Dagen i sin helhet




Dagen började med en sovmorgon för mig. När vi käkat frukost och gjort oss klar begav vi oss ut på en promenad och bestämmde oss då för att svänga förbi familjecentrum, BVC, för att kolla hur mycket Sofi har växt. Det var 1 månad sen vi var där sist, nu väger Sofi 5700g och är 60cm lång (5050g och 57,5cm sist). Stor flickan min! Vi tog oss sen till affären och handlade lite lunch och sedan till mamma då dom passade lillan medans vi for på lägenhetsvisning med fadern min. Gillade den starkt men vi har ännu inte bestämmt oss än om vi ska slå till eller inte.

Nu har vi just dukat undan middagen och lillan ligger och tar sig en nap! Blir att luta sig tillbaka i soffan och bara ta det lugnt innan DH och BB börjar på tv. Ojuste, det får vi inte glömma. Idag har jag ju namnsdag ;-)


Ny vecka


Hallå! Kanske dags för en uppdatering, har inte sen i lördags suttit framför datorn förutom en titt genom mobilen igår då jag var tvungen att gratta alla mammor därute! Morsdagen här hemma började med en låångt sovmorgon, kl 12 bestämde vi oss för att kliva upp, från halv 4 vaknade hon varanan timme men inte förens 12 ville hon upp! Skönt tyckte jag! Vid middags tid var vi hos farmor och farfar och käkade middag plus fika efteråt. Sen blev det hem och se på BB Live.

Måndag idag och ny vecka. Blev en tidig morgon idag och glad är jag för det, solen lyste starkt imorse så en lång promis blev det absolut! Sen blev det en sväng till Barnens hus då vi skippade det igår eftersom det regnade. Där köpte jag en present till Izabelle som ska ha kalas i veckan och till mig själv köpte jag en bröd och muffinsform som jag hittade inne på BOOM. Nu måste jag bara se till att baka en massa, bullar vill jag ju också göra! Jaja, nu blir det middag sen mys med familjen och ett kvällsbad för lillan.


Lördag

Idag har vi haft pysselträff, som vi brukar ha sista lördagen varje månad. Denna lördag var dock den sista, vi börjar väl till hösten igen. Men ska se till att få nå scraap booking gjord hemma tills dess. Petra och Elin var enooormt saknade! Då ena var sjuk och den andra bortrest. Men dagen har varit trevlig ändå lika så som gårdagen. Vi bara myste och tog det lugnt, Sofi vaknade många gånger om på natten pga av magknip, så nu har vi återigen börjat med minifom och hoppas att det hjälper lika mycket som sist! Trotts många vakna perioder under natten är vi pigga, men ska ändå se till att gå och lägga mig rimlig tid så vi är ännu mer pigga och alerta imorgon! Vi ska nämligen ner till Barnens hus och köpa en prestent till Sofis kusin som i torsdags fyllde hela 3 år. Stor flickan.

Och hallå! Tror nog att vi snart får se ett framsteg här hemma från dottern. Hon har börjat ikväll, trycka ifrån med ben och rumpa som att hon vill rulla runt. Snart, ja snart kommer hon vända sig själv från rygg till magläge!


Fix & don!


För drygt 1 timme sen kom vi hem från en kvällspromis! Älskar verklingen kvällspromenader, det är så häärligt! Iaf, idag har jag spenderat dagen med syster. Senare blev det att påbörja projektet här hemma nu när vi äntligen fått hem vårt skrivbord. Har idag dammsugat, torkat golvet och ställt dit skrivbordet och hyllan där det ska stå. Imorgon ska jag nog ta och fortsätta med att rensa alla papper, saker och dyligt. Vårt gäst/garderobs/förvarings rum måste ju bli klart någongång.


Kramkalas


Idag har Sofi och Engla kramats en massa! "Fi, Fi, hålla Fi" sades det av Engla hela tiden. När vi umgåtts klart hos mamma/mormor blev det att traska hem till sambon och laga mat. Just nu sitter vi bara här i soffan och myser allihopa och ser på tv. Om lilla gummsan bestämmer sig för att somna tidigt ikväll ska jag nog också passa på att krypa ner i sängen samtidigt, behöver sömn känner jag! Imorgonbitti som idag kommer syster förbi och spenderar dagen med oss, så pigg och arlert måste jag vara då hon kommer strax över 9. Jag var sååå trött att jag sov vidare när hon kom och två timmar senare klev jag upp och socalicerade mig haha. Tur att sambon och gummsan höll henne sällskap!


Kycklinggryta m. kokosmjölk & ris


Här kommer receptet av kycklinggrytan jag tilllagade igår och det vart så gott att jag vill dela med mig det till er. Det är till 4 portoner och man kan alltid tilllägga eller ta bort ingredienser om man så vill.

3 kycklingfileer
1 lök
1 paprika
3 msk champinjoner
½ burk kokosmjöl

Stek lök, kycklingfileer och paprikan tillsammans. Tillsätt sedan champinjonerna och kokosmjölken och låt putra samman med kryddorna. Jag hade curry, salt och pepparmix. Servera med ris och grönt!


2 månader ♥



Nu när Sofi har passerat 2 månader har det hänt såå mycket. Hon har blivit mer vaken om dagarna och mer social av sig. Tänkte dela med mig lite om hur hon har utvecklats och vilka framsteg hon gjort.

Hon ler mycket mer och får ibland ut sig ett skratt men utan ljud
Hon är super stark i både nacke och ben!
Att ligga som en bebis i famnen är inget som uppskattas (bara när det är dags för mat) 
Hon vill sitta och stå, det är det som gäller nu. Mycket roligare.
Och guu vad nyfiken hon är, ojj vad hon spanar runt! Här ska det upptäckas saker
Approrpå upptäcka, hon har upptäckt sina händer! Men att hon fattar att det är hennes än tror jag inte
Vi har börjat använde strl. 62 på koftor och kläningar annars kör vi fortfarande på strl. 56
Ligga i babygymmet och spana på sina kamrater som dinglar är ju såå spänade!
Att jollra händer då och då, men när hon väl börjat är det svårt att sluta haha
Hon älskar att bada, finns det nå skönare?
Och vi får ju inte glömma det underaraste, att sova. Hon är en riktigt tjuvsovare men än sover hon inte hela nätter

Kvällspromenad


Jag och älskling kom nyss hem från en kvällspromenad med lillan sovandes i vagnen. Det var underbart ute, som ni ser på bilden var det strååålande sol!
Tidigare har vi bara varit hemma på grund av regn, men nu när det väl var upphåll och såg så skönt ute när vi tittade ut genom fönstret passade vi helt enkelt på att traska ut. Till middag serverades kycklinggryta med kokosmjölk och ris, det vart otroligt gott! Tänkte vara gullig och dela med mig av receptet till er, men det får bli imorgon. Har inte så mycket tid just nu. Iaf, resten av kvällen kommer jag spendera framför tvn med mina två favoriter  


Måndag

Idag är det måndag vilket betyder ny vecka. Det vi ska hitta på idag är på hemmaplan, så vi låg och drog oss enda till 10 imorse sen tyckte vi det var dags att säga godmorgon! Det är såå skönt att bara ta det lungt på morgonen och inte behöver stress iväg sig till något, nu blir det bara mys fram tills vi ska ut och träffa syster och hennes flicka, för promenad. Jag hoppas att solen ska hinna titta fram tills dess.


Trevligheter


Nyss inkommen från en promenad med älskling. Mötte upp han på halvvägs, då han kom från jobbet. Tidigare idag har jag badat och umgåtts med lillan min. Det blev en tidig morgon, redan kl halv 8, då vi brukar kliva upp vid 9, halv 10 tiden. Iaf, efter lunch tid kom Elin och hälsade på, lika så som igår men då följde även dottern hennes med. Innan dom kom som var efter middag hade jag hela syskonskaran och pappa på besök. Därför uteblev ett inlägg, hade full rulle här hemma hela tiden men trevlig var det!


Morbröderna på besök


Igår hade vi morbröderna till Sofi över på middag och film tittande. Till middag käkade vi pizza som vi beställde hem och till filmerna vi såg blev det läsk, chips och dip! Fredagsmys helt enkelt! Men dagen började inte där inte, på morgonen skeeen solen så jag och syster drog ner till stan för att shoppa lite och luncha på hedvigs hörna. Mötte sedan upp lillan som hade spenderat hela dagen med pappsen sin. Oj vad jag saknade henne, har inte varit borta många timmar alls från henne. Men man behöver då och då lite egentid.

Sofi Alliya



Idag kl 18:37 blir Sofi hela 2 månader! Det växer så att det knackar om henne. De två mindre bilderna är från hon var 1 månad, ni kanske inte ser någon skillnad men ojj vad hon har växt!! Det känns som att jag tog dom igår...tiden bara rusar förbi! Iaf, grattis till min tös! Dagen har spenderats hemma heeela dagen lång, vem vill gå ut i detta väder? När det pendlar upp och ner och dessutom har det åskat! Jag hoppas på sol imorgon, att det iallafall blir uppehåll.

I ur & skur

Godmorgon godmorgon! Imorse var jag trött, trött och jättetrött men det var bara att pallra sig upp med damen min som i detta ögonblick nu har somnat, så jag ska nog också se till att vila lite nu medans jag kan. Hon var vaken allt från halv 6 till halv 8 då vi klev upp. Fram tills nu har vi bara myst i soffan, fikat och sett på tv med våra pyjamaser fortfarande på!

Idag som igår är det regnigt, men guu vilket upp och ner väder det var igår. När det var skinande sol ute bestämde sig jag och syster för att mötas på en promenad för att få lite frisk luft. Bara efter en kort stund kom vääärsta skuren! Tur att vi hade med oss våra paraplyn och lillans regnskydd! Men typ 5 minuter senare ja då var det sol igen och så höll det på haha. Tillslut vart vi less och gick vi hem till mig och käkade upp cheescaken jag gjorde i förrgår då vi hade besök över.

Övertrött dam


Nu ligger Sofi och sover förmiddag. Äntligen! Hon har varit vaken sen 10 imorse och en tupplur på bara 20 min tidigare idag, stenvägrat att sova. Hon som brukar sova så mycket till helt plötsligt nästan inget. Nu passar jag på att käka en liten sen lunch och bara koppla av tills herrn kommer hem. Då blir det en promenad och sedan är det dags för matlagning samt att diska undan innan det börjar välla över haha.

Rensning på g!

Igår satt jag och rensade Sofis garderob. Nu är alla bodysar i stl. 50 utom 2 stycken bortplockade och några få byxor. Tittade även igenom hennes kläderna i stl. 62 eftersom vissa kläder brukar vara småa för sina storlekar, jag har redan fått plocka bort kläder i 56 som hon inte ens kunnat använda! Min flicka växer så fort, om två dagar blir hon hela 2 månader.

Någon dag här i veckan ska jag även ta mig en titt i min egen garderob. Alla graviditets kläder måste bort och hem till deras riktiga ägare, sen blir det att ta bort sånt som jag inte använder och lägga fram mina sommarkläder.


Leka i babygymmet.

Imorse låg lillan som vanligt i babygymmet medans mamma fixar iordning fika till sig själv. Det har blivit till en rutin här hemma. Iallafall ute är det grått och trist så hemmamys är vad som står på dagens schema! Sofi har just somnat, så nu får jag lite egentid. Tänkte surfa runt lite, se på tv och dricka min kopp kaffe, sen får jag se vad jag hinner med att göra innan lillan vaknar. Det är egentligen en perfekt dag för att städa, nu när det inte så soligt ute men vi får nog vänta med det tills Badder kommer hem från skolan.


Mmm...marabou

Denna gobit sitter vi just nu och trycker i oss framför Big Brother! Första gången vi smakar den smak och oj säger jag bara, denna kommer jag defintivt att köpa fler gånger. Idag har vi spenderat dagen hemma hos Sofis farmor och farfar, dock var farmor inte hemma men farfar fick i alla fall mysa med sitt barnbarn en stund. Sen blev det dags att dra iväg för att stooor handla! Det var verkligen ett prio 1 här hemma, det ekade i bäde kyl och frys.


Här har vi underbara Sofi

Idag invigde lillan sin nyköpta kläning från lindex och mamma sin nya tröja från H&M.

Avuu, Aguu, Wä, Grää

Som rubriken lyder så kommunicerar vi nu med varandra på detta vis. 8 veckor blir Sofi idag och framsteg visas här hemma i fulla muggar. På senste tid har hon allt mer och mer börjat jollrat med oss, härma varenda min (försöker iaf) och är mer "social" av sig. Hon har även blivit svårare att tillfredställa, hon vill inte ligga på rygg, inte mage utan stå och hoppa med hjälp av oss eller tvärt om. Inatt sov skrutten 5 timmar i följd! Det är såå skönt att man själv får lite sammanhängande sömn på natten, man behöver det. Men efter amning som då var vid 4 tiden vart det bök, bök och mer bök. Sov allt från 20 till 30 minuter, vaknade och somnade om i 20 - 30 min osv osv.

I alla fall, idag är det skinande sol ute! Dagen planer är självklart att gå ut, vi ska tillsammans med lillans farbror ut i solen och picknicka. Nu ska jag fixa till mig och lillan sen ut! Hoppas ni alla andra får en toppen dag

Idag älskar vi pappa bokstavligen

Sen i onsdags har det varit tyst här i bloggen, har gjort en massa och sen har det ju varit himla fint väder ute. Jag tänkte i alla fall snabbt uppdatera er om vad jag gjort. Igår hade vi en riktigt underbart trevlig dag! Jag mötte tidigt upp syster, redan klockan 10 gick vi ut på en promenad som varade i hela två timmar! Vid middags tid kom Sofi's farbror förbi och hälsade på, vi gjorde iordning egna kebaber som vi framför en film smaksade i oss. Av resterande pizzadeg gjorde vi pitabröd av och frös in.

Idag är det fredag den 13:de men det är väl ingen som har missat det? Ute är det ruskigt tråkigt väder så för mig och lillan blir det helt enkelt en hemma-mys-dag! Om jag har tid, det vill säga om lillan somnar så blir det lite plock här hemma så vi har det fint inför helgen.

En picknick?

Onsdag, och solen skiner starkt idag med! Idag är B ledig så planerna som ska göras idag blir tillsammans. Skulle faktiskt vara mysigt att bara ta en promenad till ett ställe man kan lägga ut en filt och sätta sig ner en stund, och ta med något att äta/dricka. En liten picknick typ.

Igår spenderades hela dagen hos min vän Elin. Det började med att jag skulle ut på en promenix, så jag tog mig en promenad ner dit istället och satt med hon och hennes dotter ute och njöt av solen. När lillan tillslut vaknade bestämde vi oss för att bege oss in istället, där vi satte igång en film - I am number four. Efter middag, kaffe och en hel del musik lyssnande så bestämde sig lillan och jag att det var dags att promenerna hem.

Joller fia!

Blev en tidig morgon idag. Jag har redan hunnit med att bada lillan och fått ta mig en dusch jag med. Nu sitter jag och dricker kaffe medans lillan ligger och jollrar i babygymmet. Blir att äta något snabbt nu och sedan bege sig ut på en promenad. Det är ju såå härligt ute!

Yesterday

Gårdagen spenderades med Elin. Vi hade planerat att fara på lilla köpcentrumet inte allt för långt bort från oss men när vi lix hoppade på bussen så åkte vi ner till stan! Det blev en del shopping för oss båda och jag kom hem med en tshirt, en tröja, en kofta och ett par skor, till lillan köpte jag en kofta och en söt sommar klänning. (Bilden ovan.)

På stan mötte vi sambon min, han skulle hem så han tog med sig lillan också. Jag och Elin fick då lite egen tid med varandra utan våra skruttar, då hennes dotter också var med sin pappa. Kort som gott var det en riktigt trevlig dag!

Dagens planer


Sitter just nu och fikar, kaffe och en skål med fil o müsli. Snart ska jag sätta igång och göra både mig och lillan klar, idag blir det nämligen en tripp till köpcentrumet med Elin och hennes familj.

Helgen går mot sitt slut.

Nu börjar helgen gå mot sitt slut, men guu vilken toppen helg det varit! Har i princip umgått med folk stup i kvarten, och det tack vare att syster fylllt år. Idag blev det som sagt yttligare en dag hos kära syster då gammelmormor, gammelmorfar och morfar m. sambo var där. Och när alla gått kom några vänner till oss som det blev massa snack med. En trevlig dag kort som gott, eller ska jag säga en underbar helg kort som gott!

Mot nya äventyr!

Nu drar vi iväg till syster för att träffa gammelmormor, gammelmorfar och morfar.


Födelsedags firande

Idag har jag och Sofi varit borta hela dagen lång! Det började hemma hos kära syster som vi firade idag då hon fyllde år för någon dag sen. Det bjöds på tårta, kakor, kaffe och allt sånt där som man har på kalas. Efter det blev vi bjuda på grillat till middag och nu sitter jag ner bäddad i soffan och lillan sussar sött sen en kvart tillbaka. Jag ska också bege mig mot sängen nu, imorgon är en ny dag! Godnatt allesammans!

Äntligen helg!

Jag måste börja med att säga att jag är sååå stolt över min dotter som inatt sov 6 timmar på rak! Och efter amning blev det yttligare 3 timmars sömn sen ville hon upp och hoppa och göra morgon. Hon börjar bli stor flickan min

Även fast dagarna ser ut detsamma för oss så är det lite speciellt med helg. Man kan lyxa till det med en smarig middag, baka en god kaka, se en film och sånt där mysigt. Ikväll blir det kyckling till middag, en film lite senare och mys med dottern vår! Ne, nu medans Sofi sover ska jag gå och diska undan och ta mig en kopp kaffe. Jag önskar er alla en underbar dag/kväll!

Tänker tillbaka.

Idag när jag och lillan var ute på promisen träffade jag på en gammal klasskamrat som jag inte träffat sen studenten! Så det var riktigt kul att man stötte på henne. Även hon har en liten flicka, fast på 1½ år och väntar yttligaren en till!! Åh vad mysigt det såg ut med go magen, saknade min mage lite smått då. Hihi. Det var så mysigt att ligga och känna alla rörelser där inne och ännu mysigare är det att gosa med lillan på utsidan <3 Satt för ett tag sen och skrollade igenom alla gravidbilder o videos vi tagit under resans gång, och tänkt att denna skatt som just nu ligger och sussar sött väntade där inne på att få komma till världen. Gosungen!

Puss på min prinsessa

Jag och Sofi är nu snart redo för att ge oss ut på en låångpromis! Härligt att solen dök upp. Vi ska dessutom gå förbi B på jobbet, då han sprang ifrån en sak imorse och han jobbar enda tills imorgon. Tråkigt men vi tjejer får ha en hemma-mys-dag & kväll själva.

Ons: 4 Maj

Morgonen började redan klockan halv 6 här hemma. Vi har hunnit med en hel del kan man säga! 2 promenader, ett besök hos syster där vi tog oss varsin kopp cappuccino och snackade om allt mellan himmel och jord, städning väntades när jag kom hem och självklart blev det lite avkoppling efter allt! Nu sitter vi i soffan och myser. Lillan har just somnat inför natten och snart ska väl vi också krypa ner i sängs!

Imorgon har vi absolut ingenting på schemat. Om det blir sol, så blir det en lååångpromenad! Tycker det är så härligt att bara gå och låta tankarna flöda! Självklart hoppas jag på en liten sovmorgon också men skulle det bara blir lite morgon mys så blir mamma glad ändå!

Härmapa och läkarkontroll på BVC

Idag har vi varit på BVC för läkarkontoll. Lillan är frisk som en nötkärna och växer som hon ska gör hon också, hon vägen nu 5080g och är 57cm lång! Tappade nästan hakan när dom sa att hon är 57cm lång, sist vi var där (för 3 veckor sen) så var hon bara 53,5cm. Tänk att hon redan är 6½ vecka, det går så fort fram.

Jag och Sofi har tidigare suttit och gjort grimascher mot varandra. När jag gappade munnen om och om igen så snappade hon ganska fort upp det och gappade efter varje gappning jag gjorde. Hon tyckte det var så kul! Efter varje gap så fick jag med en leende med kisande ögon! Sofi gillar också när pussar henne och låter med ett smackande ljud så testade på att göra pussmunnen om och om igen som hon skulle härma men det var nog alldeles för svårt för henne, fick bara en räck ut tung i svar haha!

Happy B-day


Idag är ingen vanligen dag, utan det är nämligen min systers födelsedag! Hipp hipp hurra hurra

Skulle passa fint hemma hos mig.

Från www.carlssoninterior.se

Hålla hand

Håller hand med sin kusin.

 

Morrn! Idag är det mulet väder med 4+ grader, lika så som igår. Vi vill ju ha skinande sol som vi haft den senaste veckan! Men det hindrade oss inte för att ta en promenad igår, vilket vi nog kommer göra idag också. Älskling är på skolan och Sofi sover sött. Vad jag ska ta och hitta på nu vet jag inte, blir nog bara att luta mig tillbaka och vila lite och skönt är väl det.


Hallå 1 Maj!

 

Morgonen började kl halv 11 idag! Första sovmorgonen på evigheter. Lillan måste ha varit trött, kanske av allt skoj igår? Det var iaf skönt att få sova ut må jag säga. När vi klev upp blev det fika och soffhäng. Lillan har redan hunnit med att leka i babygymmet och tagit 2 sovpauser, 1 pågår just nu.

 

Snart kommer kära sambon hem från jobbet! Jag hoppas att vädret hinner klarna upp tills dess så man kan få komma sig ut lite på en promenad. Annars så är det följande som står på dagens schema; byta sängkläder, diska, tvätta och en massa familjemys