26 september

Efter ett drös med pannkakor till lunch var det dags för att gå ut. Det blev en promenad som nästan sträckte sig ända bort till nydala och sedan tillbaka. De var en riktigt skön höst promenad, vid min sida hade jag självklart den bästa promenadtjejen Eva. Jag hoppas att vädret sitter kvar imorgon då det först blir en tripp ner till stan för en fika med en vän! Sen hoppas jag på yttligare en promenad här i trakten.

Wordfeud - Pe90

Har gått och blivit besatt i Wordfeud. Igår medans lillan sov hade jag absolut inget att göra då sambon inte heller var hemma. Jag laddade hem Wordfeud, som jag blivit tipsad att göra - där var jag fast! Efter nån timmes spelandes var jag bara tvungen att slå igen luren för att sova och direkt när jag vaknade var jag tvungen att kika om någon svarat. Har suttit som ett klister hela dagen. Nu får jag nog ta och lugna ner mig lite haha. Tänkt att man kan fasta så fort för ett liten spel.


Lördag

Hemma och äntligen ligger vår prinsessa och sover. Har försökt få henne och sova sen kl tre men ögonen vill så gärna hänga med överallt, så mycket att se. Dagen har spenderats med kära syster. Haft en super mysig dag vi två plus barnen våra. Nu ska jag bara njuta tills det blir min tur att gå och sova. Imorgon väntas nya äventyr.

Babycafé

Idag som alla andra onsdagar blev det självklart en dag på ÖF med alla mammor och barn. Det har verkligen blivit super skoj att fara dit då det har börjat komma dit fler. Sofi var glad dagen igenom och efter sång somnade hon likaså alla andra barn i våra famnar. Öppna förskolan tar verkligen på krafterna, inte bara på Sofis utan jag var också helt slut. Imorgon blir det även ett besök på ÖF, fast då på församlingsgården. Första gången jag ska dit och kika och det kommer nog vara lika skoj! Sofi kommer iaf att tycka det.

Sofi har även idag fått en 6 månaders present av sin käre vän William. Hon har redan lyckats få sig en kille efter sig! Hihi. Dom kommer ha så skoj när de börjar leka med varandra. Nu är det leenden och snegling på varandra som gäller. Underbara barn!

Nu har B sprunigt iväg för att handla något gott inför kvällen, sen blir det natten (skulle lätt kunna gå och sova nu!) och ladda batterierna inför en hel dag imorgon. Först stan med kära syster Petra och sen ÖF och hemma väntar tvätten på att bli tvättad. Godkväll.

Moster på besök

Fina syster gjorde oss idag sällskap. Vi lunchade och snackade som vanligt. Fick även känna bebis sparkar Det är så mysigt. Fick mig att minnas när Sofi låg i magen. Tänka att man kan glömma så fort.


Monday

Underbar dag trotts att det var lite kylligt! Nu märker man verkligen att hösten är här, och kallare kommer det bli. Iaf, idag har vi varit och traskat runt på Ersbodas handelsområde hela dagen lång. Kom hem med lite kläder till Sofi som present till henne på halvårs dagen (helt underbart fina kläder). Även mamma köpte hem sig lite nytt till garderoben ;-)


Halvåret ♥

Idag är det inte vilken dag som helst, idag blir nämligen vår dotter 6 månader. Ja, halvåret. Vi är halvvägs inne på hennes första år. Om det går så här snabbt så lär hon snart blir 1 år. Vår stora flicka! Den största utveckligen och framsteget som Sofi gjort är att hon lärt sig sitta. Från att vara jätte ostadig till att sitta i längre stunder innan hon tippar. Det lär ta någon vecka till innan hon är helt stadig! Vi är så stolt över vår flicka. Vi älskar henne så otroligt mycket

Välling har blivit till ett kvälls- och morgonmål.
Har smakat det mesta när det kommer till smakportioner. Ska börja introducera fågel/fisk/kött med pasta/ris/potatis och grönsaker till veckan.
Kan sitta och kan från sittandes fara framåt så hon hamnar på mage.
Använder strl. 74/68. Några i strl. 62 ff.
Kan stadigt greppa föremål som hon vill ha. Kan föra ett föremål från ena handen till andra.
Klappar mamma och pappa "på axeln", inte bara en gång utan flera tons gånger. Haha.
Tycker mammas halsband är facinerande, hon bara tittar och tar försiktigt på dom.
Stark i händerna är hon och det gäller att se upp när hon kommer. Slits i hår, skägg och kläder.
Blir glad så fort hon ser sin familj och släkt.
Älskar att bada.
Sover underbart på natten, ff nattmål 4-5 timmar emellan.
Sträcker upp sina händer när hon vill upp.
Tycker om när någon läser/sjunger för henne.
Tycker om att slå med händerna och höra saker låta.
Älskar tittut leken.
Vill bita/suga på mobiltelefoner, tvdosa och sånt man inte får bita/suga på, haha.
Sofi är nyfiken, glad, gosig och enivs.

0 - 6 månader


Från promenaden tidigare idag

Vilken härlig dag det varit idag. Vi var ute en lååång stund och bara promenerade och stannade av vid en lekpark där Sofi fick gunga. Eftersom denna dag bara rusade förbi blev det varken fix eller vikning här hemma. Nu håller jag på att tvätta så imorgon lär vi nog avsluta det som var tänkt göras idag!

 


Söndag

Nu har ännu en helg passerat. En riktigt lugn sådan. Vi var i fredags hos mamma och hälsade på, där satt vi alla tillsammans och kikade på idol och snackade tills klockan blev alldeles för mycket. Påvägen hem slocknade Sofi sött i vagnen och när vi kom hem gick vi direkt i sängs, kl elva sov nog vi alla. Lördagen började lugn, efter fika, mys och tv tittande började vi fixa här hemma. Vi hann verkligen få mycket gjort dock syns det knappt haha. Framsteg görs och snart är vi iordning för att känna oss hemma.

Idag blir det en fixa lite till dag. Vi ska vika alla kläder som tvättades igår och yttligare tvätta lite till. Fixa iordning en garderob åt mina kläder måste också göras. Hittills har bara herrn och dottern fått sig en garderob medans mina ligger i påsar haha. En promenad hinner vi nog också med. Ha en underbar söndag.


15 september

Idag är der redan Torsdag! Veckan har gått så fruktansvärt fort. Morgonen började med mys i sängen och sedan ett bad. Efter det klampade sambom in genom dörren. Han hann bara vara hemma en liten stund innan han drog iväg till universitetet. Sen är det bara en dag kvar tills vi har hela helgen tillsammans. Film mys och fix av lägenhet är vad som står på schemat.

Nu ligger Sofi och sover och ingen feber har hon heller fått! Det är ju bara för bra för att vara sant. Medans hon sover ska jag ta och göra mig en kopp kaffe och bara ta det lugnt tills vi får besök.

TBC sprutan & andra vaccinationen plus läkarkontroll.



Idag har det varit en jobbig dag för lillan. Det började med ett besök på sjukhuset där vi tog TBC sprutan och eftersom den svider blev hon självklart ledsen, men det varade bara för ett ögonblick, sedan var det som bortglömt. Efter lunch drog vi oss iväg igen då det var dags för ett BVC besök, Eva hängde på för att lilleman skulle vägas och rycka in om jag behövde hennes stöd. Det var dags för andra vaccinationen plus läkarkontroll. Sofi fick väl godkänt och vid sprutorna kom det självklart tårar, men lika så där varade det bara för ett ögonblick. Lille vän. Nu är stortjejen 67cm lång, väger 9300 gram och har en huvudfångs på 41,5. Ja jisses, tänkt att hon nu på måndag blir halvåret.

Iaf, onsdag idag och babycafét stod ju också på schema i mån om hur hon reagerade efteråt. Där väntades ett hel drös med bäbisar. Så skoj att det äntligen har börjat dyka upp fler mammor och barn. Några mammor från föräldragruppen var också där med deras små. Sofi jollrade på och tittade nyfiket på vad andra barn höll på med samtidigt som hon själv tuggade på lite leksaker. Babycafét avslutade med sång och sedan begav vi oss hem. Nu sover lillan och hittills är hon en solstråle, jag hoppas att hon förblir feberfri. Håll tummarna med mig

E.L.F




Igår kom mitt efterlängtade packet från e.l.f som jag beställt efter. Så fort jag öppnade packetet blev jag super nöjd och idag invigdes några va produkterna och det var suveränt bra. Kommer defintivt att beställa därifrån nästa gång.

Välkommen hem!

Nu har vi flyttat! Igår for jag och Sofi iväg till farföräldrarna där vi spenderade hela dagen medans B och killarna flyttade. Dom var otroligt duktiga, efter 5 vändor var allting klart! Vi skulle alltså helt plötsligt hem till nya lägenheten, kändes jättekonstigt men samtidigt bra! Nu är det andra natten vi spendera här och det är fortfarande kaotiskt. Mamma kommer imorgon för att hjälpa oss, så vi fortare kommer till ro. Det behövs verkligen! iaf, vi trivs otroligt bra. Super trevliga grannar och trevligt folk här omkring.

Annars har Sofi blivit feberfri. Dock har hon haft svårt att komma till ro, vilket resulterat en gnällig och ledsen tjej. Vi gjorde allt för att underhålla henne men inget hjälpte, tillslut med lite välling slocknade hon äntligen för natten! Nu kan vi båda luta oss tillbaka och bara ta det lungt, nya tag imorgon med lägenheten. Godnatt.

Tredagarsfebern

Här hemma har Sofi fortfarande feber, verkar vara tredagarsfebern hon åkt på - iaf när det kommer till symtomernarna. Tycker så synd om min lilla flicka. Tempen har idag visat som mest 39,2 och nu ligger den på 38. Så idag har vi bara tagit det lungt, bara myst i soffan hon och jag - suttit och tittat på tv och sovit. Nu längtar vi tills pappsen kommer hem och kramar oss, speciellt våran sjukling.


Feber

Lillan har slockat sen en halvtimme tillbaka. Ikväll har vi haft en gnällig och ledsen tjej som kokat av värme. Det visade ju sig att hon fått feber, 38,7 låg tempen på! Stackarn. Nu hoppas vi att hon kryar på sig tills imorgon, vi kommer ändå stanna hemma vi två och bara mysa till pappsen kommer hem från univ. sen blir det fredags mys.


ÖF

Idag har vi varit på öppna förskolan med förldragruppen och träffat alla mammor och barn. Idag pratade vi om amning, mat och sömn, men mest om mat. Vi tog dessutom en bild på oss alla tillsammans, jag hoppas att vi får se den ev. få den, skulle vara kul! Super skoj har vi iaf haft det! Längtar redan tills vi ses igen och det lär vi nog göra inom kort!

Har även hunnit med att packa en kartong och t.o.m varit över med den. Sen drog vi vidare till affären där jag handlade hem de nödvändiga sakerna, vi vill inte stor handla än, väntar nog med det till den dagen vi flyttat helt. Åh vad jag längtar tills allt är fixat och klart. Ne, nu blir det till att diska och plocka undan från maten medans lillan sover.

Nu kör vi!

Här är det full fart med att packa och flytta. Idag flyttade vi över ett helt drös med kartonger och några svart sopsäckar. Vi fick nämligen flytta in lite tidigare än planerat och det är skönt då vi kan ta det lite saktare. Vi var över till nya lghet och packade upp lite också så vi fortare kommer iordning men det kommer ändå ta ett bra tag innan vi känner oss som hemma då vi måste köpa lite nytt och måla om lite. Vi kommer nog att vänta med att måla om i hall och vardagsrum till vintern.

Imorgon innan mer packning tar jag och lillan paus och beger oss iväg till öppna förskolan och träffar bäbisar och mammor för snack och lek! Skoj! Missade baby cafét idag, tråkigt men varje gång kan man inte alltid kunna, speciellt då vi håller på med detta projekt!

Annars har vi bara myst med familj och vänner. Vi har gått promenader, sett på tv och varit och fixat det sista med bank och mäklare. Nu blir det bad för lillan så vi är ren och fin inför imorgon. Hoppas ni andra får en fin onsdags kväll!

Tecknat



Sitter just nu och tittar på Idol, missade gårdagens avsnitt. Skoj att det är tillbaka nu! Då har man nått att se framemot en vanlig höstkväll. Lillan ligger iaf och sover sen en timme tillbaka, jag försöker få henne att sova i spjälsängen då hon har blivit duktig på att sova länge! Men det går väl sisådär. Iofs så började jag med detta igår bara och det gick inte alls, nu ikväll gick det bra till en början - hon somnade iaf, stort plus poäng! Men har just varit där och flyttat henne då hon vaknade till så nu ligger hon iaf i våran säng och sussar sött haha! Fortsättning följer..

Idag har vi haft tjejdag. B har börjat på univ. idag så nu framöver kommer vi spendera dagarna själv. Vi har haft en super mysig dag, lekt och skojat hela dagen lång! Imorgon har vi inga planer alls så vi får helt enkelt se vad som sker.

Trio tjejerna!

Number 3! Ja, vad ska man säga om dessa tjejer. De coolaste bruttorna i stan. Izabelle och Engla är som systrar, de leker de bästa lekarna tillsammans men bråkar även de till det värsta. När Sofi har kommit upp till lek stadiet kommer de ha så skoj tillsammans!


I detta ögonblick

Två kartonger är nu packade och en till är snart full. Så ja, det går framåt. Har även hunnit med att diska och dammtorkat lite här och där. Lägenheten börjar nu bli tom, det ser inte alls hemtrevligt ut. Nu vill jag bara att dagen ska komma då vi far med flyttsläpet till den nya lägenheten!

Noliamässan - loppis

Godkväll. Lillan har just gjort natten, en övertrött dam hade jag att hanskas med men tillslut så knoppade hon! Hon har inte alls sovit mycket idag, det är ju så mycket annat att se och göra. Varför sova lixom? Haha. Blir nog en bra natt. Hon har de två senaste dagarna sovit 5 och 6 timmar i sträck! Det börjar likna tiden då hon var pytteliten. Skönt för mamma och pappa att få lite sammanhängade sömn.

Jag och Sofi har idag hängt med lilla Tuva och Elin. Vi drog ner till barnloppis på Noliamässan och snacka om folk! Tror hela Umeås mammor var där och handlade. Tillslut gick vi ut därifrån så fick jag i lugn och ro gå in igen och kika medans Elin passade ungarna. Jag kom hem med två böcker, ett par stjärn byxor och en cool elefant galge! Sedan begav vi oss till stan för fika. Elin bjöd då Sofi somnade vid kassan så nästa gång bjuder Pernilla! Kort som gott en trevlig dag.

Höst


Idag har det blivit 2 promenader. En med syster och en med sambon. Det var en riktigt skön höst dag idag och man behöver komma ut lite! Om ett tag gör nog Sofi natten och då blir det film för oss med fredags gott. Hoppas ni andra får en underbar fredagskväll!