Höst?

Ursäkta för bloggtorka, det är mycket som har hänt nu på sluten så varken tid eller lust har funnits. Jag hoppas att den är tillbaka nu. På senaste till har jag och sambon som sagt inskolan lillan på dagis, hon verkar trivas och vi har svårt att förstå att hon blivit så stor, i torsdag satte vi oss ner i soffan helt själv och bara "jaha, vad ska vi nu göra?". Det ekar i lägenheten när hon är på dagis men inte ska vi klaga vi har ju tusen saker att göra som vi inte haft möjlighet till förut, projekt som bara står och skriker på oss. Nu ska vi sätta igång med våra små to-do's när vi båda är lediga och lillan på dagis. Annars har jag även hunnit umgås med vänner och familjen, firat pappa, varit barnvakt, shoppat och varit ute och dans med vännerna. Dagarna rullar som sagt på i vanlig ordning men bristen på utelekar ekar, vad håller vädret på med? Det vart en sen sommar och tydligen en kort och dålig sådan. Är jag helt ute och cyklar om jag säger att hösten är här? Visst är hösten mysig på sitt sätt men det fina vädret kunde faktiskt ha stannat längre. Förra året kom hösten inte förns i slutet på Septemer om jag inte minns helt fel.

Numera ett dagisbarn

Sofi fick en rejäl hejdå kram av stora kusinen Izabelle, som idag följde med och hämtade upp lillan från dagis.  Nu är inskolningen över och på måndag är hon officiellt ett dagisbarn. Mammas stora tjej, tänk att hon numera är ett dagisbarn! Hon har fixat inskolningen strålande, när det var dags att föra in vilan fick vi komma tidigare och hämta hem en ledsen tjej som blivit avbruten i sömnen, men det är inte konstigt då hon varken sovit utan mig eller pappa sin. Idag gjorde hon ett galant slut på veckan och var där enda till halv 3, där hon även fixande vilan.

Ett nytt kapitel

I måndags klev vi in i ett nytt kapitel i livet. Tillslut kom dagen, som vi länge kruvat och längtar till. Vi öppnade dörrarna för förskolelivet. Nu har en hel vecka gått och hon verkar trivas både med pedagogerna och barnen. Hittills har vi bara varit med på utelekar/innelekar och fruktstunden. Nästa vecka är det dags att vara med på lunch och vila (om vi är friska vill säga, hon har redan fått baciller från det andra barnen. Snor, snor och snor), sedan ökar vi successivt.
 
Det tar på krafterna att vara med och leka, upptäcka och hinna med. Hon gör verkligen av med all energi och slockar så fort vi intagit lunchen här hemma. Men det är klart, det blir så mycket intryck för dom små.

17 månader ♥

Använder strl. 86
Fortsätter att prata i två-ord-meningar, hon använder det nästan hela tiden.
Är lätt att förstå, förklara och säga.
Busar mest hela tiden.
Har kommit in i någon slags trotsålder, så fort hon inte får göra/ha eller ta något på hennes vis brister hon ut i skrik.
Tand nr 10 och 11 har kommit. Nr 12 är på väg.
Kan hoppa.
Börjar på dagis imorgon.
Tycker om att bygga kojor av kuddar och täcken/filtar och göra myshörnor.
Älskar glass!
Nya ord: "umpa"(rumpa), "bajs"(bajs)
Varje gång hon gör illa sig kommer hon fram och vill att man ska blåsa och pussa på det onda.
Kan umgås själv på morgonen.

Yasmines dop 19.08.12

Då var andra dopet avklarat. Idag var det fina Yasmines dopdag som stod på dagens schema. Det var extra speciellt eftersom jag skulle återigen bli fadder. Nu är jag gudmor åt båda systrarna och jag är så stolt! & tror ni jag inte började gråta undertiden jag läste dikten? Jo, men självklart. Jag är ju världens känsligaste människa jag känner. Jag avslutar mitt i dikten för att inte börja gråta mer, tittar upp och säger "Tack" vänder mig om och ser syster i tårar! Jag är nog inte ensam om att vara känslig hihi! En underbar dag jag alltid kommer att minnas ♥
 

"Vid första ögonblick var ni så liten, jag såg knappt en bäbis med alla dessa rör och sladdar.
Det var en skrämmande syn, du stod inför en stor kamp. 
Knappt 1kg, bara skinn och ben, din kropp så liten med problem så stora.
Du kämpade hårt och fortsatte att växa. 
Så många farhågor, så många tårar.
Men du är hemma nu och fortsätter växa stort.

 

Jag älskar dig Yasmine, mer än ord kan säga.
Ett mirakel barn, en gåva från Gud.
Du visade världen, du visade oss alla."


Charlies dop 18.08.12

Idag är det inget mindre än Charlies dop dag! Han var så fin och duktig inne i kyrkan, sa knappt ett ljud. Jag och Stina hade därimot väldigt svårt att hålla vara barn tysta och stilla, vi matade dom med kex o majskrokar om vart annat för att det skulle vara frid men tror ni inte Sofi lyckades rymma ändå? Under stolar och fram till första parket haha. Dopet avslutades med fika och paket öppning.

Världens lycka

Efter en stor oro, kan jag äntligen andas ut! Jag vill bara skrika ut vad som får mig att bli så glad men eftersom allt inte är bestämt/planerat ännu väntar jag nog med att dela med mig av min nyhet ett par veckor efter mötet. Nu finns det säkert ett par nyfikna där ute som undrar vad som står på men jag var bara tyungen att dela min glädje lite hihi!
 
 

En morgon framför en massa böcker.

Vi började denna morgon med MAX böckerna och en galen morgonfrisyr. Det är rätt så mysigt att börja lungt och bara sitta framför en bok och läsa. En bra start på dagen helt enkelt.

14 Augusti

Dagarna rullar på som vanligt, i full fart. Igår begav vi oss mot stan med ett helt tjejgäng. Mammor och barn, i hopp om att barnen skulle vara snälla. Ja, visst var dom det. Lite spring och skrik får man ta om man bestämmer sig för att ta med sig sina barn på stan(aldrig igen som man brukar säga men så blir det aldrig). Dom spenderade hela över 4 timmar på stan och det borde dom få applåder för. Väl hemma var jag slut(!) så jag gick och la mig en timme med lillan så jag senare skulle fungera och det behövdes. Lillan fick liten febertopp mot kvällen och var rätt grinig, det är tand nr 12 som står på tur att dyka upp.
 
Idag började jag och lillan med ett bad och sedan en tripp till biblioteket med kusinerna för att låna hem lite böcker, och böcker fick vi mer än planerat med oss! Här ska det läsas i massor, speciellt MAX böckerna. Vi drog sedan hem till oss för lite mer lek och bus. Ikväll har vi lekt med vännerna, William, Alwa-lii och Loie med mammor. Vi gick till dagisplatsen så dom vänjer sig lite med lekparken eftersom dom snart börjar. 6 dagar kvar för Sofi..
 
Dessa namnlappar kom igår.. nu blir det att stryka fast dom på Sofi's kläder.

En fin dag.

Idag började jag och min träningskompis Elin dagen med en timmes gym, då åkte även mina nya Nike skor på! Jag är så nöjd över mitt köp, dessa kommer användas väl. Jag kommer nog börja med många powerwalks framöver också. Hihi! Efter det blev det städ och dusch inför kommande besök, men innan vi mötte upp fin besöket gick jag och lillan ut för lite lek i lekparken.
 
När besöket kom bjöd vi på lasagne och kaffe m. kärleksmums efteråt. Det blev mycket lek och bus. Sara blev barn på nytt hihi och nu har hon iaf nyss farit, efter x antal timmars tjejsnack! En super mysig dag.
 
Jag igår som powerwalkar på jobbet.

Frukostbesök

Denna morgon började med att vi fick frukostbesök av syster m. barn, efter äggmackor och kaffe sattes lekandet igång. Efter lunch och en powernap for jag och lillan iväg med mormor/mamma till Sikeåhamn för att återigen kika på loppisen, som vanlig kom jag inte ut med en enda kasse medan mormor/mamma kom ut med ett x antal haha.

Ikväll hänger jag med lillebror, så nu kan jag återgå och vara social med han innan jag gör natten. Imorgon är det helg och jag har inget på schemat förutom kvälls jobb på lördag.

Im back

Likså som vädret pendlat upp och ner har även jag pendlat. Efter en jobbhelg fick jag som vanlig sådär ont i huvudet, för lite sömn resulterar som vanligt detta migrän liknande symtom. Igår efter jag att jag varit och klippt mig låg jag död i soffan, och där låg jag ända fram tills att jag vaknade över att sambon bad mig gå och lägga mig (jag hade visst somnat hihi).
 
Men nu är jag pigg och alert, bara sådär.. efter en bra sovandes natt wiho! & inte nog med det, vi vaknade av att det var sol ute! Efter lunch packade vi väskan och drog iväg till gammelfarmor och gammelfarfar för middag. Mysigt och trevligt som vanligt.
 
Sofi som igår plaskade runt i alla vattenpölar hihi!