Längtan efter vår.

Påväg hem från ÖF idag diskuterade jag och en vän just längtan efter vår. Jag längtar efter våren. Jag längtar efter att få se marken och gräset komma fram. Jag längtar efter att inte alltid behöver ta på sig den där tjocka jackan, mössa och vantar.

Tulpaner enligt mig är en vårkänsla! Dessa fina tulpaner prydde mitt kök förra våren.


Fingerfärg

Efter att Sofi yttligare gjort en massa hål i vår vardagsrummslampa, vält en kruka, våra ljusstakar, smakat på ljus så bestämde vi oss för att fara ner till affären och handla, dvs ingredienser till fingermålning. Väl hemma satte vi igång. 2 dl vatten, 1 msk potaismjöl och några droppar karamellfärg. Nu var det bara att kladda på! Sofi gillade det även fast mycket kom på kroppen och i munnen. En sysselsättning vi absolut kommer roa oss fler gånger med.

Sofi har nu gjort sina 3 första teckningar.

Lovely sunday

En härlig söndag från morgon till kväll. Vi har haft fin besök hela dagen lång. Jenny, Stina, Petra och barnen Charlie, Mateo, Yasmine och Izabelle har idag varit här och lekt med oss. Sofi har varit överlycklig! Jag slängde ihop en kladdkaka som vi efter lunch satt och smaskade i oss. Det bjöds på middag och en massa lek. Sofi ligger och sussar sen flera timmar tillbaka och nu ska jag joina henne.


Tack för idag tjejer

Blogaward

Emmy gav mig för någon vecka sen en blogaward! En fin tjej som jag träffat via ÖF tillsammans med hennes söta son. Gå gärna in på hennes blogg och kika! Hon skriver om sin vardag med sin son Theo och titt som tätt kommer det recept på läkerheter hihi!


Jag, Eva och Emmy med våra små.

 

Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek som gillas såklart. Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.


Elin B
Elin S
Catta
Sussi
Sara


Made by Mum

Sofi's första fotlänk. Made by Mum.


Just hemkommen från mamma och sitter i skrivandes stund bara och väntar på mina två som är påväg hem. Hemma hos mamma blev det som jag tidigare skrev, middag och smycka. Jag hann med ett armband till mig och en fotlänk och lillan - perfekt till sommaren.

LOVE


Imorse vandra Sofi från ena sidan av soffan till andra sidan där jag satt. Hon började gå längst soffan när hon försiktigt gick över till vardagsrumsbordet och vidare till mig. Hon omfamnade mig med en kram och gav mig sedan en stor puss! Detta kallar jag kärlek.

Nu har mina favoriter just lämnat hemmet för att spendera några timmar hos farmor och farfar. Jag ska iväg till mamma och smycka, äta middag och bara njuta av egentid. Hoppas ni alla får en fin lördag!

Thank god it's friday

Nybakad sockerkaka med smak av kardemumma & nejlika. Detta tillsammans med en kopp kaffe och filmtittande med besök.

Bus med kusinerna

Som rubriken lyder så har Sofi idag busat med sina kusiner hela dagen lång. Dagen har beståt av promenad, fika, lek, middag och snack. En super mysig dag med syster och döttrar. Vi längtar redan efter nästa gång vi ses hihi!

En glad tjej som är på promenad med minsta kusinen.

Familjedag

Idag har vi haft en dag tillsammans, hela familjen. Vi började dagen med bara mys och sedan blev det bad och lunch innan vi gav oss ut för shopping! Vi gick till Ersbodas handelsområde och kikade på affärer. Visst kom vi hem med en kasse eller två och nöjda blev vi. Lillan sov både dit och hem vägen men under tiden vi kikade runt var hon vaken som en solstråle! Man måste vi vara med och kika säg hihi.

När vi kom hem så låg mina efterlängtade kort och väntade glatt i brevlådan. Åh. Jag blev så nöjd. Nu blir det att nog välja ut de absolut bästa bilderna som jag ska pryda en vägg här hemma - här ska skapas en fotovägg.

Barnrums tankar




Har suttit som en igel framför datron och kikat på insperation till Sofi's rum. Jag vill ha i färgerna grön/rosa som visas på de flesta bilderna. En mys och läs hörna med massa kuddar, en plats för stol och bord och en massa leksaker utspridda. Snart påbörjas barnrummet. ♥

Oplogade gator

Idag stod föräldraträffen på schemat. Vi har alltså kämpat med att gå på oplogade gator idag. Vi vart helt slut i kroppen, ont i ben och armar och humöret höll på att brista. Vi hade lite mer tur vägen hem då det var lite bättre plogat. Det var som vanligt en super trevlig dag på ÖF! Eftersom jag var så slut och trött så tyckte jag att jag förtjänade chocklad, för att bli lite gladare. Så vi svängde förbi konsum innan hemfärd men väl hemma kändes inge sug på varken mat eller chocklad. Vi la och på soffan och somnade isf haha :)

Igår var jag och lillan och hälsade på vår tjockmagade kompis som har en liten kompis till Sofi i magen som vi väntar ivrigt på! Åh, vad vi snackade - bäbis snack såklart. Både livet i magen och utanför. Senare fick vi besök av en liten kille på 4 månader, då vart Sofi glad hihi. Väl hemma blev det bara mys.

10 månader ♥

Tänkt att vår tjej idag blir hela två siffrig, idag kl 18:37 var det 10 månader sen hon kom till oss. Om två månader blir hon hela 1 år. Bara de slår mig tanken om att dessa månader som gått har gått fort. Lite för fort. Hon är så stor. Hon har lärt sig så mycket men har så mycket mer att lära. Hon har kommit in i en sån härlig ålder, sen hon lärde sig att resa sig ser hon världen på ett annat sätt, hon upptäcker så mycket mer. Hon har på personligheten kommit fram så mycket mer. Så fort hon gör som man inte ska göra och mamma tar bort henne lägger hon sig på golvet, med huvudet mellan händerna medans hon blir förbannad (mammas dotter uppidagen)! Hon är riktigt duktig på att utrycka sina känslor. Är hon nöjd, visar hon det, likaså missnöjd.

Har fått favoriter i mat - pannkaka och lasange. Favorit mellis är turkist yoghurt m. fruktpuré
Testat på somaliskmat.
Säger vi (mamma eller pappa) "Äta amm(mat)" Tittar Sofi stort med ögonen och säger "ammm, mmm". Hon förstår mer och mer. Aj Aj är ett ord hon ofta får höra ;-)
Anvd strl. 80, ensktaka i strl. 74.
Reser sig upp och sätter sig ner själv
Förflyttar sig längst möbler, super ostadig och behöver vår hjälp.
Ibland släpper Sofi tager och står själv, enstaka sekunder innan hon återigen tar tag i möbeln igen.
Går med gåvagnen, osäker och inte riktigt trygg med den än men det kommer väl, hihi
Börjat med pipmugg, ff nytt.
"Tutte" är ett nytt ord som Sofi nu säger åt ja..sin tutte :)
Prattar massvis, ff mycket dada, gaga, mmm och sina ord såklart. Ett "titta" ord kommer nog inom kort, låter mest bara "tit-tah".
Pussas, spontant kan hon komma och ge oss en stor gapandes blöt puss!
Kryper, men ålar ff mest
Hoppar sig fram från sittandes
Slutat dricka välling under natten, nån enskaka natt kan det hända men isf efter 6 tiden.
Sover allt från 10 - 12 timmar per natt.
Älskar att vara med sina kompisar och se djur på gatorna.
Att leka, busa och dansa till musik är det bästa som finns!

Öppna förskolan



Idag har vi varit på öppna förskolan och lekt med alla barn och mammor. Det blev sång, målning på haklapp och massa lek i bollhavet. Sofi ba' älskar att vara där.

Pannkaksfrukost

Morgon började som om det vore helg. En välbehövlig sovmorgon och en pannkaksfrukost ♥ Sambon studerade hemifrån idag och det var rätt skönt att ha han hemma även fast han satt fastklistad i studierna. Efter frukosten blev det lek, mys och tvätthängning för mig och lillan. Sofi tog sig en kort vila på bara ynka 10 minuter så promenaden som vi senare tog sov hon sig nästan hela igenom! Vi var innan för dörren efter 2 timmar(!). Det var riktigt skönt väder, perfekt väder att ta sig en promenad i. Ett stor plus var självklart att vi gick med dom bästa promenad kompisarna - Eva och hennes fina son Willam.


Pulkväder

Idag var det ett perfekt pulkväder. Sofi log hela promenden påväg för att besöka sin moster och sina kusiner ♥ När vi väl var hemma iväg hade vi även där besök. Sofi har lekt med sina favorit tjejer hela dagen och visat sina nya talanger. Att ställa sig upp sig och gå längs möbler är var som gäller just nu.

När vi i tisdags var på ÖF passade vi på att svänga in till BVC tanten för en vägning och mätning. Nu väger Sofi 10 410 gram, är 74,5 cm lång och har en huvudfångs på hela 43,5 cm!

Sofi bestämde sig för att äta frukost med benet på bordet hihi busunge!


Fredag den 13de

Känner mig verkligen jättedålig på att blogga nuförtiden men ni hänger kvar och det tackar jag för! Att sitta vid datorn och samtidigt ha Sofi omkring sig går inte ihop, ja ni förstår. Samtidigt som vi ofta är ute på äventyr. Esh, nu får det bli förbättring!

Vi har iaf roat oss med en hel del skoj dom senaste dagarna. Vi var på det första ÖF besöket efter juluppehållet och det var super skoj! Att få leka och träffa alla fina själar där borta. Sen fortsatte vi hänga med Eva och William resten av dagen. I torsdags kom syster och systersdotter över på en lunch och lite lek. Resten av dagen egnade vi oss utan tvätt, plock och mys. Sen kommer vi till idag, fredag den 13de även tjugondedag jul! Ni har väl städat ur julen nu? Det gjorde vi för längesen, eller vi har en julstjärna kvar faktiskt hehe. Iaf så började dagen med en välbehövlig sovmorgon och sedan en tripp till syster för fika och lek. Nu ska jag käka upp middagen och promenera iväg till en tjejkompis för lite fredagsmys!


En annan du

Blev tipsad av denna blogg av en vän, Sussi. Jag fastnade på direkten. Så klock och inspirerad kvinna! "Jag tror att hur vi människor mår med oss själva påverkar hur vi agerar gentemot andra människor. När en människa mår bra med sig själv – när hon upplever att hon är omtyckt, förstådd och respekterad precis som hon är – är hon mer benägen att bete sig på ett sätt som tar hänsyn till andra människors behov än när hon mår dåligt med sig själv. Lite mer tillspetsat: Den som känner sig usel tenderar att bete sig uselt. Och den som beter sig uselt tenderar att känna sig usel."

"Jag är beteendevetare och arbetar med vuxna som vill utveckla sina relationer med barn – vuxna som längtar efter ömsesidig respekt och samarbete. Jag erbjuder enskild vägledning, kurser och inspirationsföreläsningar."

In och läs: http://petrakrantzlindgren.wordpress.com

Tillbaka till alla rutiner

Nu har sambon börjat skolan igen. Nu är dags att gå tillbaka till våra rutiner här hemma! Det var harit mycket besök både här och borta under julhelgerna så att rutinerna har fallit bort. Det känns otroligt skönt att vi kommer att få tillbaka rutinerna här hemma. Sofi har haft mycket svårt att komma till ro på kvällarna då hon oftast blir övertrött, lika jobbigt för oss som för henne.

Idag hade vi en hemma dag enda fram tills sambon kom hem. Jag for iväg till en vän på middag och trevligheter. Kom för drygt en timme sen hem. Både sambon och lillan ligger och sover så det är väl dags för mig att sussa kudden också. Imorgon är det nämligen dags för ÖF efter en lång julledigehet. Både Sofi och jag har saknat våra vänner och att bara vara där.

I räser fart tar jag mig framåt

Sofi har börjat med en massa nytt. Det går verkligen fort, så fort hon lärt sig något nytt så går det inte många dagar innan hon har lärt sig något annat. Tidigare som jag skrivit kör Sofi med en slags militärkrypning, vilket hon fortfarande gör, i räser fart tar hon sig framåt. Därimot har hon några enstaka gånger ställt sig i vanlig kryp positon, går några steg och sen tillbaka till sin grej, militärkrypningen alltså! Att hoppa och ta sig fram på sittandes är en grej hon även börjat med. Hon har kommit på en hel del som tar henne framåt.


Varje framsteg värmer mammas hjärta!

3 års kalas

Idag är ingen vanlig dag! Idag fyller nämligen fina, söta, busiga och bestämda lillasyster Engla 3 år! Det blev självklart ett kalas där familj, släkt och vänner kom för tårta, kaffe o kakor. Efter presentöppning och lek så överaskade Petra oss alla med ett besök tillsammans med dottern Izabelle. Vi lagade alla tillsammans en god kycklinggryta och sen avslutades dagen med en promenad med fina Eva och William.


Hipp hipp hurra, hurra!!!!

Inredningstokig!


Har gott och blivit helt galen i inredning! Vill bara köpa och köpa. Men det är inte så konstigt då vi nyss har flyttat, jag vill ha ett fint och välkomnade hem. Ett hem där både vi och lillan trivs i. Men ibland får jag själv dra mig i kragen och försöka tänka, inte 1 utan 2 gånger innan jag bestämmer mig för att köpa något! Annars kan det lätt spåra ur.. hehe!

Nattkompis

Dagarna efter nyår har varit allt annat än lugna. Eller jo, dagen efter nyår var lugnt. Vi satte hemma, lekte och myste bara vi tre (och morbröderna då). Dagen efter det for vi hem till Elin och umgicks tillsammans med Sussi. Barnen lekte medans vi satt och drack en kopp kaffe och snackade. Vem hade kunnat tro att vi tre, idag skulle sitta med ett varsitt barn och dricka kaffe och snacka barn(och annat såklart hihi).

Senare var det dags att promenera hemåt. Lillasyster/moster Engla skulle övernatta hos oss så när vi kom hem var det bara att ställa sig och laga middag! Barnen lekte, badade och lekte lite till innan det var dags för nattning! Jag trodde det inte alls skulle gå men jodå, det gick galant! Båda två sov natten igenom och kl halv 10 vart det morgon. Idag har vi bara myst framtills det var dags att fara iväg och hälsa på syster m. familj! Där har vi myst framtills 5. Lillan har blivit så stor, vi fick till och med sitta och hålla i henne. Tänk att Sofi varit så liten en gång i tiden, nästan iaf hihi! Åh, vad vi längtar tills dom får komma hem!



2011 / 2012

Nyår var i sin helhet mycket trevlig, vi åt god mat, drack god dricka, spelade sällskaps spel tillsammans med trevligt sällskap! Dagen började med sovmorogon och sen började klädjakten. Jag hade ju sagt att jag skulle stå som en tok och pröva kläder kvällen innan men så blev det inte alls. Ist stod jag 2 timmar innan avfärd och rotade fram kläningar, en efter en, och tillslut hittade jag en. Jag valde att ta en kläning som jag för 2(?!) år sen använde på en väns förlovnings fest. Helt galet att den fortfarande satt som ett smäck. Men allt klär ju en skönhet, inte sant? hihi!

 

Nyårs menyn:

Förätt: Ost&kex, vindruvor, chilinötter och ölkorv.

Huvudrätt: Kyckling i ugn m. sås, ris och majskolv.

Efterrätt: Kaffe och pannacotta.

 

Efter vi ätit oss mätta så påbörjades sällskaps spel i fullamuggar. Tror vi höll på just innan tolvslaget då vi var tvugna att avbryta för att skåla in det nya året. 3...2...1...SKÅL! Året 2011 har varit fantastiskt, nog det mest underbaraste och lyckligaste år jag haft. Inte så konstigt, jag fick min efterlängtade dotter jag gått och burit i hela 40 veckor. Det har varit en händelserikt år med mycket framsteg! Jag hoppas på mer framsteg, både från mig och lillan. Under 2011 har jag växt så mycket, till det positiva! Jag ser framemot 2012 - nytt år, nya möjligehter!