2013 I'm challenges u.

Ett nytt år är snart här, ett helt nytt år att se framemot och göra det bästa av. Det är ni själva som väljer vad ni vill sträva efter och vad era mål kommer bli. Har ni satt upp några mål som ni vill uppnå? Jag välkomnar 2013 med öppna armar, nytt år nya möjligheter, för visst är det så, ett nytt år att påbörja det oskriva bladet på. Jag har mycket jag strävar efter och om jag kommer uppnå alla dessa mål är upp till bevis.

But remember, never give up on something that you can't go a day without thinking about.
♥ ♥ ♥

Julafton

Julafton firades exakt som den brukar. Vi kom dit strax innan tre och gick sedan ner till källaren där kalle anka satts igång, till kalle anka serverades glögg m. russin. Efter kalle anka började middagen först med en silltallrik, sen vart det dags för korv och skinktallrik och sist men inte minst blev det korv, köttbullar och janssons. Efter maten var uppäten och allas magar höll på att sprängas blev det en kort vila innan tomten kom och knackade på, barnen vart som i vanlig ordning helt uppjagade. Klappar delades ut och öppnades och aftonen avslutades med tomtegröt ♥
 
Farfar hade denna jul, första gången faktiskt tänt en liten brasa ute som man från vardagsrumsfönstret kunde kika på. Den var till för tomten, så att tomten kunde hitta hem till oss. Barnen kunde knappt hålla sig ifrån att kika, deras nyfikna ögon skulle hålla koll på när tomten kom. Som bilder under visar kunde inte heller jag hålla sig ifrån från att spana efter tomten hihi!


23 december

Idag är det 1 dag innan julafton, 4de advent, dan före doppare dan. Vi är nu strax framme vid den dagen man blir barn på nytt. För visst är det underbart med jul, alla dessa traditoner man år ut och år in har skapat. Vi har under alla år firat på samma ställe och på samma vis. Jag älskar att det är så, för det är jul för mig.
 
All julstress man haft kan man nu lägga bakom sig, och tänka "nästa år ska jag vara i god tid". Som man alltid tänker men i vanlig ordning blir det på nått tokigt höger inte alls så :) Idag slog jag in det sista julklapparna och som tur var hann de bilder jag på tok försent beställde hem(det enda jag varit stressad över om jag ska vara helt ärlig). Trotts att jag jobbat 6 av 7 dagar i veckan har jag endå hunnit med mycket, firat lillajulafton med vännerna där vi käkade jultallrik och barnen fick en julklapp av tomten, varit och lunchat och shoppat det sista inför jul med syster och vän, blivit bjudna på middag och slagit in julklappar. Imorgon får jag min ledighet, jag är ledig enda till nästa år(låter sådär extremt länge haha). Ne, nu ska jag fortsätta jobba så jag önska er en underbar julafton. God Jul ♥

Luciafirande.

Förra torsdagen, den 13 december var det dags för Sofis första luciafirande. Jag, B och morfar promenarade dit och var just i tid när luciatåget kom tågandes. Sofi vinkade i huggsta hugg till pappa, och ropade vid flera tillfällen "pappa, pappa", "titta!". Dom sjung "sankta lucia", " tre pepparkaksgubbar", "i ett hus vid skogens slut" och "tipp tapp tipp tapp". Sofi som i vanliga fall älskar att sjunga var självklart med och sjung och gjorde alla dessa rörelser. Sen blev vart det dags för pepparkakor och glögg tillsammans med favorit killen Wille och familj!

21 månader ♥

Anvd. strl. 86/92
Kan hoppa jämnfota.
Kan nu räkna till 10, hoppar dock över siffran 5 ibland haha.
Börjat potträna, Sofi är jätteduktig!
Spel som pussel, memory är skoj.
Laga mat i sitt kök har äntligen blivit uppskattat, här lagas mat åt mamma/pappa och sig själv.
Börjat sjunga julsånger här hemma, hon gillar "tipp tapp" som hon glatt sjunger och gör rörelsen med fingrarna.
Gillar att spela spel på pappas mob.
Duktig på att tvätta händerna och munnen själv.

Komma och skall.

Nu är vi redan inne på en ny vecka, vi är nu inne på sista veckan innan julafton alltså. Helt galet att vi redan är där? Eftersom denna vecka för det mesta av jobb, alla dagar förutom torsdagen så ja, i stort sätt kommer jag pendla mellan hemmet och jobbet så det lär gå rätt segt framåt. Det blir för det mesta så när man har vaknatt på schemat.
 
Men det är skönt att man haft en ledig helg, då den innan beståd av jobb, julfest och en "40 dagar"-fest. Denna helg har varit mysig. Vi har hunnit med allt möjligt, vi har bakat, handlat julklappar, varit på badhuset och gjort sånt där som man måste - städat och tvättat. Men utvilad är jag och kommer det är nog det som håller mitt humör uppe inför vad som komma och skall(veckans jobbande alltså haha).

 
Nu ska jag snart sätta mig och fixa de näst sista julklapparna, hur ska jag hinna allt? Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar. Nä, nu ska jag sätta igång för om en liten stund ska jag hämta hem lillan som fick fara iväg till förskolan lite tidigare än vanligt eftersom jag skulle iväg på möte och herrn på skola.

Jul och Lucia kort

Idag medans vi var och handlade julklappar, när vi lix var ute på en massa äventyr runt om i affärer for vi och hämtade årets jul och lucia foto. Jag vart så nöjd, även fast mammsen inte fick fixa det sista med håret hennes hihi! Men oj, så fin och underbar dotter man har. Hon kommer bli en underbar storasyster ♥
 

Sofi's önskelista till tomten.

Julen börjar närma sig och vi är redan inne på 11 december. 13 dagar kvar.. har ni börjat räkna ner? Inte jag faktiskt, inte än iaf. Jag känner mig inte alls stressad, borde jag vara det? Jag har inte alls köpt många julklappar och har x antal kvar men ja, som sagt - jag känner lugnet. Gjorde iaf bort alla Sofis julklappar idag.
 
Eftersom denna dag mest är till barn så tänkte jag slänga in Sofis önskelista för i år, som jag gjorde sist ni minns. Sofi är ett barn med massa favoriter, hon har fått många favorit leksaker nu på slutet och man märker verkligen vad hon brinner för. Här är en del (resten ska pappa och mamma köpa så det får inte vara med på önskelistan hihi).
 
Pussel
Böcker
Kläder i strl. 92/98
Dockvagn från jabadabado.
Dockor
Bilar
Pysselsaker
Sängkläder
Låtsas mat i trä/tyg
 

"baka baka liten kaka"

Som vanligt så brukar jag alltid köpa något till min Sofi när jag är på stan eller dyl. Spelar ingen roll vad eller hur litet, eller stort. Igår blev det iaf hemköpt ett par pepparkaksformar och en pepparkaksdeg för här ska det bakas minnsan. Jag tog fram allt, och tänkte att vi idag bara bakar för cirka 1/4 av degen så vi kan baka andra dagar med - vilket var en bra tanke nu när jag blickar bakåt. Jo, vill ni veta varför? Vi fick ut 9 pepparkakor och resten hamnade i lillans mun. Kan ni tänka er hur mycket hon hade ätit om vi tagit hela? Eller hälften? Haha, stackars lilla magen men gott, det kan inte ens jag säga att det inte är. Längtar redan tills nästa gång hihi ♥
 

This girl is on fire

Jag har verkligen varit super dålig på att uppdatera på senaste, även fast jag velat blogga har jag inte direkt haft någon ork. Det senaste två veckorna har jag jobbat vaknatt och bara att försöka vända tillbaka dygnet vart ett mysterium. Efter att vaknätterna var över låg jag mest vaken hela nätterna igenom, och somnade om efter vi lämnat lillan på förskolan. Men nu har jag inte natt på ett tag och det känns skönt, bara fyra vaknätter kvar på sju veckor. Sömnen är viktig, speciellt för föräldrar som ska ha ork och aktivera sina barn efter förskolor och dyl. Som jag skrev i inläggen nedan - jag(vi) är på banan igen.

December månad.

Här hemma börjar vi återigen komma till form, efter några dagar av extrem illamående och förkylningar så är vi på banan igen. Värst av allt har nog varit min dumma halsont som bränt sönder min hals, jag har inte ens kunna dricka min favorit här hemma - vatten vill säga.
 
Igår fick jag äntligen ut och ta mig lite frisk luft, efter ett par dagar här hemma. Det varande dock inte så länge, väl nere på stan fick jag ett samtal från förskolan att Sofi hade spytt (?!). Jaha, det var bara att efter tjugo minuters vandring hoppa in i bussen med vännen. Jag och Sara for och hämtade Sofi, for hem till mig och käkade lunch och tog det lugnt tills sambon kom hem. Vi återvände till stan och slutförde våra inköp och avslutade dagen med en fika på NK.