Utvecklingssprång 1

Skärtorsdagen blev riktigt mysig! När vi kom till mamma började vi direkt med att sätta igång grillen och grilla. Efter maten blev det att linda om sig med filtar och ut och sätta sig med alla grannar och folk satt och drack och hade det trevligt. Blev en "sen" kväll för oss, inte förns klockan 9 började vi röra oss hem. Det är sent för oss då vi brukar fara från folk vid halv 8 tiden i vanliga fall, lillan brukar ju krypa ner i kojs vid 10, 11 tiden men igår vart det lite senare. Men trotts det så vaknade hon med tuppen!

Iaf, jag fick som tur sova ut lite extra idag då älskling tog hand om lillan innan han begav sig till jobbet. Sofi har kommit in i något slags utvecklingsprång, hon är beroende av närhet och direkt hon somnat och vi försöker lägga ifrån oss henne så vaknar hon direkt, grinig och allmänt snuttig av sig har hon varit de senaste dagarna. Men detta utvecklingsprång brukar avta efter 1 vecka. Såhär sägs det vara:

SPRÅNG 1
Vid omkring 5 veckors ålder, ibland redan vid 4 veckor, börjar barnet ta det första språnget. Barnet genomgår en rad förändringar. Bland annat ändras matsmältningen, barnet börjar gråta med riktiga tårar, kan fokusera med ögonen och andas mer regelbundet. Nu kräks och rapar barnet mindre och ofta och kan vara vaket längre stunder.

Inför den stora förändringen blir barnet mera mammigt eller pappigt. Detta varar ibland bara någon dag, men ibland en hel vecka. Barnet brukar också gråta, skrika och vägra att somna. Föräldrarna förstår ingenting och går kanske till doktorn eller BVC för att kolla. Men förändringen beror alltså på att barnets värld skakas om.

KOMMENTARER

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback