kvar till jul!

Andra advent

Äntligen är jag ledig efter två dagars jobb! Nu sitter vi hela familjen samlad i soffan med lite gott och två brinnande ljus i bakgrunden. Idag har varit en fin andra advent med mycket gott fika! Dagen började med en tripp till mamma där hela släkten var samlad, vi firade nämligen lillebror Mats som tidigare iveckan blev 20åring! Efter middag drog jag och lillan iväg och träffade tjejerna och deras barn för lite fika och snack, var egentligen tänkt att vi skulle Julpyssla också men eftersom vi alla hade våra barn blev det lite svårt. Vi skjuter på Julpysslandet till en annan dag!


Första December

Idag öppnas första luckan i allas julkalender och nedräkningen till julafton sätts igång! Men några julkänslor finns inte.. kan det bero på att snön inte ligger täckt på vår mark? Misstänker det. Jag får roa mig med julklappshandlning, inslagning och julbak så kanske julkänslorna kommer. Vi får hoppas!

Önskar att glöggen och lussekatterna fanns kvar här hemma, skulle vara gott såhär kvälls. Det är ju trotts allt första December så en lussekatt/lussebulle får man allt ta! Tidigare idag blev man ju faktiskt bjuden på en lussebulle och en knäck så lite första December gott har man allt fått hihi.


Att ha denna utsikt skulle inte vara helt fel.