En måndag ute i det fina.

Ny vecka, nya tag. Veckorna går så fort, inte så fort att jag inte hinner med utan nog hinner jag verkligen med! Känns som jag knappt njuter av lugnet och ser till att koppla av utan här hemma är det jämt spring i bena. Här ska göras både det ena och det andra. Detta har verkligen satt sina spår.. Jag har både ont i ryggen och är extremt trött hela tiden! Har konstant varit trött hela veckan som varit, jag måste verkligen försöka lägga mig i normal tid så jag inte vaknar av huvudvärk. Klockan börjar redan bli mycket så snart är det väl dags för sängen!

Idag har vi hunnit mycket, som om det var ovanligt haha. Dagen började med en tripp ut, och där stannade vi ända tills det var dags för en nap för lillan! Hon tog sig ingen nap förns klockan 16.00 då vi var hemma, en timme senare var det upp och spring! Igår var det i princip likadant. Innan vi for iväg till Tuvas 2års kalas så såg jag till att Sofi fick sig en nap för att inte vara trött. När vi väl var påväg hem slockande hon yttligare för en nap! Kanske dags och se över hennes sovrutiner, hon behöver nog inte 3 stycken napstunder längre. 2 vore nog lämpligare.

Som sagt, hela dagen spenderades ute! Det var ett riktigt skönt väder att spendera ute, och det tyckte lillan garanterat också. Leendet sken utåt och ögonen for kors och tvärs för att hinna med att kolla på allt! Nog har Sofi varit med om en hel del spanningar i helgen. När vi var och firade Tuva var det en massa nya trevliga ansikten att kika på, barn som sprang och lekte och en mini hund som också var nyfiken på alla! Det var god tårta och trevligt sällskap, Elin kirrade ett kanon kalas åt sin fina dotter



Home

Idag som igår har jag bara spenderat dagen hemma och det har varit extremt skönt att bara få koppla av och vara i sina egna tankar och spendera tid med sin familj. Jag har även hunnit rensa och städa en hel del här hemma och det börjar faktiskt se bra ut. Jag börjar mer och mer känna mig hemma. Visst, jag har fortfarande kvar hela Sofis och datarummet kvar att fixa men det tar jag senare!

Efter middagen fick jag besök av lillebror J som kom och höll mig sällskap medan B jobbade. Vi bakade kaka och käkade det till Robinson. Nu slockanade äntligen lillan så nu ska jag börja göra mig själv iordning till sängs, imorgon kallar jobbet!

Busunge!

För ett par timmar sen skulle egentligen Sofi gått och lagt sig - här sitter hon brevid, skrattar  och leker. Vi som haft bra nattrutin här hemma, nu har den totalt blivit rubbad. Men vem vill inte vara uppe med morsan och farsan lixom? Hihi.. ne, detta ska vi försöka ändra på.

En annan rolig sak Sofi börjat med är att smacka med läpparna! Det räcker inte med prutt och trall ljuden, hon vill nämligen smacka lite också. Hon har väl hört för mycket puss ljud här hemma. Ja, är hon inte allt för go så säg. Dock när det kommer till at få-slänga-ta upp-slänga saker håller man ju tokig ;-) Hon har hållt på med detta ett tag och nog kommer det att fortsättas med ett par månader framöver.. Man borde ha en s.k "napphållare" åt leksaker också haha.



Det var den 25 Oktober 2010..

Idag är det 1år sen vi förlovade oss. 1år sen vi satt en ring på fingrarna våra. Kommer aldrig glömma den dagen! Detta ville vi självklart fira och göra något tillsammans bara vi två. Så vi firade detta genom att gå ut och käka. Vi for först och lämnade av Sofi hos morfar och får sedan vidare till Scandic Plaza. Efter middag & efterrätt blev det hemfärd. En super mysig stund med älsklingen min!


Kyligt



Morgon började idag tidigt eftersom vi skulle iväg för barnfotografering. Redan kl halv 9 var vi utanför dörren och mötte kyla och frost. Hela dagen har varit rätt kylig och mer har vi att se framemot. Nu är det dags att packa fram alla vinterkläder..


Sällskaps spel i massor.

Helgen har bara bestått av sällskaps spel. Oj vad vi har spelat, fredag kväll, lördag kväll och söndag f.m! Ja, här stannar man hemma med familj och vänner och spelar spel om dagarna! Det har varit riktigt trevligt men emellan åt har det varit "krig" haha. Tror alla har varit dåliga förlorare ihelgen. Det har spelats Risk och Vilda affärer.

Men inte har vi bara ugglat hemma och spelat spel, vi har även hunnit varit ute och promenerat, besökt syster, blivit bjudna på middag och själv bjutit på middag! Kort som gott har det varit en fantastisk helg med mycker folk omkring oss.



Fredagens äventyr




Efter lunch for vi iväg för att mata och titta på änder. Det var så rogivande. Sofi tyckte om att titta medans Engla tyckte det var mycket roligare att mata och "ta" dom. En super mysig stund var det verkligen!


Fina höst dagar.

Både igår och idag har varit två fantastiska dagar som spenderats med Eva och William. Igår drog vi iväg på en stan runda som började med en lunch och sedan shopping! Fick hem mig både saker till hemmet och kläder till Sofi! Jag får själv åka ner på stan en annan dag i veckan för att shoppa lite åt mig, vill ha mysiga koftor i höst och vintern som kommer. Hemma blev det en lugn kväll som bestod av film och gott med sällskap av lillebror J!

Idag började vi med en sen morgon eftersom Sofi inte ville sova! Här hemma är det nämligen Sofi som bestämmer haha ;-) Efter vi gjort oss klar knallade vi ut och hem till en tjej från föräldragruppen som hade klädparty m. märket blingo. Efter allt lyssnande om kläderna så blev det självklart lite kikande på dom och oj så fina de var, men alldeles för dyra för mig! Men barnen fick iaf leka lite och lite fika slank även ner sen promenix hem för bus och middag! Mot kvällen blev det en promenad sen ett kvällsbad för lillan och bums i sängs! Hon har nu sen två timmar tillbaka sovit, och inte somande hon vart som helst inatt! Hon ligger nämligen i sin säng och sussar! Vi hoppas på en hel natt i spjälsängen hennes. Hon är ju faktiskt stor tjej nu hihi!


7 månader ♥



Nu har Sofi passerat halvåret och är nu 7 månader.  Ett charmtroll som henne får man nog leta efter, varje skratt eller leende så rynkas näsan och ögonen kisas. Man smälter ju. Vi älskar henne mer och mer för var dag som går

För drygt 2 vecka sen kom den s.k jobbigaste fasen, separationsfasen. Så fort vi försvinner från hennes syn hör man hur hon springer allt fortare med sina ben i gåstolen för att försöka hinna i fatt oss. Hon rent av gråter så fort vi försvinner. De har inte alltid varit på detta viss, det kommer och går lixom. De sägs att det håller på periodsvis mellan 7 - 9 månader. Alla dessa faser.. Men tur att vi inte "försvinner" allt för länge hihi! Hon vill inte heller vara hos vissa personer, ibland går det och inte. Dom hon känner igen och träffar ofta går det för det mesta bra!

Äter större portioner av mat, får både lunch och middags mål. Mums!  
Håller på att byta ut ersättning till enbart välling. 
Använder strl. 74, enstaka plagg i 68. 
Börjat föra händerna mot varandra, snart kommer klappet. Återstår och se!  
Kan ställa sig upp själv med hjälp av benmusklerna, självklart håller hon i våra händer. Går framåt vid s.k "gå träning" hihi!
Inget intresse av att krypa...än.. Vid s.k "krypträning" blir hon bara arg på morsan och farsan.  
Här pratas det i massor. Babblandet har börjat falla på plats. Ibland kommer ord som "dada" "pappa" "titahhh" "tuteeh" från frökens mun. Än har hon inte sagt sitt första ord men det utforskas en hel del.
Brummar med munnen och för fingrarna på munnen så det kommer ljud (ja, ni fattar).
Kan hålla i sin flaska och dricka själv. (Gjort ett tag nu men nu kan hon hålla i sina stora flaskor också).
Kan leka längre perioder själv.
Vinkar.
Forsätter att utforska världen och gillar sång och ramsor. 
Ff en väldigt bestämd dam som visar sin vilja!


Kycklingpaj med chilisås.

Dagens middags blev kycklingpaj med chilisås, ett recept jag hittat på internet & det var supergott! Därför delar jag med mig av mitt recept av pajen!

Pajdeg:
 100 gram margarin
 2½ dl mjöl
 2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
2 kyckling fileer
 2 paprika (gul och röd)
 4 Skivad annanas
 2½ dl mellan grädde
 2 msk mjöl
 1½ dl chilisås

Rör samman maraginet, mjölet och vattnet. Bre ut det i en pajform och för grädda i ugn i 10 min på 225 grader. Börja sedan med fyllningen, hacka lök, paprika och kycklingen i bitar och stek i panna. Hacka annanasen och rör ner. Rör ner mellan grädden som först vispats samman med mjölet. Låt koka upp i 2 minuter tillsammans med chilisåsen. Våga krydda! Jag använde mig av paprikakrydda, chilikrydda, curry och italiensk salladskrydda.

Lägg fyllningen på pajdegen och pensla över med ägg. In i ugnen återigen på 225 grader i 25 - 30 minuter. Severas med grönt!


17 oktober

Idag har vi gjort det "roliga" här hemma, sånt som måste göras! Vi har både städat och tvättat. När man knappt ser golvet i sovrummet, när det ligger fullt av kläder är det nog dags för att tvätta! Jag har även suttit och gått igenom hela Sofi's garderob och lagt bort en hel del men även lagt fram en massa kläder. Vi hann även med en test i vinter overallen, lite stor men sitter säkert som ett smäck till vinter! Hon växer ju som ett odjur hihi! Annars är ju inte det hela världen.

Denna helg har verkligen gått i snigel fart, beror nog bara på att jag har jobbat! Både fredag kväll och söndag hel dag. Helgens jobb tog verkligen i, när jag väl kom hem på kvällen hann vi bara slå på film och plocka fram godiset och sen somnade jag på plats. Den lediga lördagen bestod av att besöka Petra med famlij! Guu vad jag saknar dom. Även fast vi pratar varje dag är det inte samma sak. Jag får hoppas att veckan inte kommer bestå av en massa to-do för mig så får jag mig nog tid för ett till besök. Iaf, mot kvällen promenerade vi hem till mamma och käkade middag och snack innan det var dags för att röra sig hem för att sova.


Ljus i vårt hus.

Framsteg i lägenheten går framåt. I veckan ska gardiner och tavlor upp i vardagsrummet.


En trött tjej!

Idag som igår besökte vi öppna förskolan. Igår som varje onsdag var det Baby Cafét och idag var det träff med föräldragruppen. Eftersom vi träffas redan kl 10.00 på träffarna krockar alltid lillan sovnap! Hon slumprade till en kortis på tjugo minuter, alldeles för lite för henne! Hemma hade jag en dötrött tjej som efter lunchen tog sig en lur. 3(!) timmar varade den! Hon måste verkligen vart helt slut hihi!

Middag och bad efter lillan vaknat och sedan blev det natt för både sambo och dotter. Har sen kl åtta haft egentid. Vilket såklart är skönt till en början men sen blir man smått rastlös "vad ska jag nu göra" går om & om i huvudet. Känns som nått saknas. Ne, nu ska jag försöka ta vara på tiden och städa undan lite och sen göra natten.

HÖSTLIGT

Denna måndag började med sovmorgon! Eller nja, iofs så somande vi inte förens kl 02 så det är inte så konstigt att vi inte klev upp förens strax över 10. Idag har vi hunnit mycket! Kära Elin kom förbi mitt i tvättandet för att kika in och se lägenheten och prata lite. Kring lunch tid gick jag och lillan ut på en promenad medan sambon avslutade tvätten. Därefter blev det yttligaren en promenad som sträckte sig ända till Ersbodas handelsområde. Efter några ärenden, då klockan började nära sig middags tid begav vi oss hem för middag och gäster.

 

Klockan halv 8 nattades lillan och jag skojar inte, hon däckade så fort hon lades ner med vällingflaskan i munnen! Det har varit en fartfylld dag till och med för Sofi. Imorgon blir det en hel-dags-mys med far och dotter. Själv ska man iväg och jobba, andra passet ska jobbas.


Oktober

Nu har ännu en super mysig helg passerat. Vi har mest bara mysigt och fixat här hemma och vi lär nog få fortsätta med det ett bra tag. Men framåt går det och glad är man väl får det! Soffan kommer dessutom i veckan, kommer bli bra när den är på plats! Har även hunnit kikat in på ikea.se ikväll och byggt ihop en garderob till mig så att jag och sambon får oss en likadan! Tokigt vore väl annars.

Sängen ropar man uppe väl man nog vara ett litet tag till. Det händer nog 1 gng/månad att tjoppan får för sig att kliva upp när hon gjort natten. Får hoppas att skitungen snart somnar så mor och far får göra natten men här brevid sitter hon med världens största smile "kul och vara uppe med föräldrarna såhär sen på kvällen" typ. Trots det är hon världens underbaraste, man kan inte annat än att le tillbaka!


Framsteg

Idag på ÖF pratade jag med BVC tanterna om mat till lillan. Efter det samtalet känner jag mig mer peppad på att göra mat. Har hittills bara lagat och gett lillan köttpuré och korv. I veckan hade jag tänkt laga kyckling och fisk så mer smaker ska börjar intas. Har nu börjat med ett helt mål till lunch så känner att jag måste variera lite och inte ge samma i princip. Dags att laga mer puréer till Sofi helt enkelt!

Har varit dålig på att uppdatera om Sofi på senaste. Det händer så fasansfullt mycket på kort tid och sen hon blev sex månader har det hänt så mycket. Hon har börjat ge sig an pincettgreppet, än har hon inte lyckats men hon håller greppet och försöker, det är bara de greppet som gäller när man räcker fram nått litet. Hon har börjat vinka, i princip hela tiden. Hon har inte riktigt listat ut att man bara ska göra det vid hej och hejdå. Det går fort framåt. Stadig sittare har hon också blivit. Tycker om när man skojar och stojar med henne och göra rörelser i alla former. Tempramentet visar sig mer och mer för varje dag - mammas tempramente, sådan mor sådan dotter. Vad mer behöver jag säga, hon är den underbaraste och finaste Sofi!

Tittar nyfiken ut

När vi igår var på väg hem till Catta hade det just börjat klarna upp. Sofi satt med regnskyddet på vagnen och hörde det dugga lite. Hon är nyfiken så nånting! Vi hade en riktigt trevlig dag hemma hos Catta och lillkillen Neo, väl där var hon också super nyfiken och kikade runt över allt med sina ögon små. När vi kom hem fick lillan sitta i gåstolen medan vi lagade maten och vips så började hon gå framåt (!) hon som alltid bara gått bakåt. Kanske var det Neo som visade hur man egentligen skulle göra? Han själv fort runt som en racer bil! Haha. Söta ungar.

Idag har vi återigen varit och träffat bäbisar och mammor. Tycker babycafét är super mysigt. Man känner sig alltid så välkommen. Som vanligt avslutades cafét med sång. Sofi är helt tokig i "mormors lilla kråka". Har ikväll sjungigt och stojat till den tills hon stupa! En trött och förskyld tjej somnade bara på nån sekund. Blir nog att vara hemma och kurera imorgon. Tänk att hon bara helt plötsling blev hostig och snorig, det var rinner..

O, vi får inte glömma. Sofi har än en gång blivit kusin detta år. Denna gång åt en liten, liten flicka på bara några hundra gram tittade fram i början på veckan för att hälsa sig välkommen till världen! Sofi fick dock inte följa med in när vi kikade på underverket utan hon får vänta helt enkelt. "Den som väntar på nå gott väntar aldrig förlänge"

Borta bra men hemma bäst

Igår fick vi fara hem för natten och oj så skönt det var att sova i sin egen säng. Det är ff kaotiskt här hemma och vi kan nästan inte göra något. Imorgon ska vi verkligen STOR städa så vi kan få ordning här hemma. Åh, så jag längtar tills att är klart, jag må ha sagt det tusen gånger men det är så jobbigt att både hålla på att städa och ta hand om ett barn.

Idag kom vi oss ut på en höst promenix. Det är så härligt när solen också vill titta fram. Imorgon lär vi nog försöka ta oss härifrån så länge B är i skolan. Men vart vi ska eller vad vi ska göra lär vi upptäcka imorgon. Godnatt.

Tapettsering

Hemma håller vi i fullt ös på att tapettsera, både hall och vardagsrum. Jag har sen i onsdags sovit borta med lillan herrarna får jobba i lugn och ro. De första två nätterna sov vi hos syster och nu sover vi hos mamma. Vi har haft riktigt mysiga dagar och vaknat med nära omkring oss. Imorgon hoppas jag att det är klart så vi kan börja med våra rutiner igen, det har blivit helt omkastat. Sofi känner nog av att vi inte sover hemma, hon vaknar mest hela tiden, somnar sent och vaknar tidigt, halv 7 eller 6 börjar hon böka eller vaknar för dagen. Annars har vi haft det bra. Idag har vi varit och hälsat på syster och sen drog vi över till pappa för middag och spel. En riktigt trevlig kväll, och självklart vann man över alla ;-)

Imorgon ska jag och lillan iväg till farmor och farfar för att fira farmor som till veckan fyller år. Sen hoppas jag att hemgången går till VÅR lägenhet men tror svagt på att det är klart tills dess. Vi får se. Håll tummarna!