En promenad och söndagsfika.


När jag och lillan skulle iväg för att möta upp B mötte vi även på syster m. familj. Vi tänkte då gå och sätta oss inne på lekplats men hamnade ist hemma hos morfar/pappa. Där bjöds det på lek, kaffe och bullar. Dagens promenad bjöd på mycket mer idag :)

Fina ute dagar.

Åh, vilket härligt väder vi fått! Jag njuter fullt ut. Nu har vi två mornar i rad förfyttat oss till balkongen för att börja vår morgon. Vi intar först vår frukost och sen medan jag/vi tar oss en kopp kaffe passar Sofi på att leka förfullt. Hon älskar det. Inte nog med alla hundar som traskar förbi, hon blir hel nöjd. En bra start på dagen. Snart ska vi ut på en liten promenad, ut för att möta upp pappsen som jobbat sen igår f.m. Som vi längtat efter han! Ha en bra söndag, ut och njut i solen.


Alltid lika mysigt med besök!

Efter lunch har jag och lillan haft besök av sin kompis Valle och hans mamma Malin. Dom lekte överallt och ingenstans, och med alla möjliga saker. Leksaker som bakformar och slevar. Det är som alltid lika trevligt att vara med vänner. Sen blev det middag hos mamma/mormor.

Igår myste vi med syster och hennes barn. Vi var ute och promenerade då vi helt plötsligt fick för oss för att gå in till biblan och läsa lite böcker och fika på cafét brevid. Trotts att vi har ett café 5 minuter bort är det konstigt att det lätt glöms bort. Förstår inte varför, det är gott fika och dessutom får du det för en billigpeng! Ne, dit ska vi fara fler gånger.



Ingen vår så långt ögat når.

Både igår och idag hade vi planer om att vi skulle ner på stan och kolla. Men av samma anledning, dvs pga det dåliga vädret så skippade vi det. Det är ju trotts allt roligare att vara ute på stan när det är fint väder. Vi får helt enkelt ta det när det är lite solsken ute. Vart är du efterlängtade vår?

Men vi satt inte hemma för det, vi fick ett samtal strax över 3. Vi fick frågan om vi skulle följa med till busplaneten för lite lek och bus. Vem tackar nej till det? Inte då vi. Vi for ner dit och busade lite med Katta och Emma med deras busungar Hugo och Carl. Super kul var det! Denna gång vad andra gången för oss och nu var vi inte på lill avdelningen utan idag utforskade vi heeeela busplaneten, vi klättrade, åkte ruschkana, lekte i bollhavet och kröp upp och ner. Behöver jag ens säga att vi mammor fick oss ett träningspass? 1 timme räkte gått och väl. Sofi vart helt slut och för 1 timme sen gjorde hon natten. Nu blir det soffläge för denna mamma och sedan sängen.

13 månader ♥

Anvd. strl. 80/86
Går stadigt, springer, går bakåt och på sidan.
Kryper ff.
Ff prata med det ord hon kan men har yttligare lärt sig läten av katt "mjau" och häst "eiih". Säger "baba" åt lampa, "hej" (hej), "ja-ah, aa, ja" (ja), "ne-eh, nää" (nej), tag (tack), "la la la" (lala), "bäbi" (Bäbis) "Bella" åt kusin Izabelle, "momo" (mormor), "mofa" (morfar).
Annars pratar hon på, försöker binda samman vokaler och konsonanter till ord.
Fått två till tänder. 3an den 25/3 och 4an den 14/4. Ser även glimten av två till som är på G.
Nu rutin: Borta tänder. Säg "Ahhh.." "Ahhh" Sofi är super duktigt. Inga problem alls.
Vill gärna bli snyten när hon är lite snorig. Vill även göra det själv.
Har börjat vilja hjälpa till mer, tar fram kläder och hjälper till att städa.
Har förstått sig på plocklådan. Efter lite guiden så har hon lärt sig!
Älskar härmapa lekar.
Har typ kommit in i någon slags seperationsångest igen. Inte vill Sofi vara själv utan att se mamma eller pappa.
Har gått och blivit rå skraj för plötsliga ljud, såsom plingklockan osv.
Inte nog med att hon lärt sig gå upp och ner i soffan har hon nu börjat springa i soffan, ajaj säger mamma/pappa.
Älskar att vara med familj och vänner. Leka och busa.
Nya favortier är gunghäst och åka ruchkana.

Håller tummarna för bättre väder.

Vilket knasigt April väder vi fått. Igår när vi var påväg från ÖF blåste det en hel del men inte hade vi tankarna om att det senare skulle börja snöa. Nu håller vi tummarna om att snön snabbt smälter bort så vi får vårt efterlängade vår väder snart!

Och idag gjorde Sofi morgon redan klockan 7. En pigg flicka och en trött mamma! Efter en timmes morgonmys var dagen full igång och strax efter det kom morfar på ett besök för fika, prat och lek. Vi blev sedan bjuda på middag hos mormor där vi inte stannade länge eftersom vi redan hade planer för eftermiddagen! Efter middagen drog vi vidare hem till Eva för lek och bus med kompisarna William och Loie. Vi mammor fick lyxfika medans barnen satt och smaskade majskrokar och lekte. Det var en trevlig och mysig kväll med fina mammor och lekandes barn!


UPDATE FOR U!

Ursäkta för en liten bloggtorka, men nu är jag tillbaka! Dagarna sen onsdags har bestått av besök och jobb! I torsdags fick vi besök av Jenny och Petra och deras barn, det var lika trevligt som det alltid brukar vara med dessa två härliga tjejer! I fredags och söndags jobbade jag hela dagar och då är man rätt så slut när man kommer hem, då passar jag hellre på att bara slappa i soffan än att sitta vid datorn. Annars har vi bara tagit det lugnt, gått promenader, varit ute på balkongen och busat och ätit gott!

Idag har vi umgås med Petra och barnen, vi tog oss en promenad till Ersbodas handelsområde och kikade lite. Jag fick inte hem mig ett par skor idag heller men ett par gardiner som skulle sitta fint i sovrummet blev det. Efter den svängen for vi hem och inväntade pappsen som varit och jobbat, som han även ska göra imorgon, dagen efter det och efter det.. Ja, hela veckan vill säga. Så vad jag och lillan ska hitta på tar vi dag för dag, mycket mor och dotter häng blir det iaf hihi! Det gillas.


4 år med min finaste



Godnatt

Idag efter lunch drog vi iväg till stan för att shoppa, tanken var att hitta ett par nya skor som länge stått högt upp på listan men återigen kom jag inte hem med några. Jag kom ist hem med lite andra saker.. som det alltid brukar slut.

Väl hemma blev det middag och sen lungt. Vi har inte alls gjort många knopp sen dess. Sofi somnade kl 8 bums och då for även B. Sen dess har jag suttit och tittat på tv och haft tankarna om att gå och lägga mig alldelses för länge! Nu blir det äntligen sängen! Godnatt.

Liljor.

Hemmadag idag. Ingen har direkt varit sugen på att gå ut i detta väder. Ist har vi roat oss hemma, lekt, sett film och haft besök över på middag. Nu blir det nattning av lillan och sen lite plock innan det själv blir soffläge!

Ny vecka, nya bus.

Som rubriken lyder, ny vecka och likaså nya bus. Detta ser vi framemot, allt vad vi ska göra och hitta på. Vi har nästan hela veckan planerad, hihi! Nu ligger iaf Sofi och tar sin första och enda power nap och sen far vi ut på äventyr. Vi ska iväg för att träffa kompisar. Det ser vi framemot.


Sofi är cool i sina nya, upppackade kläder, och självklart ska det prydas med ett av mammas halsband som senare slets i två delar. Ja, det är sånt man får ta :-)

Yatzy spelande.

Igår efter Sofi somnat blev det BB Live och sedan yatzy spelande med lillebror M och sambon B. Ja, vem tror ni vann mest? Självklart jag. Det var verkligen längesen vi spelade yazty, minns förra året då vi var helt besatt av det. Lär nog bli lika så denna sommar, iaf på sommarkvällarna då lillan knoppat in för natten.


Påskhelgen

Påskhelgen är snart över och det har varit riktigt fart fyllda dagar. Dagarna har iprincip bara bestått av besök eller vi som besökare. Påsk- lunch/middag har vi i stort sätt bara vräkt i oss, magarna våra har varit nära på att sprängas. Det är ju så gott med sill, potatis och så vidare. Det har varit en mysig helg!


Sofi smaskar i sig det sista ur påskägget som hon fick kvällen innan.

Påskmiddag

Som varje högtid blir det alltid en middag hos bästa farmor och farfar. Denna dag var inge annorlunda, vi drog oss iväg för att spendera en hel dag med farmor och farfar, syskon och kusiner. Det var fullt ös på flickorna, dom sprang runt som aldrig förr och höll på enda in i det sista. Kl halv 8 somnade Sofi sittandes. En bra dag kort och gott! Nu kallar sängen, godnatt!

Ps!!! Sofi älskade sitt påskägg. Kan man bli gladare än att få se sina favorit snacks.

Skärtorsdag

Idag är det skärtorsdag och påsken är här. Jag har suttit och kollat bak i arkivet från förra skärtorsdagen, och vi hade i princip samma väder fast med mycket mindre snö på marken. Nu får gärna snön sluta falla. Dagen har i helhet beståt av besök, en på förmiddagen och två på eftermiddagen. Där emellan hann vi med en promenad för att få hem mer påskris. Tyckte att jag fick med mig hem tillräckligt från gårdagens promenad med syster men inte det, så det fick bli en tripp ut idag också för att ta hem lite mer, hihi! O, ja...Glad Påsk på er alla!


Påskvecka

Dagarna rullar på och det är snart påsk. Iår ska vi allt försöka knåpa ihop ett påskågg till lillan. Ett påskägg fyllt med hennes favoriter, dvs majskrokar och morots sticks!

Gårdagen spenderades hemma hos Sofis farmor och farfar, en av Sofis farbröder var på besök från Stockholm så vi var ju självklart tvugna och säga hej! Det var längesen sist. Efter middag och lite snack drog vi oss hemåt. Sofi somnade på bums, hon anade nog vad som skulle ske dagen efter - ett ÖF besök. Sagt som gjort drog vi oss idag ner till ÖF för lek och bus med våra kompisar.


1 April

April, april din dumma sill.. Ja, idag är det första April! Dagen man faktiskt får luras lite, har ni blivit lurade något? Det har då inte jag (inte vad jag vet iaf haha). & man kan ju undra när allt snöandes ska ta slut? Jag är less. Jag vill ha sommar, helst nu. Idag har vi iaf haft en riktigt slappar söndag! Jag fick sovmorgon, har sett ett x antal avsnitt av DHW, lekt med lillan och just framkallat över 100 bilder. Nu blir det soffläge, mys och lek med familjen.

Gårdagen bjöds på tjejsnack, spel, snacks (ost, kex, choklad, vindruvor och päron) och vin. En helt underbart trevlig kväll spenderad med super trevliga mammor! Det blev sent, men har man trevligt är det lätt att glömma bort klockslagen hihi! TACK tjejer!!