Tometeflickan Sofi


En av alla Julkortsbilder som ikväll blev tagna. Den utvalda bilden kommer visas i VK lucia.

Julkort

Måndag idag, ny vecka och nya äventyr står på schemat. Har planer för exakt varje dag denna vecka, haha. Vi får se om det blir som vi planerat! Idag har vi iaf varit och tagit julkort på barnen, en något svår utmaning, 3 barn som samtidig ska le, hålla händer borta från ansiktet, inte kolla bort och inte röra sig.. dock vart jag inte nöjd så imorgon blir det att ta ett nytt kort på Sofi, i hopp om att det blir bättre!

Helgen har i kort helt varit bra, den har gått fruktansvärt fort iaf. Helgen invigdes hos syster med familj, där bjöds det på middag och lek. I lördags var vi hos mamma och hälsade på, Sofi lekte med Nova-lee, Engla lekte med Teo och vi mammor hade det trevligt med ett glas vin i handen. Blev en tidig kväll, både för mig och lillan. Vi slockade så fort vi kom oss hem.. även fick vi oss en sovmorgon! Ibland har man tur.

Första advent

Igår var det som sagt första advent, en super mysig dag kort som gott! Morgonen började med en sovmorgon till 11(hör och häpna!) sen blev det en tripp till julmarknaden med Eva och lillkillen William. Efter det for vi hem till oss för en lussekatt och lek med barnen innan det var dags för mig att jobba några timmar. Väl hemma hade älskling dragit fram glögg, lussekatter och i bakgrunden brann första ljuset på adventsljustaken.


Feber

Igår var Sofi glad, lekfull, harmonisk och lugn! Ja, konstigt vore väl annars. Hon blir ju alltid glad när vi umgås med Eva och lillkillen William. Idag däremot har vi haft en varm, trött, mammig/pappig tjej hemma. Så fort det kan vända.. Inatt åkte hon nämligen på feber. Jag vaknade av att hon var het - stekhet. Hon sov hela natten genom och verkade inte påverkas alls förns hon tidigt gjorde morgon och var gnällig. En alvedon och förtsatt sömn vart hon allt lite piggare!

Dagen har bara beståt av mys, mys och åter mys. Lillan har mesta dels bara sovit. Vi var tvugna att stryka ÖF idag, och lika så stryka morgondagens planer.


Sofi's önskelista till tomten

Docka
Leksaker
Mockasiner strl. 21-23
Kläder strl. 80
Smycke med månadssten
Haklapp med ärmar
Nappbox från Cult Design
Bokstäver i trä "Sofi"


Bio


Igår fick vi inbjudan till att åka och kika på bio! Ja, men absolut ville vi det. Illakvickt fixade vi barnvakt och for iväg för en bio kväll med några stycken. Som texten på bilden visar, blev det Immortals. Grymt bra film och super trevligt sällskap.


Övernattning


Helgen har varit mysig, riktigt mysig. I lördags träffade vi Sara för en shopping runda och en fika pratstund! Båda tog sig en citronmarängpaj(!) med grädde på sida. Visst lät de helt fantastikt gott? Pajen var också fantaskisk god. Efter flera timmar strossandes på stan begav vi oss, vi for först hem till en ny fylld 1 åring för lite lek innan vi begav oss hem till mamma. Hos mamma stannade vi ända tills idag, det blev en övernattning. Jag har gott och blivit extremt mörkrädd, skrämmer upp mig för minsta lilla, vilket leder till noll sömn, och jag som sovit så dåligt denna vecka(4 timmar per natt) behövde verkigen få sova!

Denna dag vaknade vi alltså upp hemma hos mamma. Vi har tagit det extremt lugnt och vara umgåtts!


8 månader ♥

Sofi en mycket charming tjej som får andra att le, till och med skratta av hennes roliga miner som hon visar. Hon är duktig på att uttrycka sina känslor och det kan snabbt vända från en glad tjej till en arg och tvärtom. Hon är en rikigt busunge som är full av energi! Hon är helt enkelt mamma och pappas tjej!

Har introducerat små bitar i maten. Sofi gillar speciellt att få äta en macka i små bitar själv.
Anvd. strl 74, enstaka i strl 68.  
Har tagit sina första krypsteg!
Går med hjälp av mamma och pappa, och snabbt går det.
Klappar händerna
Försöker dra sig upp till ståendes med hjälp av saker omkring sig
Har fått sin första tandborse, nu väntar vi bara på dom där små bissingarna ska byka upp hihi
Sofi förstår vad vi menar när vi pratar med henne - inte allt med det mesta. Tex. Säger vi klappa händerna - klappar hon händerna, vinka - så vinkar hon osv.
Fortsätter att prata på.. 
Att hoppa och stuttsa är super skoj!
Att läsa bok och sjunga är favoriter här hemma!
Hon leker mer själv, är nöjd längre stunder
Sov för första gången hela natten denna vecka, har gjort det 3 gånger nu! (Mamma och pappa håller tummarna på att detta fortsätter).
Ålar och drar sig bakåt
Kan sätta sig upp från liggandes
Använder sig utav pincettgreppet.


FREDAG

Veckan har som vanligt sprungit förbi. Jag har myst med familjen, haft besök av vänner och besökt öppna förskolan där vi hängt med mammorna och barnen. Sofi trivs med sina kompisar, de är så rara och goa!

Imorgon blir det shopping på stan med en vän och självklart en fika innan hemfärd. Vad är en runda på stan om inget fika intas? ;-) Kommer bli super trevligt och jag undra vad som kommer få följa med mig hem hihi! På listan står garanterat en hårfärgsförpackning!  "Å, har du färgat håret blont igen" kommenterade en arbetskollega. Dags att färga över detta "blonda" hår. Jag trvis i brunt.


Första krypstegen.

Idag, den 18 November blev den dagen Sofi tog sina första krypsteg! Både jag och Badder trodde att Sofi skulle skippa krypningen. Tänk så fel vi hade! Trotts jag inte var med när detta fina och stora ögonblick skedde är jag otroligt stolt och varm om hjärtat. Hon blir så snabbt stor, min snart 8 månaders tjej. Imorgon blir hon ju hela 8 månader!

Varför ska jag alltid missa dessa händelser? Det var samma sak när Sofi vände sig från mage till rygg. Jag tror B får börja vara snabb med kameran så jag också får "vara med" och skåda dessa ögonblick hihi! Dock var det jag som fick fira Sofi när hon för första gången satt. Jag hoppas på att få se repris imorgon.. ska även krama kameran hårt så jag kan få de på video ev. på kort!

Snöflingor

Nu längtar jag faktiskt till att snön ska komma! Vart är det vita täcket som ska ligga på vår mark? Visst är det skönt att inte behöva ta på sig ett lager med kläder så fort man måste ut och kämpa sig igenom tjocka snötäcken, det är inte det jag saknar! Utan det är de småa snöflingorna som man ser falla. 

4256633982_fa7d3eac6c_z_large
weheartit.com


Farsdag

Idag har vi firat fyra stycken pappor på deras dag. Vi for på middag hos farmor och farfar och hade en trevlig dag allihopa tillsammans. Grattis alla pappor där ute!


Världens bästa pappa till Sofi


Trevligheter



Sofi tackar ja till ompyssling av moster och nej till en puss av mamma. Haha go´is!

Vilken underbar dag vi haft det! Direkt vi vaknade gjorde vi oss iordning för en hel dag hos syster med hennes  familj! Vi har alla skrattat och ha´t det. Sofi blir alltid tokigt glad när hon ser sin moster, kusin och "morbror" Mohammad,  lika så Izabelle. Kan man vara mer tokig i B än vad hon är? Hon hoppar och flänger och busar med han hela ti´n. Annars har vi fikat, ätit middag, spelat biljard, lekt, matat och kikat på mini bebis, snackat och bara myst.

Igår var det fredagsmys i högsta grad! Mot kvällen blev det film och gott. Början av dagen bestod av besök av Jenny som stannade på middag och lite till. Alltid super trevligt! Trotts att vi inte ses så ofta är det som vi aldrig varit ifrån varandra. Men det är väl inte så konstigt då man känt henne sen nykläckta hihi!


Klapp-klapp-klapp

Idag blev det som sagt en hemma dag. Lillan har mestadels bara lekt och åkt runt i sin gåstol samtidigt som hon i fulla muggar klappar händerna! Klapp-klapp-klapp. Iförrgår knäckte hon koden och sen dess klappar hon händerna mest hela tiden. Framsteg i massor och det gillas! Vad ska nästa grej bli- Pincettgreppet? Krypa? Återstår och se..

10 November

Pga att ingen vaknade av larmet imorse fick vi oss en sovmorgon ända till halv 10. Eftersom vi inte vaknade till larmet missade vi föräldraträffen! Vi var ist pigga och alerta för att börja dagen med massa mys. Idag blir det en hemma dag med lite städ. Hoppas ni alla får en underbar dag!

Igår efter BVC besöket var vi alla helt slut, speciellt Sofi som brukar ha sin sovnap då vi hade besöket. Vi hade egentligen tänkt gå in till babycafét men eftersom hon var så trött bestämde vi oss för att promenara hem ist, så fort vi kom ut slocknade hon! Jag passade på att fara och handla medans sambon och lillan var hemma. När klockan började närma sig middags tid for vi hem till mamma/mormor som bjöd på gómat och ett glas vin.

I torsdags var jag och lillan och hälsade på kusinerna och moster. Vi kom lagomt till fika, hade tagit med mig donuts som jag i fredags bakade. Efter det blev det bara lek och stoj tills det var dags för middag och sedan ännu mer lek och stoj innan hemfärd. Mycket trevlig dag/kväll!


8 månaders kontrollen

Igår var det dags för Sofis 8 månaderskontroll. Hon fick mer än godkänt! Denna kontroll bestod av vägning, mätning och BOEL testet. Sköterskan ville även se hur hon förde sig på golvet. Vi fick en tandborse och en rams/sago bok och övriga papper som var bra för oss föräldrar. 

Tror ni inte Sofi charmade på som vanligt? Hon var en ängel. Hon gjorde exakt vad sköterskan bad om, hon tittade upp, ner och på sidorna hon hörde minsta lite pling som hon plingade vid öronen. Hon visade hur duktig hon var på att sitta och hur hon förde sig på golvet (vilket inte var så mycket haha). Vi pratade övrigt om mat, nu är det ju dags för att introducera lite bitar i maten, vilket jag redan testat och Sofi klarar det galant så det är bara att forsätta smått och gott! Sofi har även fått börja äta själv, vid varje mellanmål beståde av macka med mjukost får hon alltid sitta och plocka själv. Det går super bra, dock får man städa i massor efteråt då halva måltiden hamnar runt stolen eller på golvet ;-) Men vad gör det, hon ler varje gång hon får äta själv! Stolt Sofi
 


Sofi är numera 69cm lång, väger 9995gram och har en huvudfångs på 43cm.


Eid Mubarak

Nu har helgen nått sitt slut och imorgon börjar vardagen igen! Denna vecka ska vi se till att ta det lugnt och bara koppla av, jag känner mig så slut i både knopp och kropp! Tänk vad sömnbrist kan göra..

Idag har vi iaf firat Ciid. Som julafton. Vi drog ner till B's familj och åt middag och hade en super trevlig dag! Innan vi hann oss ner till dom så tog vi oss en runda på stan och kikade lite! Självklart fick det ena och det andra följa med hem. När vi stötte på C påminndes man att det kanske är dags att börja handla julklappar! Iår får man stå för hela handlingen själv.. Kommer bli rätt stressigt om jag skjuter på det allt för länge!


Fredagsmys

Vilken underbar fredag! Dagen började med en liten sovmorgon då B var gullig och var med lillan tills han drog iväg till universitetet! Här hemma fick lillan sig ett bad och sedan promenerade vi ut på en promenad och en sväng förbi affären där vi handlade ingredienser till kanelbullar donuts! Så for B kommit hem börjas det bakas här hemma. Kommer bli fredagsmys på högsta nivå!


Sovrutiner


Nu har jag ändrat Sofi's sovrutiner på dagen, från 3 till 2 stycken. Hittills går det kanon bra och jag är så himla lycklig att det funkar. Jag skulle ha testat detta lite tidigare. Ist för 30 minuters naps så sover hon nu 1 - 2 timmar per gång och då hinner man faktiskt göra lite mer. Nu återstår bara att få henne att sova hela natten i spjälsängen sin, men det får ta sig sin tid..  


Sofi's favorit ställe

Här hemma började dagen med en massa lek och bus innan det var dags för ännu mer lek och bus på öppna förskolan. Där träffade vi mammorna och deras söta små barn. Som vanligt blev det sång och ramsor mot slutet och oj vad lillan gillar det, hon sken av glädje! Öppna förskolan är verkligen ett favorit ställe, Sofi blir så glad av att få träffa andra bebisar. Promenaden hem vart himla lugn, både Sofi och William somnade så fort vi började gå. Det tar på krafterna att leka och busa! Vi längtar redan tills nästa gång!


Att leka i bollhavet var skoj men man måste även spana runt och se vad de andra barnen har för sig.